واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: انتظارات غرب از انتخابات ایران محقق نشد
ميزان اهميت انتخابات برگزار شده براي نظام سلطه كمتر از اهميتي نيست كه براي احزاب سياسي و عموم جامعه ايراني در داخل كشور دارد. از ماهها قبل رسانههاي وابسته به كشورهاي غربي تلاش كردند تا آراي مردم را به سمت يك جريان سياسي كه سياستهاي آن با اهداف غربي انطباق خاصي دارد متمايل کنند و جريان غربستيز در انتخابات اين دوره طعم شكست را بچشند، آنگونه كه واشنگتن پست تأكيد ميكند: «حق داريم درمورد انتخابات ايران نگران باشيم!»
ميزان اهميت انتخابات برگزار شده براي نظام سلطه كمتر از اهميتي نيست كه براي احزاب سياسي و عموم جامعه ايراني در داخل كشور دارد. از ماهها قبل رسانههاي وابسته به كشورهاي غربي تلاش كردند تا آراي مردم را به سمت يك جريان سياسي كه سياستهاي آن با اهداف غربي انطباق خاصي دارد متمايل کنند و جريان غربستيز در انتخابات اين دوره طعم شكست را بچشند، آنگونه كه واشنگتن پست تأكيد ميكند: «حق داريم درمورد انتخابات ايران نگران باشيم!»
حال بعد از آنكه انتخابات به پايان رسيده و آمار و ارقام پيروزي جريان اصولگرايي را نشان ميدهد و اين به معناي شكست جريان غربگرا در انتخابات است، رسانههاي غربي واكنش قابل تأملي به نتايج انتخابات از خود نشان دادهاند. اين در شرايطي است كه در روز برگزاري انتخابات هم رسانههاي وابسته به نظام سلطه از هيچ كوششي جهت موفقيت ليست همسو با خود -تجديدنظرطلبان و اعتدال- فروگذار نكردند و در برنامههاي خود مردم كشورمان را ترغيب كردند تا به عناصر وابسته به اين جريان رأي دهند.
در حالي رسانههاي غربي بهطور هماهنگ به پوشش اين انتخابات كاملاً آزاد و سالم پرداختند و ضمن «مهمترين و سرنوشتساز» خواندن آن، به طرفداري از ائتلاف اصلاحطلبان پرداختند كه نتايج انتخابات حاكي از شكست اين طيف در انتخابات است.
حمايت رسانههاي بيگانه از تجديدنظرطلبان در روز انتخابات
بنگاه خبرپراكني دولت انگليس (BBC) مانند هميشه در راستاي سياستهاي مداخلهجويانه و استعمارياش تلاش كرد اين بار بهجاي منصرف كردن مردم از شركت، آراي مردم را به نفع اصلاحطلبان مهندسي کند و نوشت: «اصلاحطلبان اميدوارند بتوانند در اولين انتخابات بعد از توافق هستهاي قدرت را در ايران بهدست بگيرند.
نتيجه اين انتخابات ميتواند سرنوشت حسن روحاني را براي دور دوم رياست جمهورياش تعيين كند. اعضاي جديد خبرگان نيز احتمالاً در تلاش براي رهبري بعدي خواهند بود.»
شبكه امريكايي سيانان (CNN) در يادداشتي تحت عنوان «انتخابات ايران: آزمون توافق هستهاي اوباما» با بيان اينكه اوباما سعي داشت با توافق هستهاي خاورميانه را امنتر و ايران را به كشوري ميانهروتر تبديل كند، نوشت: «البته احتمال دارد مجلس بعدي نيز در دست اصولگرايان باشد كه رؤياهاي حسن روحاني را به باد خواهد داد!
اوباما ميداند ايران فعلي هيچ تغييري در ايدئولوژي، سياست داخلي و خارجي ايجاد نخواهد كرد. همانطور كه در كوبا اثبات شد، مهمترين سلاح در برابر دولتهاي سركش، برقراري رابطه است تا منزوي كردن. اگر اوباما درست گفته باشد به احتمال زياد اصلاحطلبان روي كار خواهند آمد!» روزنامه انگليسي گاردين در مطلبي با تأكيد بر اينكه اصلاحطلبان براي پيروزي به شدت سازمانيافته شدهاند، نوشت: «اصلاحطلبان با تمام قدرت براي خارج كردن قدرت از دست اصولگرايان به عرصه آمدهاند و براي اين كار اختلافات درونحزبي را كنار گذاشته و ائتلافي را با حمايت حسن روحاني تشيكل دادهاند.
رئيس جمهور دوره دوم خرداد [كه از حاميان فتنه 88 نيز بود] در پيام ويدئويي كه منتشر كرد از فعالان سياسي خواست به ليست اصلاحات رأي دهد. استاد دانشگاه يال معتقد است كه بيبيسي و انگلستان در تفرقهاندازي ميان مردم و نامزدها موفق بودهاند.»
اين روزنامه ادامه داد: «سران آشوبگر فتنه 88 نيز كه اكنون در بازداشت خانگي بهسر ميبرند، برعكس هر موقع ديگري از مردم خواستند تا اين بار در انتخابات شركت كنند زيرا دولت فعلي طرفدار آنهاست! يكي از اساتيد دانشگاه هاروارد نيز از تأثير تعيينكننده تلگرام در نتيجه انتخابات خبر داد.»
شبكه امريكايي انبيسينيوز نيز بهعنوان يكي از شبكههاي فعال در ارسال ويدئوهايي از انتخابات و وقايع مهم ايران به امريكا در خبري با عنوان «انتخاب بين اصولگرا يا اصلاحطلب» نوشت: «ايرانيان روز جمعه در انتخاباتي كه احتمالاً عرصه را براي بازگشت اصلاحطلبان به قدرت فراهم ميكند، شركت كردند.»
فائزه هاشمي در گفتوگو با اين شبكه از مردم خواست به نامزدهايي كه از حسن روحاني حمايت ميكنند، رأي دهند و گفت: «ما اصلاحطلبان! مجلسي ميخواهيم كه پشت سر روحاني و برنامههاي اصلاحياش بايستد.» روزنامه جروزالمپست چاپ رژيم صهيونيستي با پرداختن به حضور پرشور مردم در انتخابات، مدعي تعيين سرنوشت تداوم خروج ايران از انزوا در پي اين انتخابات اشاره كرد و نوشت: «حاميان حسن روحاني به دنبال راهي براي انتخاب شدن وي براي دوره دومش هستند. با اينكه جوانان شهري طرفدار اصلاحطلبان هستند اما اصولگرايان در مناطق ديگر حاميان بيشتري داشتهاند و احتمالاً بازهم اكثريت باشند.»
لسآنجلستايمز: انتظارات غرب عملي نشد
همانطور كه اشاره شد نتايج انتخابات كه توأم با شكست جريان اصلاحات و اعتدال همراه شد رسانههاي غربي را به واكنش وا داشت؛ واكنشي كه با نگراني و ناراحتي همراه بود، به عنوان نمونه روزنامه امريكايي لس آنجلس تايمز در گزارشي با عنوان «اعتدالگرايان در ايران؟ اميدتان را از دست ندهيد» نوشت: ايرانيها در روز جمعه به پاي صندوقهاي رأي رفتند تا براي مجلس و خبرگان ايران، افراد مورد نظر خود را انتخاب كنند.
جهان انتظار داشت دوباره اصلاحطلبان به روي كار بيايند اما به نظر ميرسد آنها پيروز نشدهاند و انتظارات كاهش يافته است. اين روزنامه افزود: در سالهاي اخير ايران تغييرات زيادي را كرده و مهمترين آنها اين است كه توافق هستهاي توسط كشورهاي قدرتمند جهان به امضا رسيده است، هرچند ايران از نظر بيرونيها تغيير كرده اما بايد گفت، درون ايران آنچنان كه بايد و شايد تغيير نكرده است. در نهايت امر بايد گفت كه ايران آن چيزي را كه ميخواست از توافق هستهاي به دست آورده است و با اين توافق، قدرت خود را بيش از پيش تثبيت كرد.
چرايي اهميت انتخابات براي غرب
با توجه به آنچه اشاره شد ميتوان دليل اصلي حمايتهاي غرب از روي كار آمدن جريان غربگرا در داخل كشور را اينگونه دانست، شكلگيري مجلسي غربگرا يا خبرگاني كه تصميمي در تعارض با حركت انقلاب اتخاذ كند، ميتواند تصويري از نظام مطلوب غرب در آينده را ايجاد كند؛ نظامي كه شايد شكل ظاهري آن به نام جمهوري اسلامي حفظ شده باشد، اما با ماهيت حقيقي، اصول و آرمانها فاصله گرفته باشد و به همين دليل است كه برخلاف گذشته غرب نسبت به انتخابات آينده اميدوارتر شده بود. غربيها معتقدند بازگرداندن جماعت همراه با غرب به قدرت مهمترين ابزار براي تغيير حاكميت است، همانطور كه بارها گفته شده، تئوريپردازان و مقامات رسمي ايالات متحده معتقدند قدرت يافتن جريان تجديدنظرطلب ميتواند دستاوردهايي مانند تغيير رفتار جمهوري اسلامي ايران و در نهايت استحاله در حاكميت را به دنبال داشته باشد، بنابراين تصميمگيران و تصميمسازان وابسته به نظام سلطه بايد به هر شكل سعي ميكردند جريان غربگرا را در كشور به قدرت برسانند؛ هدفي كه محقق نشد و بايد منتظر ماند و ديد كه تلاشهاي نظام سلطه براي توسعه قدرت اعتدال-اصلاحات در آوردگاههاي پيش رو از چه سياستهايي تبعيت خواهد كرد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]