محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842756933
آلودگی هوا با اعصاب و روان ما چه می کند?
واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: چتر دود دیگر فقط بر سر تهران گسترده نشده است و شهرهای بزرگ دیگری مثل اصفهان، اراک و حتی تبریز و ارومیه را هم در سایه تاریک خود پنهان کرده است.در کنار تمام معضلات جسمی که نتیجه آلودگی هوا است، روان ما نیز قربانی این چتر سیاه شده.
تاثیر آلودگی هوا بر اعصاب و روان چتر دود دیگر فقط بر سر تهران گسترده نشده است و شهرهای بزرگ دیگری مثل اصفهان، اراک و حتی تبریز و ارومیه را هم در سایه تاریک خود پنهان کرده است. شرایط این روزها، شبیه فیلم های تخیلی است که افراد با ترس و لرز به مکان های دیگر سرک می کشند تا شاید جایی بهتر یا موقعیتی امن تر برای زندگی پیدا کنند، در صورتی که از دست دودهای دودهای حاصل از سوخت و آلودگی های دیگر که اکسیژن هوا را می بلعند و دی اکسید کربن و سرب به ما هدیه می دهند، نمی توان فرار کرد.
در کنار تمام معضلات جسمی که نتیجه آلودگی هوا است، روان ما نیز قربانی این چتر سیاه شده. در ادامه «حسن عسگری فر»، روانشناس در مورد این معضل بزرگ و مرگ و میرهای ناشی از این مشکل از جنبه روانشناسی صحبت می کند.چرا مشکل برای همیشه حل نمی شود؟مقاله ها، تحقیقات، پژوهش ها، سمینارها و گفتگوهای زیادی هر سال در مورد حل فقط همین یک معضل، نوشته و برگزار می شوند و روی کاغذ خروجی های بسیاری هم دارند اما معضل همچنان سر جای خودش باقی است. البته بی تردید این به معنای کار نکردن و مدیریت نکردن و به فکر نبودن مسئولین نیست بلکه حاشیه های بسیاری این امر را غیرممکن می کنند. وسعت و گسترش شهرنشینی، کثرت خودروها و موتورهای فاقد استاندارد و پرمصرف، سوخت های غیراستاندارد و عدم توجه مردم به سالم بودن خودروی شان و محدودیت امکانات هم چاشنی های باقی ماندن این وضعیت مخرب هستند. همچنین این عوامل، مدیریت شرایط موجود را در هاله ای از ابهام فرو برده است و همین ابهامات و مجهولات تاثیر کلانی بر بهداشت روانی آدم ها می گذارد.آیا بهداشت روانی دارید؟بهداشت روانی یعنی قبول این امر که «من می توانم شرایط پیرامونم را کنترل و آن را مدیریت کنم.» اما خلاف این امر یعنی باور اینکه در کنترل شرایط ناتوانم و این ناتوانی باعث ایجاد ترس درونی می شود که به دنبال آن، این افکار هم در ذهن فرد نقش می بندد «باید بنشینم تا ببینم چه پیش می آید و چه بلایی بر سرمان نازل می شود.» این به معنی زندگی در شرایط یا موقعیتی پر استرس و استمرار این احساس است که ناشی از عدم تاثیرگذاری «من» است.چطور روی خلق ما تاثیر می گذارد؟شاید بارزترین و مشهودترین علائم قابل مشاهده در کلان شهرهای آلوده، بروز علائم خلقی و رفتاری است. کمبود اکسیژن ایجاد کننده رخوت، سستی و بی حالی در افراد است اما کمبود اکسیژنی که دی اکسید کربن جایگزین آن شده باشد، ایجاد مسمومیت می کند! این مسمومیت خود مولد تحریک پذیری، عصبانیت، خشم، نوسان خلق، عدم مدیریت و کنترل شرایط روحی و افزایش پرخاشگری می شود.پرخاشگری در کلان شهرها بیداد می کند!بر اساس پژوهش های مدون و مشهودی که به کرات از طرف سازمان های مرتبط صورت گرفته، بخصوص در کلان شهرهای ما پرخاشگری و عدم کنترل خشم و عصبانیت بسیار بالاست. البته این امر جدای از عامل های دیگری مثل فشارهای اقتصادی، بیکاری و ترس از آینده است که جزو سایر عوامل موثر بر خشم به شمار می آیند.
همچنین کاهش تحمل و تحریک پذیری، به انعطاف رفتاری و سازگاری آسیب می زند و افراد متاثر از شرایط مسموم محل رفت و آمد و زندگی شان، رفتارهایی پرتنش و پرخاشگرانه نشان می دهند که به معنای مسمومیت سیستم عصبی و جلوگیری از انتقال درست پیام ها به مغز است. به همین دلیل واکنش های رفتاری، خلقی، فیزیکی و هیجانی غیرمتعارف و نابهنجار از طرف ساکنین این موقعیت ها بروز می کند.ترس پنهانی خطرناک است!جالب تر از مواردی که تا اینجا گفته شد، ترس های پنهانی است که از آگاه شدن از شرایط موجودی که در آن زندگی می کنیم حادث می شود. می شنویم که در شرایط آلودگی هوا ممکن است دچار آسیب هایی چون سکته های قلبی یا مغزی، مشکلات تنفسی یا اختلالاتی مثل تندخویی، پرخاشگری، تحریک پذیری و شرایط دچار شدن به استرس و اضطراب و غیره شویم و خود این امر مولد ترس و استرس است. فراموش نکنیم استرس مستمر از عوامل بسیار موثر در تضعیف سیستم دفاعی بدن است و چون استرس محصول شرایط اضطرابی است، ممکن است فرد را با مشکل اساسی مواجه کند.خودبیمارانگاری چیست؟«خود بیمارانگاری» یعنی ترس از بیمار شدن یا بیمار بودن که یک بیماری عصبی است که به نگرانی مفرط در مورد بیماری یا تندرستی خود اطلاق می شود. به بیان دیگر، تغییر غیرواقعی احساس ها و علائم جسمی که باعث نوعی وسواس فکری در باب بیمار بودن یا بیمار شدن است که یک بیماری جدی اطلاق می شود (البته عمدتا هیچ نشانه یا علامت واقعی هم وجود ندارد و این بیماری جزو گروه بیماری های روانشناختی است و به معنای ترس بی دلیل روانی است که علل ریشه ای ناخودآگاه دارد اما در مبحث ما، منظور، ترس از بیمار شدن با وجود علائم قابل مشاهده است)؛ یعنی شرایط مبهم و مجهول توان مدیریت ما را بر موقعیتی که در آن زندگی می کنیم، تضعیف می کند چون پارامترهایی وجود دارد که دست ما نیستند و همین فقدان کنترل شرایط ما را در مدیریت بحران یا مدیریت شرایط بهداشت روانی، تضعیف می کند و باور به بیمار شدن خود یا عزیزانمان را قوت می بخشد.
از سوی دیگر ترس از آسیب پذیری عزیزانی مثل فرزندان یا همسر و غیره و بخصوص در زنان باردار، ترس از آسیب جسمی یا روانی کودکی که در رحم دارند یا سقط جنین، در صورتی که استمرار داشته باشد یا شرایط اضطرابی و استرسی تشدید شود، می تواند موقعیت های وسواسی، اضطرابی و فرسایشی ذهنی و روانی را به وجود آورد.همچنین به دنبال این ترس ها، واکنش های رفتاری نابهنجار را که خود تحکیم بخش شرایط روانی غیرمتعارف است، برای فرد یا افراد رقم می زند. مطلع شدن از خبرهای ضد و نقیضی که از منابع رسمی و غیررسمی در مورد مرگ و میرهای حاصل از شرایط بد آب و هوایی شنیده می شود، در تشدید شرایط دخیل بوده و بهداشت روانی افراد را به خطر می اندازد. شایعه پراکنی چه عوارضی را به دنبال دارد؟تروما یعنی ضربه یا آسیب روانی که بر اثر تجربه یک موقعیت به شدت آسیب زا به وجود می آید. البته گاهی نه خود موقعیت بلکه خبرهای درست و غلطی که به لحاظ عدم اطلاع رسانی درست، شکل و شمایل دیگری پیدا می کند و ما به آن شایعه می گوییم در این امر دخیل هستند.
این شایعات آنقدر قوت و قدرت پیدا می کنند که شکل واقعی به خود می گیرند و چون منابع اصلی در مقابل شیوع شایعه سکوت می کنند، باورپذیری شایعه را شدت می دهند. به عنوان مثال، افزایش مرگ و میر در شرایط آلودگی هوا یا آسیب پذیری بسیار زیاد مادران باردار و فرزندی که در رحم دارند و موارد مشابه همگی با توجه به بالا بودن منابع خبری نامعتبر (سایت ها، اپلیکیشن ها و روزنامه های زرد و غیره) می توانند حکم تروما یا ضربه روانی مهلک را برای افراد داشته باشند.محیط خانه را آرام نگه دارید!کشور ما رتبه نخست مرگ و میر در باب سکته های قلبی را دارد و معنی آن این است که شناخت موقعیتی که در آن زندگی می کنیم، مهم است. طبیعتا در شهرهای بزرگ و پر جمعیت، جدای از آلودگی هوا آلودگی های صوتی و دیداری هم جزو محرک های قوی هستند که می توانند شرایط روحی ما را تحت الشعاع قرار دهند، پس مدیریت ارتباط و مدیریت شرایط حضور در بیرون از خانه بسیار مهم است؛ یعنی شاید ما مجبور به کار کردن در بیرون از خانه باشیم اما باید سعی کنیم در شرایط اضطرار، موقعیتی را فراهم آوریم که حضور در منزل و در کنار هم بودن باب میل و جذاب باشد (یعنی برای فرار از منزل به محیط های آلوده پناه نیاوریم.)اعضای یک خانواده باید مشوق و حمایتگر هم باشند، پس برای حضور کمرنگ تر در بیرون از منزل که گاهی اجتناب ناپذیر است، فضای خانه و ارتباطات بین فردی را گسترش بدهیم و پر رنگ کنیم. کنار گذاشتن گوشی های همراه در منزل و افزایش توجهات عاطفی، ارتباطات بین فردی اعضا را گسترش می دهد و خانه را محیطی امن و جذاب می کند. افراد و به خصوص آنهایی که بیرون از خانه کار می کنند، ناخواسته بیشتر در موقعیت های آسیب زا هستند، پس در صورت مشاهده تغییرات خلقی در آنها کمی صبور باشید تا شرایط خلقی افراد رد منزل ترمیم شود. همچنین نسبت به پرخاشگری های آنی و لحظه ای افراد در چنین موقعیت هایی مقابل به مثل نکنیم.
مراعات خانم های باردار لازم استدر صورتی که خانم بارداری در جمع حضور دارد از بیان اطلاعاتی که منبع مشخصی ندارند و صرفا شایعه محسوب می شوند به جد خودداری کنیم، چرا که این شایعات باعث بروز اضطراب در او می شود. تنهایی در روزهای آلوده به شما آسیب می رساند! زندگی شهرنشینی و وسعت مناطق آلوده، دیگر جایی به نام مناطق خوش آب و هوا برای ما باقی نمی گذارد، پس سعی کنید به جای بیرون رفتن از منزل، در جمع خانوادگی بودن را انتخاب کنیم. فراموش نکنیم هر چه ما تنهاتر باشیم، آسیب پذیرتر هستیم و هر چه کثرت ارتباطی، به خصوص ارتباطات فامیلی داشته باشیم، احساس امنیت و رضایت بیشتری می کنیم و به همان نسبت ترس های پنهان مان، کمرنگ تر می شود.از خودتان مراقبت کنید تا بقیه هم مراقب باشندنکات زیادی برای داشتن خانواده آرام و خوشحال وجود دارد اما در شرایط بحرانی آلودگی هوا بعضی از این نکته ها بیشتر به کار می آیند. یک یاز مواردی که برای داشتن خانواده سالم و آرام به آن توصیه شده این است که هر یک از اعضای خانواده برای خودشان وقت بگذارند. در شرایطی که بحرانی است می توان وقت گذاشتن را به طور مشخص به معنی مراقبت از سلامت فردی تعبیر کرد. شاید فکر کنید هر کسی می داند که باید از خودش مراقبت کند اما وقتی پای خانواده وسط باشد معنی مراقبت از خود هم تغییر پیدا می کند.
اگر هر کدام از اعضای خانواده خودشان را موظف کنند تا نکات مربوط به سلامت را رعایت کنند در وهله اول ترسی که از بیماری خودشان دارند را کاهش خواهند داد و بعد باعث تخفیف این استرس در اطرافیان شان می شوند. با خودمراقبتی خیال همه اعضای خانواده راحت می شود که در مقابل هوای آلوده می توان خطرات تهدیدکننده خود و خانواده شان را کاهش دهند.از طرف دیگر وقتی اعضای جوان تر و حتی کوچکتر خانواده شاهد دقت نظر و مراقبت های اعضای بزرگتر خانواده باشند نوعی فرهنگ سازی در آنها اتفاق می افتد که می تواند امنیت خاطر نسل بزرگسال بعدی، یعنی همین جوان ترهای امروزی را در شرایط بحرانی تامین کند.هیچ چیز به اندازه احساس نداشتن راه حل نمی تواند ترس را در وجود افراد جا بیندازد و خودمراقبتی این ترس را از بین خواهد برد. در شرایط بحرانی نگذارید ترس و وحشت به دل تان رسوخ کند، توصیه های بهداشتی را رعایت کنید و علاوه بر اینکه این توصیه ها را به کار می گیرید بنشینید و با اعضای خانواده هم راجع به برطرف کردن نگرانی ها صحبت کنید. آرام شدن راحت تر از چیزی است که به نظر می رسد!برنااخبار مرتبط :آمار مرگ و میر در تهران بر اثر آلودگی هواغذاهایی که آلودگی هوا را برطرف میکنندمناسب ترین ماده خوراکی هنگام آلودگی هوا
شنبه 8 اسفند 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]
صفحات پیشنهادی
آسیب های آلودگی هوا روی فشار خون
افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی هستند بیشتر از دیگران باید مراقب حضور در هوای آلوده باشند و سعی کنند بدنشان در معرض آسیب های ناشی از آن قرار نگیرد مواد سمی موجود در آلودگی هوا مستقیما روی قلب و عروق ما تاثیرات مضر خود را میگذراد سید علی جواد موسوی فوق تخصص ریه استاد و عضو هیأبه دنبال آلودگی هوای اهواز تمرین استقلال اهواز تعطیل شد / استقلال خوزستان در سالن تمرین میکند
به دنبال آلودگی هوای اهوازتمرین استقلال اهواز تعطیل شد استقلال خوزستان در سالن تمرین میکندبه دنبال آلودگی هوا تمرینات تیم استقلال اهواز نیز به تعطیلی کشانده شد به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز تمرین امروز تیم لیگ برتری استقلال اهواز به دلیل آلودگی هوای این شهر تعطیل اعلام شدارتباط آلودگی هوا با چاقی
ارتباط آلودگی هوا با چاقی مطالعه روی موش های آزمایشگاهی نشان می دهد که این جانوران پس از تنفس در هوای آلوده پکن افزایش وزن پیدا کردند و پس از سه الی هشت هفته قرار گرفتن در معرض هوای آلوده به اختلالات قلبی تنفسی و سوخت و ساز بدن مبتلا شدند به گزارش پایگاه اینترنت ساینس نیعابدزاده: اعتصاب فقط هوادار را نگران می کند/ پرسپولیس همین الان هم شانس قهرمانی دارد
وارش نیوز عقاب آسیا می گوید بازیکن پیشکسوت خود را می بیند و نگران آینده می شود احمدرضا عابدزاده مشکلات فوتبال را مدیریت اشتباه می داند و معتقد است اکثر مدیران فعال در این رشته نه تنها فوتبالی نیستند بلکه با اقتصاد هم غریبه اند با چهره محبوب فوتبال ایران گفت وگویی انجام دادیمکمپین هوای اصفهان سال آینده آغاز به کار می کند
شنبه ۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳ ۴۵ شهردار اصفهان گفت محور گردشگری جهان گردشگری خلاق و تجربه محور است و این شکل از گردشگری کم کم میرود تا جای گردشگری ساحلی را بگیرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه اصفهان مهدی جمالینژاد امروز شنبه در همایش بینالمللی سفر گادامه آلودگی هوای اهواز/ 7 برابر حد مجاز
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان بیشترین میزان آلودگی هوای اهواز در روز دوشنبه را حدود هفت برابر حد مجاز اعلام کرد به گزارش ایرنا آلودگی هوای در ساعت 16 امروز در اهواز یک هزار و 23 میکروگرم بر مترمکعب و در شادگان 178 میکروگرم بر مترمکعب بوده است وی افزود در ساعت 12 امروز نیز آلودفارس بررسی میکند حال و هوای دولتی یک مرکز درمانی در دماوند/پذیرش 136 نفر و ارائه 94 مورد خدمات در یک روز
فارس بررسی میکندحال و هوای دولتی یک مرکز درمانی در دماوند پذیرش 136 نفر و ارائه 94 مورد خدمات در یک روزمرکز درمانی حضرت فاطمه س دماوند پس از واگذاری به دولت حال و هوای دیگری گرفته است و امروز در این مرکز 136 نفر پذیرش شدند و 94 مورد خدمات ارائه شد به گزارش خبرگزاری فارس ازارتباط عجیب چاقی با آلودگی هوا !
مطالعه روی موش های آزمایشگاهی نشان می دهد که این جانوران پس از تنفس در هوای آلوده پکن افزایش وزن پیدا کردند و پس از سه الی هشت هفته قرار گرفتن در معرض هوای آلوده به اختلالات قلبی تنفسی و سوخت و ساز بدن مبتلا شدند صراط ایرنا به نقل ازساینس نوشت در این مطالعه که در مجله فدراسیونتایج یک تحقیق جدید درباره تاثیر آلودگی هوا بر سلامت بدن؛ چاقی، اختلالات قلبی، تنفسی و...
نتایج یک تحقیق جدید درباره تاثیر آلودگی هوا بر سلامت بدن چاقی اختلالات قلبی تنفسی و مطالعه روی موش های آزمایشگاهی نشان می دهد که این جانوران پس از تنفس در هوای آلوده پکن افزایش وزن پیدا کردند و پس از سه الی هشت هفته قرار گرفتن در معرض هوای آلوده به اختلالات قلبی تنفسی و سورود 4 فروند هواپیمای ATR تا پایان سال 2016/ هما با بوئینگ مذاکره می کند
فرهاد پرورش مدیرعامل ایران ایر در جمع خبرنگاران گفت 50 درصد از سهام کمپانی سازنده هواپیمای ATR متعلق به شرکت ایرباس و 50 درصد دیگر هم متعلق به ایتالیا است وی افزود یکی از مشکلات کشور ایران تعداد زیاد فرودگاه ها است و چون هواپیمای کوچک در ایران زیاد نیست پرواز در این فرودگاه ها-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها