واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: میثم موسایی اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به ناکارآمدی قوانین موجود درباره نیروی کار در بررسی دلایل و ایرادات موجود به خبرنگار تراز گفت: لشگر کارگران بیکار در کشور در طی 30 سال گذشته از یک طرف باعث تخریب مناسبات کارگر و کارفرما به واسطه عدم اعمال سیاست های مناسب کارگری برای ایجاد شغل شده است.
به گزارش تراز ،میثم موسایی اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به ناکارآمدی قوانین موجود درباره نیروی کار در بررسی دلایل و ایرادات موجود به خبرنگار تراز گفت: لشگر کارگران بیکار در کشور در طی 30 سال گذشته از یک طرف باعث تخریب مناسبات کارگر و کارفرما به واسطه عدم اعمال سیاست های مناسب کارگری برای ایجاد شغل شده است. وی در ادامه با انتقاد از صفر شدن هزینه فرصت کارگران افزود: رفتار وزارت کار و نحوه روابط کار بر اساس روش های سلیقه ای و غیرکاربردی باعث شده است هزینه فرصت لشگر انبوه کارگران به صفر برسد.
موسایی در توضیح این موضوع بیان داشت: امروز اگر یک کارگر از کار اخراج شود جای دیگری کار پیدا نکرده و بنابراین حاضر است با هر دستمزد و تحت هر شرایطی کار خود را ادامه دهد. وی ادامه داد: با توجه به شرایط موجود ما زمینه ای را فراهم کردیم که کارگران محکوم به ادامه همکاری با کار و کارفرمایی باشد که هیچ تناسبی با اسلامی بودن کشور ما ندارد.
این کارشناس اقتصادی ضمن اشاره به تاکید اسلام به حفظ حقوق کارگری و کرامت انسانی، اظهار داشت: از مجموعه روایات فهمیده می شود که جامعه اسلامی، جامعه ای است که فقر در آن نباشد. وی با ابزار تاسف از شرایط موجود افزود: متاسفانه در جامعه ما چنان شرایط نامناسبی برای نیروی کار ایجاد شده که هم اکنون سهم این نیرو در ارزش افزوده بسیار پایین است. به طوریکه حتی ارزش افزوده نیروی کار در کشورهای سرمایه داری بیشتر از کشور ما است.
این استاد دانشگاه در بیان دلایل این موضوع تصریح کرد: از آنجا که در کشور ما مناسبات بین نیروی کار و سرمایه، مناسبات اسلامی و انسانی نیست متاسفانه نیروی انسانی در ارزش افزوده کشور نیز جایگاه چندان مناسبی ندارد. وی خاطر نشان کرد: از آنجا که قانون کار و قانون تامین اجتماعی به بخش بزرگی از جامعه ایران ارتباط دارد از اهمیت بالایی برخوردار بوده و بعد از قانون اساسی از مهمترین قوانین موجود در کشور محسوب می شوند.
موسایی درباره راهکارهای حل معضل بیکاری به تراز گفت: رفع مشکل بیکاری به یک سیاستگذاری یکپارچه نیاز دارد. یعنی بحث اشتغال، روابط کار و دستمزدها باید با هم دیده و حل شود. عضوهیات علمی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: از آنجا که وضعیت بیکاری به یک شرایط بحرانی رسیده و نرخ بیکاری در بین جوانان بیش از دو برابر نرخ متوسط بیکاری در جامعه است باید علاوه بر اقدامات ساختاری اقدامات عاجل و فوری نیز در دستور کار دولت یازدهم قرار گیرد. وی در خاتمه با اشاره به دو برابر بودن نرخ بیکاری در بانوان تحصیلکرده نسبت به آقایان تصریح کرد: اگر بخواهیم با تعاریف واقعی درباره میزان بیکاری در جامعه صحبت کنیم باید اذعان داشت در حال حاضر چیزی حدود 10 میلیون بیکار در کشور وجود دارد.
زمانبندی انتشار: 15 اسفند 1394 - 09:13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]