تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات عقل تحمّل نادانان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848535251




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شائبه رانت در واردات واگن/ قراردادهای خطرناک بسته شده است!


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: حسن زیاری گفت: واردات ریل از هند و ایتالیا، تولید ریل ملی را به سرانجام نمی رساند. شرکت‌های خارجی سعی خواهند کرد تا تجهیزات قدیمی خود را به صنعت حمل و نقل ریلی ایران تحمیل خواهند کرد

به گزارش تراز ،مدیر عامل اسبق شرکت راه آهن جمهوری اسلامی، از واردات واگن و ریل به کشور بعد از سال ها سابقه در این حوزه ابراز تاسف کرد و به نسیم آنلاین گفت: ظاهرا"، در حال حاضر، مسیر واردات واگن و قطار به کشور هموار شده و ایران بابت مطالبات خود از محل فروش نفت به هند مبادرت به واردات واگن و ریل می‌کند.
دکتر حسن زیاری در گفتگو با «نسیم آنلاین» تاکید کرد: ورود دولت به خرید تجهیزات صنعت حمل و نقل ریلی در صورتی که با مشارکت بخش خصوصی و انتقال تکنولوژی نوین به کشور باشد، می توان این امر را در راستای اقتصاد مقاومتی تلقی کرد، اما اگر واردات واگن و ریل و تجهیزات بدون رعایت این موضوع باشد هم راستای اقتصاد مقاومتی نبوده و افزود که واردات تجهیزات حمل و نقل در حال حاضر با بهانه و دلایل مختلفی صورت می گیرد که باید مراقب بود تا شائبه رانت را در اذهان متبادر نکند.
وی، با بیان اینکه در زمان مسئولیت خود در راه آهن، حدود هشت سال قبل، مناقصه برقی کردن مسیر تهران مشهد را 800 میلیون دلار به  امضاء رسانده، با طرح این پرسش که چرا برقی کردن این مسیر تا اکنون و به دلایل مختلف معطل مانده و امروز هم با چهار برابر آن هم معلوم نیست چه زمانی  به سرانجام برسد توضیح داد که در اولویت بودن حمل و نقل ریلی عموما حرف بوده تا عمل، زیرا امروز باید کشور از سیستم حمل ونقل سریع السیر و پویا بهره می برد.
"پیشتر، شرکت راه آهن دولتی ایتالیا موسوم به فروی دلو استاتو( اف اس) اعلام داشت: این شرکت توافقنامه‌ای با همتای ایرانی خود برای توسعه سیستم راه آهن ایران امضا کرده که اف اس در 'خط مقدم ' برنامه ریزی و احداث خطوط راه آهن سریع السیر بین شهرهای تهران و همدان و اراک و قم قرار خواهد داشت."
به گفته معاون وزیر اسبق راه و شهرسازی تمرکز بر اقتصاد مقاومتی و توانمندی داخلی به طور قطع اثرات مثبتی بر صنعت حمل و نقل ریلی خواهد داشت به نسیم آنلاین تصریح کرد که همکاری با کشورهای دارنده تکنولوژی نو و روزآمد صنعت حمل و نقل امری مطلوب بوده، اما باید دید در مذاکرات جدید ایران با کشورهای خارجی، قراردادها و تفاهم نامه های فی مابین به انتقال تکنولوژی منجر خواهد شد؟
زیاری، با بیان اینکه بعید است کشورهای خارجی در قراردادهای اخیر تکنولوژی روزآمد خود را در اختیار ایران قرار دهند، بیان داشت که بدون شک شرکت‌های خارجی سعی خواهند کرد تا تجهیزات قدیمی خود را به صنعت حمل و نقل ریلی ایران تحمیل خواهند کرد ، بنابراین باید نظارت دقیقی صورت پذیرد.
مدیر عامل اسبق شرکت راه آهن، در پاسخ به سوالی درخصوص علت ضرب العجل در انعقاد اینهمه قرارداد، گفت که به نظر می رسد، بخشی از قراردادهای اخیر ایران با سایر کشورها ناشی از توافقات از پیش تعیین شده در جریان توافقات برجام باشد که سبب شده بابت طلب هایی که در خارج داشته ایم تجهیزات از برخی از کشور ها وارد شود.وی، با انتقاد از متون قراردادهای به امضاء رسیده بین دستگاههای دولتی ایران و شرکت‌های خارجی در ادوار مختلف، گفت: عموما متن قراردادها به گونه ای تنظیم شده که در صورت بروز اختلاف ،طرف ایرانی به طرف خارجی بدهکار خواهد شد که این یکی از نقص‌های اصلی قرادادها بوده و افزود: این امر ناشی از ضعف حقوقی در قرارداد های به امضاء رسیده بوده که باید چاره اندیشی کرده و ازحقوقدان‌ها در تنظیم قرارداد های خارجی بیشتر استفاده شود.
زیاری، با اشاره به توانمندی های داخلی، به عقد قرارداد ساخت ریل در ذوب آهن اصفهان میان این شرکت و راه آهن در دوران مدیریت خود، اظهار داشت که متاسفانه  سالها متوقف ماند و بار دیگر در این دولت هم در این زمینه اقدام و تلاشی صورت گرفته و تفاهم نامه و احیانا قرارداد تولید ریل داخلی یا ملی مطرح بوده ولی با واردات بی رویه از هند، ایتالیا و چین به طور قطع تولید ریل ملی به سرانجام نخواهد رسید.
مدیر عامل اسبق راه آهن با بیان اینکه دولت در زمینه تحقیقات صنعت حمل و نقل ریلی باید با  جدیت بیشتری ورود کند، اذعان داشت که در سال های گذشته در قانون بودجه دستگاه‌ها مکلف بوده اند تا 3 درصداز درآمد خود را صرف پژوهش و تحقیق در محورهای اولویت دار کنند اما در 2 سال اخیر، این بودجه  پژوهش حذف شده و طبق بند قانون بودجه، دستگاه‌ها مجازند تا یک درصد از اعتبارات هزینه ای خود را منهای حقوق و دستمزد در امر پژوهش هزینه کنند و این یعنی هیچ، زیرا دیگر الزامی در کار نبوده  و دستگاهها هم مشکلات فراوانی دارند،بنابراین به پژوهش فکر نمی کنند.
زیاری، با ذکر مثالی به عقد قرارداد بین یک شرکت آلمانی و ایران در سال‌های قبل‌تر دایر بر تحویل 20 دستگاه ترنست ( قطار خود کشش) اشاره داشت و به نسیم آنلاین گفت: هنوز بعد از پانزده سال تعدادی از این 20 دستگاه تحویل راه آهن نشده و در چرخه بهره برداری قرار نگرفته است.
به گفته زیاری، همین شرکت آلمانی تقصیر را به گردن راه آهن و شرکت ایرانی انداخته و اکنون هم در قراردادهای جدید بیم آن می‌رود که همین قصه تکرار شود، بنابراین باید مراقب بود.
"براساس متن تفاهم نامه شرکت راه آهن  ایران و شرکت زیمنس آلمان هم که به امضای مدیرعامل شرکت راه آهن و «اکل» مدیرعامل بخش حمل و نقل زیمنس رسیده، برای برقی کردن خط ریلی تهران-مشهد مقرر شده شرکت زیمنس اقدامات لازم شامل سیگنالینگ٬ تجهیزات برقی٬ لکوموتیو برقی٬ واگن مسافری و سرویس و نگهداری کامل را انجام دهد.
راه اندازی قطار سریع السیر تهران - اصفهان نیز به شرکت زیمنس واگذار خواهد شد که  براین اساس زیمنس درصدد است روی یک پیشنهاد فنی و مالی کار کند تا قادر به ارائه پیشنهاد سیگنالینگ و قطار مسافری سریع السیر برای این پروژه باشد."
معاون وزیر اسبق راه و شهرسازی، شرکت راه آهن را دارای ساختار سنتی دانست و گفت که سهم افراد متخصص در بدنه کارکنان این شرکت در قیاس با کل پرسنل راه آهن بسیار ناچیز است و همین وضع فعلی نیز با غیرت و تعصب ملی و توانمندی آنها حفظ شده است.
زیاری، خواستار اصلاح قانون حق دسترسی راه آهن در راستای حمایت از بخش خصوصی شد و گفت که ساختار راه‌آهن  می تواند ساختاری سود ده بوده اما مشکلات کنونی ناشی از عدم حمایت های جدی مالی و تحقیقاتی است.
وی، در عین حال خواستار آن شد که وزارت راه و شهرسازی در عقد قرارداد با شرکت‌های خارجی، بخش خصوصی را تقویت کرده و از آنها بخواهد تا نسبت به نوسازی ناوگان حمل و نقل ریلی کشور سهیم شوند و در عقد قرارداد ها و انتقال تکنولوژی آنها را دخالت دهد.









زمانبندی انتشار: 10 اسفند 1394 - 10:04





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن