واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
در سه شنبه بزرگ انتخابات آمریکا چه گذشت؟/ همه چیز درباره انتخابات دیشب آمریکا بین الملل > آمریکا - بالاخره سه شنبه بزرگ فرا رسید و مطابق پیش بینی ها هیلاری کلینتون و برنی سندرز توانستند در بیشترین ایالت ها پیروز شوند.
سعید جعفری: سه شنبه بزرگ (Super Tuesday) در آمریکا معمولا به اولین سه شنبه ماه مارس از سالی گفته میشود که قرار است انتخابات ریاست جمهوری در آن برگزار شود. انتخابات درون حزبی آمریکا یک فراگرد پیچیده و طولانی است که حدود یک سال به طول می انجامد و هر حزب دموکرات و جمهوری خواه ایالت به ایالت انتخابات درون حزبی خود را برگزار می کنند تا نامزد نهایی خود را بشناسند. در این پروسه طولانی، نخستین سه شنبه ماه مارس از اهمیت ویژه ای برخوردار است، چرا که بر خلاف دیگر ایالت ها که یک به یک انتخابات درون حزبی خود را انجام می دهند، این بار به یکباره انتخابات در ۱۱ ایالت به صورت همزمان برگزار می شود و تا اندازه زیادی تکلیف نامزد پیشرو مشخص می شود. آلاباما، آرکانزاس، کلرادو، جورجیا، ماساچوست، مینه سوتا، اوکلاهاما، تنسی، تگزاس، ورمانت و ویرجینیا این ۱۱ ایالت هستند. تا پیش از برگزاری انتخابات دیشب دونالد ترامپ در میان جمهوری خواهان و هیلاری کلینتون در میان دموکرات ها پیشرو بودند. نتایج دیشب هم همین وضعیت را تثبیت کرد. دونالد ترامپ در ایالت های زیر پیروز شد: آلاباما، آرکانزاس، جورجیا، ماساچوست، تنسی، ورمانت و ویرجینیا تد کروز: اوکلاهاما و تگزارس مارکو روبیو: مینه سوتا و در میان دموکرات ها هم وضعیت بدین قرار است: هیلاری کلینتون: آلاباما، آرکانزاس، جورجیا، ماساچوست، تنسی، تگزاس و ویرجینیا برنی سندرز: ورمانت، اوکلاهاما، مینه سوتا و کلرادو وضعیت در جبهه جمهوری خواهان بر این اساس اوضاع برای دونالد ترامپ ایده آل پیش می رود و ادامه رقابت همزمان روبیو و تد کروز کار را برای او ساده تر خواهد کرد. بعد از نتایج دیشب همه از نتایج فاجعه بار روبیو سخن گفتندو از سوی دیگر عموم تحلیل ها حاکی از آن است ترامپ در میان جمهوری خواهان تنها در صورتی شکست می خورد که روبیو به نفع کروز کنار رود. در آن صورت شاید کروز بتواند با تجمیع آرای خود و سناتور جوان فلوریدا میلیاردر نیویورکی را به چالش بکشد. اتفاقی که شاید خیلی هم محتمل نباشد و نوع برخورد روبیو خیلی از کنار رفتن او حکایت نمی کند.
وضعیت دموکرات ها انتخاباتی که دیشب برگزار شد عموما ایالت هایی بودند که جمعیت زیادی سیاه پوست دارند. ایالت هایی که از بهترین های هیلاری ارزیابی می شوند. عموم پیش بینی ها هم حاکی از این بود که سندرز دو یا سه ایالت را می برد، و تقریبا هم همین نتیجه به دست آمد و سناتور ایالت ورمانت ۴ ایالت که یکی از آنها هم ایالت خودش بود را برد. این مرحله، احتمالا آخرین مرحله دشوار در رقابت های درون حزبی برای سندرز به شمار می رفت و برنی اگر بخواهد همچنان شانس داشته باشد، باید از این به بعد ایالت ها را یکی پس از دیگری به خود اختصاص دهد. جامعه سیاه پوست آمریکا بیشتر به هیلاری گرایش داشته و این کار را برای سندرز دشوار کرده است. هرچند پیش بینی های منطقی و قابل انتظار از رقابت میان ترامپ و هیلاری در دور نهایی حکایت می کند، ولی سندرز هنوز هم زنده است و می تواند در صورتی که در ایالت های بعدی روند موفقیت آمیز متوالی داشته باشد، وزیر خارجه سابق ایالات متحده را مغلوب کند.
5250
کلید واژه ها: هیلاری کلینتون - دونالد ترامپ - برنی سندرز -
چهارشنبه 12 اسفند 1394 - 11:55:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]