واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نگذاریم کاهش نرخ سود بانکی تورم ایجاد کند
یک کارشناس اقتصادی گفت: خروج سپرده ها از بانکها بدون نظارت و مدیریت دربازار تورم ایجاد می کند.
حمیدرضا قدری کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص اثرات کاهش نرخ سود بانکی گفت: با اینکه نرخ سود بانکی فقط دو درصد کاهش یافته اما بسیاری از مردم ممکن است که سپرده های خود را از بانکها خارج کنند.
وی افزود: این امر بانکها را با کاهش نقدینگی و سپرده روبه رو می کند، برای همین بانکها پیش از اجرایی شدن مخالف این طرح بودند.
بنابر اعتقاد قدری، اگر نقدینگی که باخروج سپرده از بانکها اتفاق می افتد هدایت نشوند شک نکنید که تورم در بازار ماحصل این اقدام خواهد بود.
وی در ادامه گفت: رانت خواری و دلالان بازی هم از اثرات منفی کاهش نرخ سود بانکی است که درصورت مدیریت نشدن بازار را درگیر خود خواهد کرد.
وی در پایان گفت: سیاست درست دولت در این زمینه ضمن برطرف کردن ناخرسندی نقدینگی خارج شده از بانکها را نیز مدیریت و ساماندهی می کند.
***کاهش نرخ بهره، فعال کردن اقتصاد با جیب مردم است
سیم بر کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: نرخ سود بانکی از یک طرف هزینه است زیرا افرادی که از تسهیلات بانکی استفاده می کنند هزینه هایشان کاهش می یابد و از طرف دیگر هم اندک تشویقی برای سرمایه گذاری بیشتر است، اما در قبال این موضوع نرخ سود بانکی تنها یک عامل موثر در سرمایه گذاری خارجی و داخلی است.
وی با بیان اینکه ارزهایی که بانکها در اختیار بخش خصوصی و یا متقاضیان وام قرار می دهند یک عامل موثر دیگر است افزود: بنابراین اگر تسهیلات به اندازه کافی وجود نداشته باشد کاهش نرخ بهره تاثیری بر سرمایه گذاری نخواهد داشت.
این کارشناس اقتصادی گفت: مجوزهای کسب و کار هم تاثیر جدی بر سرمایه گذاری دارد و باید این فعالیت ها نیز راحت تر و آزادانه تر در اختیار افراد قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: جلوگیری از قاچاق واردات، شفاف سازی و قابل پیش بینی بودن محیط کسب و کار، همخوانی داشتن نرخ مالیات ها با وضعیت اقتصادی نیز از دیگرعواملی هستند که اگر به خوبی انجام شوند می توانند باعث افزایش تولید در دراز مدت شوند.
سیم بر گفت: زمانی که فردی در جامعه ضرر می بیند مقداری از پولها از بانک خارج می شود و به سمت خرید کالاهای مصرفی می روند درنتیجه موجب احتکار و بالا رفتن قیمت کالاها خواهد شد.
کارشناس اقتصادی افزود: به علت خروج پول از سیستم بانکی امکان دادن تسهیلات به سرمایه گذاران نیز کاهش خواهد یافت و در نتیجه شرکتهای خصوصی نیز آسیب می بینند.
وی بیان کرد: نباید از جیب اندوخته گر که پول خود را به عنوان کمک خرج در بانکها سرمایه گذاری کرده برای فعال کردن اقتصاد استفاده کنیم و آن را به صورت وام در اختیار افرادی قرار دهیم که ممکن است تنها یک منبع سنگین در اخیتارشان قرار بگیرد و سرمایه گذاری خوبی نداشته باشند.
سیم بر با اشاره به اینکه در گذشته نیز این کارها انجام شده و دستاوردی نداشته افزود: پایین امدن نرخ بهره موجب فرار سرمایه از کشور خواهد شد.
وی یادآور شد: در حال حاضر هزینه های عمرانی به شدت کاهش یافته در حالی که یکی از عوامل موثر خروج از رکود افزایش هزینه های عمرانی است.
۰۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۶:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]