تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمت نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و تعليم دهيد، بفهميد و ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829895606




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاهش نرخ‌سود بانکی چه‌نفعی برای دولت دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: کاهش نرخ‌سود بانکی چه‌نفعی برای دولت دارد؟
با توافق بانکی‌ها و مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ سود سپرده‌های بانکی از اول اسفند از ۲۰ به ۱۸ درصد و نرخ سود تسهیلات مبادله‌ای از ۲۱ به ۲۰ و تسهیلات مشارکتی از ۲۴ به ۲۲ درصد کاهش یافت. اما این کاهش چه نفعی برای دولت دارد؟
به گزارش نامه نیوز، با توافق بانکی‌ها و مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ سود سپرده‌های بانکی از اول اسفند ماه امسال از ۲۰ به ۱۸ درصد و نرخ سود تسهیلات مبادله‌ای از ۲۱ به ۲۰ درصد و تسهیلات مشارکتی از ۲۴ به ۲۲ درصد کاهش یافت. اما این کاهش چه نفعی برای دولت دارد؟

داود سوری و پویا جبل عاملی، دو کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با اقتصادنیوز می‌گویند هدف دولت از این اقدام، تحریک تقاضا، خروج از رکود و افزایش نرخ رشد اقتصادی بوده است. اهدافی که نمی‌توان پیش‌بینی کرد تا چه میزان ممکن است محقق شوند.

داود سوری در تشریح هدف دولت از کاهش نرخ سود بانک‌ها به اقتصادنیوز  عنوان می‌کند: قطعا نمی‌توان گفت که کاهش نرخ سود بانک ها برای دولت نفع مالی دارد اما احتمالا قصد دولت از کاهش نرخ سود بانک‌ها این است که منابع مالی را با سود کمتری در اختیار تجار و صنعت‌گران قرار دهد تا این افراد بتوانند هزینه تولید و تجارت خود را کاهش دهند.

وی می‌گوید: عمده‌ترین هدف این است که صنعت از رکود خارج شود و کاهش نرخ سود بانک‌ها محرکی است که فعالیت‌های صنعتی را افزایش دهد.

پویا جبل‌عاملی، اقتصاددان هم در گفت‌وگو با اقتصادنیوز در تشریح هدف دولت از کاهش نرخ سود بانک‌ها می‌گوید: احتمالا مهمترین هدف دولت از کاهش نرخ سود بانک‌ها افزایش و تحریک تقاضا و افزایش نرخ رشد اقتصادی است.

به گفته وی، از ابتدای پاییز این مساله مطرح بود که چون با کمبود تقاضا مواجهیم باید نرخ بهره بانک‌ها کاهش یابد تا مصرف و سرمایه‌گذاری افزایش پیدا کند. به عبارتی دولت امیدوار است با این اقدام موجودی انبارها کاهش پیدا کند، تقاضا بالا برود و نرخ رشد اقتصادی هم بهبود یابد.

اما جبل‌عاملی تاکید می‌کند: انتظارات ما از کاهش نرخ سود بانک‌ها یک طرف قضیه است و اینکه آیا این انتظار محقق می‌شود یا نه طرف دیگر قضیه است. چون به گفته وی، الزاما نمی‌توان امیدوار بود که با کاهش نرخ سود بانک‌ها تقاضا تحریک شود و نرخ رشد اقتصادی بهبود یابد.

همچنین وی می‌گوید: ممکن است یکی دیگر از دلایل کاهش نرخ سود بانکی انتظار برای کاهش نرخ بیکاری باشد که به جرات می‌توان گفت این کاهش بر نرخ بیکاری تاثیر مطلق و بسیار کمی خواهد داشت.

اما جبل‌عاملی تاکید می‌کند که کاهش نرخ سود بانک ها بیش از همه برای سیستم بانکی مطلوب است. وی اضافه می‌کند: بانک‌ها مشکلات زیادی در ترازنامه‌های خود دارند و نرخ بهره بالا این مشکلات را افزایش می‌دهد. چون بانک‌ها دارایی نقدی ندارند و با افزایش نرخ بهره بدهی‌شان مدام افزایش می‌یابد و در آینده توان پرداخت این بدهی‌ها را هم ندارند.

وی در همین مورد توضیح می‌دهد: اگر همه بانک‌ها به کاهش نرخ بهره پایبند باشند این کاهش می‌تواند در تراز دارایی بانک‌ها موثر باشد. اما یک نکته وجود دارد و آن این است که کمتر بانکی به کاهش نرخ سود پایبند می‌ماند. چون هر بانکی با تصور اینکه دیگر بانک‌ها نرخ سود خود را کاهش می‌دهند، سعی می‌کنند در یک فضای رقابتی نرخ خود را بالا نگه دارند تا سپرده‌های بیشتری را جذب کنند. همین مساله سبب می‌شود که نرخ سود بانک‌ها عملا کاهش نیابد.

جبل عاملی یادآور می‌شود: باید منتظر ماند و دید آیا تجربه گذشته تکرار می‌شود و بانک‌ها به کاهش نرخ بهره عمل نمی‌کنند یا آنکه این بار این کاهش عملی می‌شود. شاید اگر این کاهش نه امسال بلکه سال آینده اعمال می‌شد ضمانت اجرایی بیشتری داشت و دولت می‌توانست امیدوارتر باشد که این کاهش به تحریک تقاضا و رشد اقتصادی دامن بزند






۰۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن