واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تروریسم، حقوق بشر و اقتصاد محور گفتوگوهای روحانی و اشنادیر
يوهان اشنايدر آمان، رئيس جمهور سوئيس كه در صدر هيئتي بلندپايه جمعه شب وارد تهران شده بود، صبح روز گذشته مورد استقبال رسمي رئيس جمهور كشورمان قرار گرفت.
يوهان اشنايدر آمان، رئيس جمهور سوئيس كه در صدر هيئتي بلندپايه جمعه شب وارد تهران شده بود، صبح روز گذشته مورد استقبال رسمي رئيس جمهور كشورمان قرار گرفت.
در مراسم استقبال رسمي از رئيس جمهوري سوئيس، پس از نواخته شدن سرود ملي جمهوري اسلامي ايران و سوئيس، رؤساي جمهور دو كشور از يگان تشريفات سان ديدند و سپس هيئتهاي عاليرتبه همراه را به يكديگر معرفي كردند.
ديدار رؤساي جمهوري اسلامي ايران و جمهوري كنفدراسيون سوئيس و حضور در نشست هيئتهاي عالي رتبه و امضاي اسناد همكاري ميان مقامات دو كشور از جمله برنامههاي سفر رسمي آقاي «اشنايدر آمان» به تهران است.
توسعه و تعميق مناسبات دوجانبه، منطقهاي و بينالمللي و ارتقاي سطح همكاريهاي مشترك در حوزههاي سياسي، اقتصادي، تجاري، قضايي و فرهنگي ميان تهران و برن، از جمله اهداف سفر سه روزه رئيس جمهوري سوئيس به جمهوري اسلامي ايران است.
رؤساي جمهور دو كشور بلافاصله پس از استقبال رسمي، وارد محل ديدار دوجانبه شدند تا راههاي گسترش روابط دو كشور در عرصههاي مختلف دوجانبه، منطقهاي و بينالمللي را مورد بررسي قرار دهند.
تلاش همه كشورها براي تقويت امنيت در خاورميانه
حجتالاسلام روحاني در نشست مشترك هيئتهاي عاليرتبه جمهوري اسلامي ايران و سوئيس با بيان اينكه روابط دو كشور بسيار باسابقه، دوستانه و داراي قدمتي ۱۴۰ ساله است، گفت: امروز در فضاي پسابرجام و پساتحريم، فرصت خوبي براي توسعه همهجانبه روابط و همكاريها با يكديگر داريم كه بايد در اين راستا بيشتر تلاش كنيم.
رئيس جمهوري اظهار اميدواري كرد اين سفر آغازي نوين براي گسترش و تحكيم روابط ميان دو كشور باشد و افزود: جمهوري اسلامي ايران از توسعه مناسبات و تقويت دوستيها با سوئيس استقبال ميكند. دكتر روحاني با اشاره به ظرفيتها و پتانسيلهاي گوناگون سوئيس افزود: در طول مذاكرات هستهاي ايران و 5+1، سوئيس در مقاطع مختلف به خوبي نقش ميزباني و سازنده خود را ايفا كرده است. رئيس جمهوري با بيان اينكه امروز و در فضاي پسابرجام فرصت براي عضويت دائم ايران در سازمان تجارت جهاني (WTO) بهوجود آمده، خاطر نشان كرد: جمهوري اسلامي ايران با توجه به ظرفيتهاي بزرگ منطقهاي و اقتصادي، ميتواند نقش سازندهاي را در اين سازمان ايفا كند.
رئيس جمهوري در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينكه ايران و سوئيس بايد در زمينه حل و فصل مسائل منطقهاي رايزنيهاي بيشتري با هم داشته باشند، گفت: براي تقويت ثبات و امنيت در سراسر جهان بهويژه در منطقه خاورميانه و مبارزه با گروههاي خطرناك تروريستي، همه كشورها بايد تلاش كنند. دكتر روحاني افزود: امروز تروريستها در منطقه، مدرنترين تسليحات را دريافت ميكنند و نفت سرزميني را كه اشغال كردهاند، استخراج كرده و آشكارا آن را به كشوري ديگر منتقل ميكنند.
رئيس جمهوري اولين گام مبارزه با تروريستها را ممانعت از كمكهاي مالي، تسليحاتي و جذب نيروي انساني به آنها برشمرد و گفت: بايد تلاش كنيم جوانان كشورهاي جهان با علاقهمندي به مفاهيم درست و انساني، جذب تروريستها نشوند. دكتر روحاني با بيان اينكه ترديدي نداريم تروريستهايي كه امروز به خطري بزرگ براي كشورهاي منطقه تبديل شدهاند در آينده براي ساير كشورهاي جهان از جمله كشورهاي اروپايي هم خطرناك خواهند بود، گفت: بايد براي توقف تروريستها در هر نقطهاي از جهان تلاش و همكاري كنيم.
رئيس جمهوري با تأكيد بر لزوم كمكهاي انساندوستانه، دارويي و غذايي به آوارگان و مردم كشورهاي منطقه كه دچار معضل تروريسم شدهاند، گفت: ايران و سوئيس بايد راههاي ارائه كمكهاي انساندوستانه به مردم منطقه را بررسي و در اين راستا گامهاي مثبتي بردارند.
دكتر روحاني ادامه داد: اميدوارم با تلاش براي اجراي قطعنامه جهان عاري از خشونت و افراطيگري معروف به wave بتوانيم گامهاي مثبتي براي جلوگيري از خشونت و افراطيگري برداريم.
همكاري مشترك براي مبارزه با تروريسم
«يوهان اشنايدر آمان» رئيس جمهوري سوئيس نيز در اين نشست ضمن ابراز خرسندي از سفر به كشورمان، با اشاره به ضرورت گسترش و توسعه همهجانبه مناسبات ميان دو كشور گفت: ايران با فرهنگ بسيار كهن و سوئيس با علم و دانش جديد ميتوانند هدف و راه مشتركي را براي پيشرفت يكديگر ترسيم كنند و در اين راستا علاقهمند به توسعه همهجانبه مناسبات با ايران هستيم. رئيس جمهوري سوئيس همچنين خواستار گسترش روابط دو كشور در بخشهاي علمي، فناوري، صنعتي، دانشگاهي و گردشگري شد.
اشنايدر آمان با بيان اينكه بايد راهحلي مشترك براي رفع مسائل منطقهاي يافته و به تروريسم پايان دهيم، گفت: جمهوري اسلامي ايران و سوئيس ميتوانند در اين راستا همكاريهاي خوبي با يكديگر داشته باشند. رئيس جمهوري سوئيس همچنين از عضويت ايران در سازمان تجارت جهاني استقبال کرد و با بيان اينكه از اين عضويت حمايت خواهيم كرد، حضور ايران را موجب رونق گرفتن اين سازمان دانست.
ايران و سوئيس مصمم به توسعه و تعميق روابط
پس از اين، رؤساي جمهور ايران و سوئيس به مقابل خبرنگاران آمدند و به سؤالات اصحاب رسانه پاسخ دادند.
روحاني در اين نشست خبري، اعتماد به اصولي از قبيل استقلال، حاكميت ملي، دموكراسي و انتخابات را پايههاي اصلي ارتباط نزديك دو كشور دانست و گفت: تهران و برن علاقهمند هستند روابط و همكاريهاي خود را در عرصههاي مختلف اقتصادي، علمي، فرهنگي، صنعتي و گردشگري، بيش از پيش گسترش دهند و اين سفر آغازي براي توسعه روابط دو كشور خواهد بود. رئيس جمهوري با اشاره به مذاكرات خود با رئيس جمهوري سوئيس اظهار داشت: در اين مذاكرات مسائل مورد علاقه دو كشور بهويژه در زمينه افزايش همكاريهاي اقتصادي و تجاري مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. دكتر روحاني همچنين از ادامه همكاري دو كشور براي عضويت ايران در سازمان تجارت جهاني و تلاش سوئيس در اين زمينه خبر داد و گفت: دو كشور همچنين مصمم هستيم توافقنامه تجاري ايران و سوئيس را كه نيمهتمام مانده هر چه زودتر تكميل و نهايي كنيم.
دكتر روحاني همچنين از مذاكرات خود با رئيس جمهوري سوئيس در زمينه حقوق بشر خبر داد و گفت: در جريان اين مذاكرات در زمينه مشكلاتي كه مسلمانان در سالهاي اخير در كشورهاي اروپايي بهخاطر اسلامهراسي پيدا كردهاند با يكديگر گفتوگو كرديم و همچنين مشكلات مربوط به مهاجران كه بهخاطر خطر تروريسم مجبور به ترك كشور خود شدهاند و از لحاظ حقوق بشري با مشكلاتي مواجه هستند، مورد بررسي قرار گرفت. رئيس جمهوري تصريح كرد: معتقديم موضوع حقوق بشر در هيچ كشوري از جهان به نقطه مطلوب نرسيده و همه كشورها براي دستيابي بشريت به اين حق مسلم، ضرورت دارد همديگر را ياري كنند.
دكتر روحاني همچنين با اشاره به گفتوگوهاي خود در زمينه مسائل مهم منطقهاي اظهار داشت: در مذاكرات خود درباره خطرات تروريسم و شرايط بسيار مشكلي كه بهخاطر خطر تروريسم براي مردم سوريه، يمن، ليبي، افغانستان و پاكستان بهوجود آمده، با يكديگر گفتوگو كرديم. رئيس جمهوري تأكيد كرد: براي كشورهاي جهان هيچ راهي جز تقويت همكاري و رايزنيها و فعاليتهاي بيشتر براي مبارزه با تروريسم در سراسر جهان و نيز اجرايي كردن دقيق قطعنامه مبارزه با خشونت و افراطيگري ( Wave ) كه در مجمع عمومي سازمان ملل به تصويب رسيده وجود ندارد. دكتر روحاني خاطر نشان كرد: ايران و سوئيس ميتوانند از لحاظ مسائل نوعدوستانه به آوارگان كشورهايي كه با تروريسم مواجه هستند، بهويژه سوريه و يمن، همكاريهاي سازندهاي داشته باشند و شرايط را براي همكاري بيشتر ساير كشورها در اين زمينه فراهم كنند.
كمك سوئيس به ايران براي پيوستن به سازمان تجارت جهاني
«يوهان اشنايدر آمان» رئيس جمهوري كنفدراسيون سوئيس نيز در اين كنفرانس مطبوعاتي اظهار اميدواري كرد در راستاي بهبود روابط دوجانبه، پرواز مستقيم تهران – ژنو به زودي برقرار شود تا علامت شاخصي بر عزم دو طرف براي ارتقاي سطح روابط باشد. رئيس جمهوري سوئيس با ابراز خوشحالي و تبريك به مناسبت آغاز اجراي برنامه جامع اقدام مشترك «برجام» خاطرنشان ساخت: سوئيس نقش خود را در روند اجراي موفق برجام به خوبي ايفا خواهد كرد و از جمله ما قول داديم كه براي عضويت ايران در سازمان تجارت جهاني فعالانه كمك كنيم. اشنايدر آمان با اشاره به گفتوگوهايش با رئيس جمهوري كشورمان درباره مسائل حقوق بشري گفت: در اين باره مهم اين است كه دو كشور به يكديگر احترام گذاشته و با هم گفتوگو و نظراتشان را صريح به هم منتقل كنند. رئيس جمهوري سوئيس نيز در پاسخ به پرسشي درباره آينده همكاريهاي بانكي و تسهيلات مالي ميان دو كشور گفت: ما به يك زماني احتياج داريم كه اين روند طي شود. بانكها و مؤسسات بانكي هم بايد فعال شوند و با شركاي ايراني خود همكاري كنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]