تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):برای انسان عیب نیست که حقش تاخیر افتد، عیب آن است که چیزی را که حقش نیست بگیرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804244553




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ورود آیت‌الله یزدی و مصباح به خبرگان با انصراف دیگران؛ شدنی است یا نه؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ورود آیت‌الله یزدی و مصباح به خبرگان با انصراف دیگران؛ شدنی است یا نه؟
این بحث یک بار در شهریور 1358 و پس از درگذشت آیت الله طالقانی نیز درگرفت و برخی این شایعه را درانداختند که نفر بعدی – علی اصغر حاج سید جوادی – می تواند به مجلس خبرگان قانون اساسی راه یابد اما نیافت...
آفتاب : در پی راه نیافتن آقایان محمد یزدی و مصباح یزدی به مجلس خبرگان رهبری زمزمه یا شایعه‌ای در برخی رسانه‌ها و در سطح غیر رسمی درگرفته که با انصراف یک یا دو نماینده از فهرست 16 نفری این دو می‌توانند به خبرگان راه یابند.

به گزارش آفتاب، این تصور احتمالا به خاطر ساز و کار انتخابات شوراها شکل گرفته زیرا در آنجا رای دهندگان هم اعضای اصلی را برمی‌گزینند و هم اعضای علی‌البدل را.

  به این ترتیب که در شوراهای شهر و روستا چنانچه عضوی استعفا کند یا از ادامه ایفای مسوولیت بازبماند یا فوت کند به صورت خودکار نفر بعدی جای او را می گیرد.

  درباره خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی اما هرگزاین ساز و کار برقرار نیست کما این که همواره در مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی برخی از نمایندگان یا به دولت راه یافته یا درگذشته اند اما جای خالی آنان تنها با انتخابات میان دوره ای پُر شده  و نه با جایگزینی نفر بعدی !

  زیرا اگر قرار بر این بود با درگذشت آیت الله علی مشکینی هم نفر بعدی لیست به صورت خودکار به خبرگان راه می یافت نه این که انتخابات میان دوره ای برگزار شود که در آن آیت الله محمد رضا مهدوی کنی برای نخستین و آخرین بار کاندیدای خبرگان شد و به ریاست آن هم رسید.

  اگر قرار بود نفر بعد به جای مرحوم مشکینی وارد مجلس خبرگان شود مرحوم مهدوی کنی هیچ گاه نه نماینده این مجلس می شد و نه رییس آن.

  این بحث البته در شهریور 1358 و پس از درگذشت آیت الله سید محمود طالقانی نیز درگرفت و برخی این شایعه را درانداختند که نفر بعدی – علی اصغر حاج سید جوادی – می تواند به مجلس خبرگان قانون اساسی ( بررسی نهایی پیش نویس قانون اساسی) راه یابد.

  سهمیه استان تهران در انتخابات خبرگان قانون اساسی که در مرداد  58 برگزار شد 10 نفر بود. ائتلاف حزب جمهوری اسلامی و نیروهای خط امام و ملی مذهبی ها در مقابل مجاهدین وروشنفکران سکولار 10 نفر را لیست داد و برنده شدند.

  آیت الله طالقانی با 2 میلیون و 16 هزار و 851 رای نفر اول شد. ابوالحسن بنی صدر با یک میلیون و 763 هزار و 126 رای دوم و آیت الله حسینعلی منتظری با یک میلیون 672 هزار و 851 رای در جایگاه سوم قرار گرفت. نفر دهم یا آخر چهره ناشناخته ای بود که به عنوان نماینده کارگران در لیست جای گرفت ( علی محمد عرب) که یک میلیون و 305 هزار و 136 رای آورد.

  پس از فوت آقای طالقانی این شایعه درگرفت که نفر یازدهم (علی اصغرحاج سید جوادی) می تواند به خبرگان قانون اساسی راه یابد اما این اتفاق نیفتاد و هیچ نماینده ای جای طالقانی را نگرفت. جالب این که نفر یازدهم حاج سید جوادی بود و 12 و 13 و 14 و 15 این افراد بودند:

  مسعود رجوی با 297 هزار و 707 رای، فخرالدین حجازی 189 هزار و 17 رای، عبدالکریم لاهیجی با 179 هزار و 798 رای و حبیب الله پیمان با 164 هزار و 644 رای.

  بنابراین شایعه جایگزینی آیت الله محمد یزدی نمی توانست درست باشد. چرا که اولا چرا باید آقای محسن قمی یا دیگری انصراف دهد؟

 وقتی از مردم رای گرفته و در وضعیت عادی تنها دو بار در سال باید در جلسات شرکت کند و در وضعیت فوق العاده نیز طبعا حاضر می شود چرا باید انصراف دهد؟ ثانیا قاعدتا چهره هایی چون آقای مصباح یا محمد یزدی این گونه راه یابی را دور از شأن خود می دانند. ثالثا با این انصراف در انتخابات بعدی نیز جایی نخواهند یافت.

  مهم‌تر از همه این که خبرگان و مجلس، شورای شهر نیست که نفرات بعدی به صورت خودکار راه‌ یابند.

  بنا بر این می توان گفت احتمال راه یابی آقایان مصباح یزدی و محمد یزدی به خبرگان منتفی است مگر آن که به استناد اختیار خبرگان برای تصویب قوانین مربوط به خود اتفاق خاصی بیفتد که آن هم قطعا نه به مصلحت است و نه متناسب با شأن این دو و آن نماینده یا نمایندگانی که قرار است انصراف دهند.

  اگر کسانی شک دارند یادآوری موضوع فوت آیت الله طالقانی و وارد نشدن علی اصغر حاج سید جوادی مناسبت دارد.


منبع: عصر ایران




تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن