تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند فرمود: «... هرگاه بنده بگويد: بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، خداى متعال مى‏گ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819534572




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توجیه اقتصادی بدون توجه به محیط زیست ما را به توسعه پایدار نمی‌رساند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس بانک مرکزی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه محیط زیست: توجیه اقتصادی بدون توجه به محیط زیست ما را به توسعه پایدار نمی‌رساند رئیس کل بانک مرکزی در افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست گفت: در نظر گرفتن صرف توجیه اقتصادی بدون توجه به محیط زیست نمی‌تواند ما را به توسعه پایدار برساند بلکه باید برای سرمایه‌ای که داریم ارزش قائل شویم و برای حفظ این دارایی‌ها برای نسل‌های آینده تلاش کنیم.
۱۳۹۴ دوشنبه ۱۰ اسفند ساعت 12:38

خبرگزاری پانا+

به گزارش خبرنگار اجتماعی پانا، ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی کشور در افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست با بیان اینکه از زمان رشد صنعت در جهان، افزایش یافته است یادآور شد: این دو عامل سبب افزایش تخریب محیط زیست شده است. پیس از این موضوع فقط به تمام شدن منابع ملی از جمله نفت و سوخت مربوط می شد اما به تدریج به این نتیجه رسیدیم که محیط زیست سرمایه ملی است. بر همین اساس قصد داریم از جهت‌گیری‌های بشر برای ایجا مخاطره در محیط زیست جلوگیری کنیم تا کمتر شاهد تخریب محیط زیست باشیم.
وی با تأکید بر اینکه این تفکر برای اولین بار توسط رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در دولت یازدهم مطرح شد، افزود: به باور ما او با این کار امیدی در حوزه محیط زیست کشور ایجاد کرد. امیدواریم در دولت یازدهم با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته مشکلات موجود در این زمینه مرتفع شود.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: تفکر مذکور زمینه‌ای در رابطه با ارزش‌گذاری دارایی‌های ملی که همان محیط زیست است در کشور ایجاد کرده و در موضوع حساب‌های ملی هم به آن توجه شده است.
به گفته سیف، تولید ناخالص داخلی کشور مفهومی است که برای نشان دادن میزان رشد اقتصادی استفاده می‌شود. بنابراین باید استهلاک مربوط به دارایی‌های کسب شده را در نظر بگیریم، اما کسری که در این بین وجود دارد عدم تخریب جانبی محیط زیست و آثار آن است که در تحقق تولید ناخالص داخلی به آن توجه نشده است.
وی خاطرنشان کرد: در همین زمینه حساب‌های ملی سبز برای فعالیت‌های جانبی و ارزش‌گذاری آن‌ها و همچنین تولید خالص سبز در کشور بنیان گذاشته شده است.
رئیس کل بانک مرکزی کشور اظهار کرد: در بحران اقتصادی وقتی سود و زیان را محاسبه می‌کنیم اینکه چه هزینه‌ها و دارایی‌هایی صرف شده به احتساب استهلاک و ارزش جایگزینی تولیدات و درآمدی که حاصل شده، تفاوت سود و بهره اقتصادی را نشان می‌دهد.بنابراین اگر در محاسبه استهلاک خط تولید غفلت کنیم یعنی در افزایش استهلاک سرعت ایجاد کرده‌ و به همین علت به جای اینکه خط تولیدی مثلاً ده سال عمر کند خیلی زودتر نابود می‌شود. محیط زیست کشور نیز دقیقاً چنین وضعیتی دارد.
سیف ضمن تشکر از رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل پافشاری بر این ایده در دولت یازدهم افزود: خانم ابتکار به مسئولان دولت یادآوری کرد که در نظر گرفتن صرف توجیه اقتصادی بدون توجه به محیط زیست نمی‌تواند ما را به توسعه پایدار برساند. بلکه باید برای سرمایه‌ای که داریم ارزش قائل شویم و برای حفظ این دارایی‌ها برای نسل‌های آینده تلاش کنیم.
وی تأکید کرد: در صورتی که اقتصاد سبز تحقق یابد شناسایی سرمایه‌های طبیعی کشور نیز انجام خواهد گرفت. همچنین حفظ این دارایی‌ها از طریق کاهش جنگل‌زدایی و احیای جنگل‌ها، تأمین جمعیت در حال رشد، کاهش تخریب منابع آب، اشتغال‌زایی و ارتقای برابری اجتماعی، توسعه گردشگری و انرژی‌های کم کربن، جلوگیری از هدررفت و اتلاف انرژی، جلوگیری از تخریب محیط زیست و توسعه صنایع بازیافت مورد توجه قرار خواهد گرفت.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به موضوعات در نظر گرفته شده در برنامه ششم توسعه نیز گفت: توجه به آثار جانبی و هزینه‌های خارجی هر فعالیت اقتصادی و همچنین ارزش‌گذاری اقتصادی منابع زیست‌محیطی، تعیین هزینه‌های تخریب و به کارگیری اهرم سیاست‌گذاری جهت دستیابی به حفظ محیط زیست از طریق مالیات سبز، یارانه سبز، اخذ مجوزهای آلودگی غیرتجاری و عواملی از این دست در حسابداری مالی کشور در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گرفته است. سیف ابراز امیدواری کرد که با همت محیط زیست و خانم ابتکار و همچنین همکاری سازمان‌های دیگر کشور و جامعه بین‌المللی بتوان این مکانیزم را در کشور پی ریزی کرد و در حفظ سرمایه‌های زیست محیطی تلاش‌های بیشتری صورت گیرد..
 













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن