واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: امكان مشاركت عمومي در مبارزه با مخدرها فراهم شود
نویسنده : مجيد ابهري*
يكي از اصليترين علل افزايش اعتياد به مخدرها، مواد محرك و آمفتامينها، كمرنگ شدن حضور مردم در عرصه پيشگيري و درمان است. با توجه به اينكه مجريان جنگ نرم نابودي نوجوانان و جوانان ايراني را در دستور كار خود قرار داده و هدف اصلي خود تعيين كردهاند از جمله هجوم شبكههاي ماهوارهاي و فضاي سايبري از يك طرف و توليد و عرضه انواع مواد روانگردان با نامهاي مختلف و غلط انداز از طرف ديگر تهديدكننده بوده و بايد نهادهاي متولي امكانات حضور مردم در عرصه مبارزه با اعتياد را فراهم كنند.
براي مقابله و مبارزه با توطئه جهاني مافياي بينالمللي بايد يك جهاد ملي اعلام شود؛ چراكه كمرنگ بودن آموزش و فقدان تمركز در سياستگذاريها و فعاليتهاي جزيرهاي باعث شده آمار مصرفكنندگان مواد مخدر صنعتي و شیميايي روز به روز افزايش يابد.
عرضه مواد مخدر با نامها و شكلهاي فريبنده كه در حقيقت ريشه و تركيبات مواد آنها يكي است و تبليغات دروغ توسط شبكههاي ماهوارهاي در زمينه داروهاي لاغري يا باز كردن چين و چروكها باعث شده عدهاي ناخودآگاه در باتلاق اعتياد سقوط كنند.
كاستيهاي بسياري در امر مقابله با اعتياد وجود دارد، در زمينه درمان هر چند برخي تشكلهاي غيردولتي فعال هستند، اما حضور مردم كمرنگ بوده و تا وقتي سهم مشاركت اجتماعي به حد مطلوب نرسد و نخبگان، علما، ائمه جماعات، اساتيد دانشگاه وارد عرصه مقابله نشوند اميد چنداني به كشف توفيق در امر مقابله با اعتياد نيست. براي تحقق مشاركت اجتماعي و مردمي بايد دولت ضمن بيان حقايق اعتياد و مواد مخدر براي جامعه، خانوادهها را با خطر قريبالوقوع و سونامي ويرانگر اعتياد آشنا و امكانات حضور مردم در عرصههاي پيشگيري و درمان را فراهم كند. دولت از تشكلهاي مردمي نيز حمايت عملي كند نه اينكه به تعارف و جلسه و حرف ختم شود.
رويكرد و تفكر ما به پيشگيري از اعتياد و آسيبهاي اجتماعي ناشي از آن بايد بسيار مهم باشد، اين نوع نگاه ما است كه براساس آن ساختارها شكل ميگيرد. ساختارها اعم از قوانين، سياستها و جهتگيريها بوده و بر اساس آن برنامهها و رفتار اجتماعي و فرهنگي ما بروز مييابد.
فرآيند نقش نهادهاي مردمي و انجمنها در مبارزه اجتماعي با مواد مخدر تعيينكننده است، به شرط اينكه آنها در جايگاه خودشان قرار داشته باشند، به آنها اعتماد و از آنها پشتيباني شود تا بتوانند نقش واسطهاي خود را بين دولت و جامعه ايفا كنند كه ارتباط بين افراد در انجمنها يك ارتباط عمودي، فرمايشي و حكمي نيست، بلكه افتخاري، خودجوش و افقي است پس لازم است تخصصهاي مختلف چه دولتي و چه خصوصي دور هم جمع شوند و بر اساس انگيزه مشترك و هدفي كه انتخاب كردهاند در راستاي تحقق رويكرد مقابله با اعتياد با هم همكاري كنند.
*جامعه شناس
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]