واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: جمعه ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۷
کتابهای «پشت برده ریاکاری»، «درباره زمان»، «حیات چیست؟» و «سیاهچاله» چهار عنوان کتاب تازه منتشرشده در حوزه علم هستند. به گزارش خبرنگار کتاب ایسنا، «پشت برده ریاکاری» (چگونه به کسی دروغ میگوییم، به ویژه خودمان) نوشته دن آریلی با ترجمه رامین رامبد در 215 صفحه با شمارگان 1200 نسخه و قیمت 12 هزار تومان به چاپ رسیده است. در معرفی این کتاب نوشته شده است: «دن آریلی نویسنده نابخردیهای پیشبینیپذیر با پژوهشهایی تازه و پرمایه، پیشداوریهای ما درباره ریاکاری را به چالش میکشد و از ما میخواهد تا نگاهی صادقانه به خودمان بیندازیم. بیشتر ما خودمان را درستکار در نظر میگیریم، اما همگیمان دست به دغلکاری میزنیم. در هر جایی رفتارهای عاری از اخلاق هست: از مراکز حکومتی گرفته تا بورس، از کلاس درس گرفته تا کارخانه. هیچ یک از ما در مصونیت نیستیم، خواه دروغی مصلحتآمیز بگوییم تا دردسری را رفع و رجوع کنیم، خواه در صورتهزینهها «یک کوچولو» دست ببریم تا منفعتی کسب کنیم. در پشت پرده ریاکاری میبینیم که دغلکاری بر خلاف تصور معمول بر پایه رفتار خردمندانه هزینه-فایده نیست. به واقع نیروهای نابخردانهای که به شمار نمیآوریم، اغلب بر رفتار اخلاقی یا غیراخلاقی ما حکم میرانند. آریلی نشان میدهد که چرا گفتن بعضی دروغها سادهتر است؛ چه چیزی ما را در کارهای تجاری و سیاسی به ریاکاری سوق میدهد؛ رفتارهایی که به عمدند و هم به سهو. آریلی نمونههای فردی و سازمانی متعددی را به ما نشان میدهد، تا ببینیم رفتار غیراخلاقی چگونه بر همه ما تأثیر میگذارد، و از آن جالبتر حتا هنگامی که خودمان را در جایگاه رفیع معیارهای اخلاقی تصور میکنیم، عملا بازیگر پرجنب و جوش صحنه ریاکاری هستیم. اما پایان شب سیه سپید است. خواهیم دید که چه کنیم تا درستکار بمانیم، و با چه ترفندهایی خودمان را از شر دغلکاری دور نگه داریم. دن آریلی در پشت پرده ریاکاری شیوه نگریستن ما به خودمان، کارهایمان، و نیز دیگران را دگرگون میسازد.»
*** دیگر کتاب منتشر شده در حوزه علم «درباره زمان» (کیهانشناسی و فرهنگ در گرگ و میش مهبانگ) نوشته اَدَم فرانک است که با ترجمه رضا آقازاده در 420 صفحه با شمارگان 1100 نسخه و قیمت 21 هزار تومان منتشر شده است. در پشت جلد کتاب آمده است: «آیا امکان دارد نه فقط به یک بانگ که با مجموعهای از بانگهای تکرارشونده روبهرو باشیم؟ آیا امکان دارد گیتی ما تنها یکی از گیتیهای بسیار در صف طولانی چرخهها باشد؟ آیا امکان دارد بانگهایی پرشمار که پیوسته رخ میدهند، بیشمار گیتی همزمان، یک بسگیتی با احتمالات بیپایان را پدید آورده باشد؟ مهمتر از همه آنکه شاید کل تصور ما از زمان نادرست باشد. شاید زمان توهمی بیش نباشد. شاید هیچ چیز نباشد که یک لحظه را به لحظه پسین پیوند بزند. زمان، پرکاربردترین مفهوم در زبان و گفتوگوهای روزمره است و با این حال ما واقعا آن را درک نمیکنیم. اَدَم فرانک در این کتاب، داستان جذاب تلاش انسان برای سردرآوردن از معنای زمان و درک آن را روایت میکند. داستانی که از حدود پنجاههزار سال پیش با نیاکان شکارچی/گردآورندهمان شروع میشود و از مسیر تجربه اولین کشاورزان و شهرسازان میگذرد. سپس با شروع رنسانس و اولین حضور ساعت در میادین شهرها، درونمایههای نوبتی پیدا میکند. همراه با انقلاب صنعتی، شکل کاملا جدیدی از زمان بر فرهنگ سیطره مییابد و سیاستهای جدیدی با خود به همراه میآورد. با شروع قرن بیستم، از دل جهان برقگرفته، شکل نوین دیگری از مواجهه با زمان متولد میشود که خبر از دنیای وایرلس ما میدهد. سپس با طلوع عصر فضا و انقلاب دیجیتال، به خانه میرسیم، به عصر دقت، سرِ وقت رسیدن و هرگز زمان کافی نداشتن. اَدَم فرانک، اختر فیزیکدان نظری و استاد دانشگاه روچستر نیویورک است و در این دانشگاه سرپرست گروه پژوهشیِ مطالعات ابرکامپیوتری آرایش ستارگان و مرگ ستارهای را بر عهده دارد. پروفسور فرانک در کنار پژوهشهایش علاقه بسیاری به رابطه بین علم و فرهنگ دارد و یکی از نویسندگان ثابت مجله دیسکاور و همچنین مجلاتی همچون ستارهشناسی، آمریکن ساینتیفیک و تراسیکل است. فرانک یکی از موسسان وبسایت «13.7 فرهنگ و گیتی» است و به صورت هفتگی مطالبش را در این سایت منتشر میکند. اولین کتاب او با نام آتش مداوم: ورای جدال علم و دین به عنوان یکی از کتابهایی که باید همین حالا خواند از سوی مجله سید انتخاب شده است.»
*** کتاب «حیات چیست؟» (شیمی چگونه میشود زیستشناسی) نوشته اَدی پراس با ترجمه رامین رامبد دیگر اثر تازه منتشرشده است. این کتاب در 250 صفحه با شمارگان 1200 نسخه و قیمت 10 هزار تومان به چاپ رسیده است. در پشت جلد این کتاب آمده است: «ادی پراس، با فرمولبندی نوع تازهای از پایداری در طبیعت، ریشههای شیمیایی نظریه داروین را به ما نشان میدهد، و مسیری نوآورانه را پیش رویمان میگذارد که پیونددهنده زیستشناسی به شیمی و فیزیک است. این پیوند بیانگر آن است که «نازیستزایی و فرگشت زیستشناختی چیزی نیستند جز یک فرایند». این نکته، پرتوی روشنگر و هیجانانگیز بر خاستگاه حیات میافکند و توضیح شیمیایی حیرتانگیزی را برای مشخصههای نامعمول حیات ارائه میکند. این کتاب ارزشی بیش از خواندن دارد، ذهن خوانندگان را در هم میریزد و مسیری به سوی زایش ایدههای خیرهکننده بیشتر را هموار میسازد. پروفسور ادی پراس، زاده 1945، استاد دانشگاه سیدنی استرالیاست. زمینههای پژوهشی وی در دو حوزه کلی جای میگیرد: شیمی نظری و شیمی فیزیک آلی، و شیمی سیستمها. در حوزه نخست وی به کاربردهای کمی و کیفی نظریههای اوربیتال مولکولی و پیوند والانس در واکنشپذیری آلی میپردازد. در قلمرو شیمی سیستمها، وی به عنوان یکی از پیشتازان این حوزه نوپا میکوشد تا بین شیمی و زیستشناسی پل بزند و به جستوجوی ریشههای نظریه داروین در شیمی، و نیز خاستگاههای حیات میپردازد. وی دارای کتب و مقالات متعدد در نشریات تراز نخست علمی است.»
*** همچنین کتاب «سیاهچاله» (چگونه ایدهای که نیوتونیها آن را کنار گذاشتند، اینشتین از آن بدش میآمد) نوشته بارتوزیاک با ترجمه رامین رامبد منتشر شده است. این کتاب در 220 صفحه با شمارگان 1200 نسخه و قیمت 11 هزار تومان به چاپ رسیده است. در معرفی این کتاب عنوان شده است: «بیش از نیم سده، فیزیکدانان و اخترشناسان با شدت به بحث و جدل بر سر امکانپذیر بودنِ سیاهچالهها در گیتی پرداختند. مفهوم نامأنوس مغاکی از فضازمان که هیچ چیزی - حتا نور - از دستش توان گریز ندارد، انگار منطق را نقض میکرد. این کتاب خواندنی، بازگویی داستان بحثهایی پرشور درباره سیاهچاله است و بیانگر سهم اینشتین و هاکینگ، و نیز دیگر اندیشمندان پیشرویی که دیدگاه ما را نسبت به گیتی از ریشه و برای همیشه دگرگون ساختند. مارسیا بارتوسیاک با قلم توانایش، نشان میدهد که چگونه سیاهچاله سبب شد تا نظریه نسبیت عام، بزرگترین دستاورد آن دردانه علم، آلبرت اینشتین، پس از دههها ماندن در کنج عزلت و بیتوجهی، با فر و شکوه به صحنه علم بازگردد و رازهای عجیب گیتی را بر ما آشکار کند. تا هنگامی که اخترشناسان، پدیدههایی نفسگیر همچون ستارگان نوترونی و سیاهچالگان را کشف نکردند، گیتی زمانی آرام و ساکن به کیهان اینشتینی تبدیل نشد، یعنی مکانی سرشار از چشمههای غولآسای انرژی که تنها در پرتو نسبیت قابل فهماند. این کتاب با پاسداشت یکصدمین سالگرد نسبیت عام، به ما نشان میدهد که چگونه سیاهچاله نام و نشانی برای خود کسب کرد، و یادآوری است از سرخوردگی و هیجان دانشمندان و نیز گهگاهی نبردهای خندهدار که بر سر پذیرش یکی از غریبترین ایدهها در پیشینه آدمی رخ دادهاند.»
*** به گزارش ایسنا، این چهار کتاب همگی در انتشارات مازیار به چاپ رسیدهاند. انتهای پیام
کد خبرنگار:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]