واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سرمایه گذاری دو هزار و 700 میلیارد ریالی منطقه آزاد ارس برای طرح های عمرانی
مدیر برنامه ریزی و بودجه سازمان منطقه آزاد ارس از پیش بینی سرمایه گذاری دو هزار و 700 میلیارد ریالی در این منطقه برای اجرای طرح های عمرانی در پنج سال آینده خبر داد.
یوسف داداش زاده با اعلام اینکه چهار هزار میلیارد ریال نیز از توان بخش خصوصی برای طرح های عمرانی منطقه بهره می گیریم ، گفت: در صورت تحقق برنامه ها، جهش قابل توجهی در شکل گیری و توسعه زیرساخت های ارس صورت می گیرد.
داداش زاده از تدوین بودجه دو هزار میلیارد ریالی این منطقه برای سال 1395 خبر داد و گفت: از این رقم یک هزار و 400 میلیارد ریال به طرح های عمرانی اختصاص دارد.
وی راهبرد توسعه منطقه آزاد ارس را صنعت، تجارت، کشاورزی، گردشگری و آموزش عالی عنوان کرد و گفت: سهم صنعت از تولید ناخالص داخلی این منطقه آزاد تجاری صنعتی 59 درصد است.
داداش زاده، اولویت منطقه را تکمیل طرح های نیمه تمام و دارای بازده درآمدی و ارزش آفرین اعلام کرد و گفت: برای طرح ها، زنجیره ارزشی تعریف شده و زمان بهره برداری هر طرح، تکمیل این زنجیره است.
وی با اشاره به اینکه نخستین مرکز آمار مناطق آزاد در ارس راه اندازی شد و یکی از نقاط قوت این منطقه نیز بهره گیری از آمار و ارزیابی عملکرد در بازه های زمانی مختلف است، گفت: از زمان آغاز فعالیت منطقه آزاد ارس در سال 1384 مرکز مطالعات راهبردی این منطقه نیز بصورت منسجم ایجاد شده است.
وی پژوهش را ضرورت پاسخگویی به نیازها دانست و گفت: در زمینه حمایت از پایان نامه های دانشجویی نیز ارس سرآمد مناطق آزاد ایران است و تاکنون با بهره گیری از توان علمی موجود در منطقه، بازخورد های خوبی از حمایت از پایان نامه ها کسب کرده ایم.
داداش زاده از اتمام طرح جامع نوردوز و خداآفرین بعنوان محدوده های منفصل ارس خبر داد و گفت: فعالیت های انجام شده در این محدوده ها بر اساس طرح جامع بوده و از پیشرفت قابل توجهی برخوردار هستند.
وی در ارتباط با طرح جامع ارس نیز گفت: بعد از بروز رسانی طرح جامع منطقه آزاد ارس در سال 1391، این طرح در سال 1392 تصویب شد.
وی انضباط مالی و وجود برنامه را دوعامل مهم موفقیت ارس در عرصه های فعالیتی توصیف کرد و گفت: این منطقه طی زمان فعالیت رسمی خود از مسیر برنامه ریزی شده خود منحرف نشده است.
دادش زاده، علت حرکت کند منطقه آزاد ارس در مسیر پیشرفت را کمبود منابع مالی عنوان کرد و یادآور شد: ارس بودجه دولتی ندارد و به شکل درآمد و هزینه مدیریت می شود.
وی با اعلام اینکه به دنبال کسب درآمدهای عملیاتی در منطقه هستیم، از تشکیل کارگروه شناسایی درآمدهای قانونی در ارس خبر داد و گفت: هر نوع هزینه در ارس بر اساس درآمدهای کسب شده است و بر اساس قانون بخش عمده درآمدها به فعالیت های عمرانی اختصاص می یابد و امکان اختصاص به هزینه های جاری وجود ندارد.
وی با مقایسه واردات و صادرات منطقه آزاد ارس ، گفت: بیشتر واردات به منطقه برای استفاده واحدهای صنعتی است و در مقابل صادرات حاصل از تولید ، ناچیز است .
داداش زاده با بیان اینکه همه برنامه ها در منطقه آزاد ارس بر اساس سیاست های اقتصاد مقاومتی تدوین می شود، گفت: اگر بخواهیم بر اساس سند راهبردی تعیین شده حرکت کنیم، 50 هزار میلیارد ریال بودجه نیاز است .
وی با اشاره به اینکه با بودجه فعلی منطقه زمان زیادی برای تحقق اهداف برنامه ریزی شده لازم است ، گفت: درصورت رعایت برنامه های تدوین شده و تامین منابع مالی جدید و اجرای قراردادها با استفاده از شیوه های متنوع تامین منابع مالی از جمله فاینانس ( تسهیلات اعتباری خارجی ) و BOT ( ساخت ، بهره برداری و انتقال ) می توانیم طی پنج سال آینده می توانیم جایگاه خوبی در بین مناطق آزاد دنیا داشته باشیم.
داداش زاده با بیان اینکه برون سپاری بهترین حالت تهیه برنامه ها و اجرای طرح هاست، گفت: به دلیل بروکراسی بسیار بالا و طولانی مدت، تاکنون تنها یک طرح 50 میلیون ریالی در این منطقه برون سپاری شده است .
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]