واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی اعلام کرد
رشد تولید برق خصوصی در کشور/ اتاق فکر برای معماری انرژی تشکیل شود
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه در برنامه ششم باید 26 هزار مگاوات نیروگاه جدید احداث کنیم گفت:اتاق فکری با عضویت سازمان برنامهریزی، وزارت نفت، نیرو و اقتصاد، برای معماری انرژی در سالهای آینده تشکیل شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، هوشنگ فلاحتیان در آئین گشایش پنجمین کنفرانس بینالمللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی (ETEC) با بیان این که در شرایطی که اقتصاد نفت و گاز برای ما رقم زده و در حال از دست دادن درآمدهای نفتی هستیم، باید نگاه و مهندسی مجددی به این عرصهها داشته باشیم،گفت: باید در این زمینه، اتاق فکری با عضویت سازمان برنامهریزی، وزارت نفت، نیرو و اقتصاد، برای معماری انرژی در سالهای آینده تشکیل شود.
وی با اشاره به خودکفایی کشور در صنعت برق بخصوص احداث نیروگاه، اظهار داشت: استفاده از گاز برای تولید برق و صادرات برق به سایر کشورها، از نظر امنیتی و اقتصادی به نفع کشور خواهد بود.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو با بیان اینکه در 7 یا 8 سال آینده باید اولویتها را به سمت انرژیهای تجدیدپذیر، ذخیرهسازی و مدرنیزاسیون نیروگاهها و خودروهای برقی سوق دهیم، افزود: نگاه متخصصان به انرژی در درازمدت در وهله اول ذخیرهسازی انرژی و در وهله دوم استفاده از انرژی تجدیدپذیر است. *صادرات برق یک راهبرد مهم در اقتصاد مقاومتی وی گفت:صادرات برق یک راهبرد مهم در اقتصاد مقاومتی است و استفاده از گاز برای تولید برق و صادرات برق به سایر کشورها، از نظر استراتژیک و اقتصادی به نفع کشور خواهد بود.
فلاحتیان با اشاره به عنوان این کنفرانس که نگهداشت انرژی است و بحث مهم ذخیرهسازی را در خود دارد، گفت: چنانچه نیروگاهی که در طول شبانهروز با حداکثر توان برق تولید میکند و در طول روز بار کامل داشته و از نیمه شب به بعد بار کمتری از آن میگیریم، اگر بار تولیدی اضافی را ذخیره کنیم، نیاز کمتری به احداث نیروگاههای جدید خواهیم داشت.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه ظرفیت نیروگاهی برق کشور با دو برابر افزایش در طول 10 سال، از 37 هزار مگاوات به 74 هزار مگاوات رسیده است، گفت: 21.5 درصد تولید برق از نیروگاههای بخاری، 35 درصد از نیروگاههای گازی، 25 درصد از نیروگاههای سیکل ترکیبی، 15.2 درصد از نیروگاه های برقابی و مابقی از نیروگاههای اتمی، دیزلی، تولید پراکنده و تجدیدپذیر تامین میشود. *رشد تولید برق بخش خصوصی فلاحتیان با بیان اینکه مصرف برق کشور در 10 سال گذشته 125 میلیارد کیلووات ساعت بوده که در پایان سال 93 به بیش از 220 میلیارد کیلووات ساعت رسیده است، افزود: تا پایان سال جاری مصرف برق از مرز 230 میلیارد کیلووات ساعت خواهد گذشت و هماکنون نزدیک به 60 درصد برق مصرفی کشور توسط بخش خصوصی تولید میشود.
وی با اشاره به پیک مصرف برق تابستان سال جاری که از مرز 50 هزار مگاوات گذشت، رشد مصرف برق کشور را حدود 6 درصد و تعداد مشترکان برق را 33 میلیون عنوان کرد و ادامه داد: در 10 سال گذشته بالغ بر 14 میلیون مشترک به ناوگان مشترکین برق اضافه شده و هم اکنون 99.9 درصد جمعیت کشور و تمامی روستاهای بیش از 20 خانوار برقدار هستند.
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه بایستی در 5 سال آینده 26 هزار مگاوات نیروگاه جدید احداث کنیم، گفت: از این ظرفیت در سالهای آتی حدود 16 هزار مگاوات از طریق تبدیل نیروگاههای حرارتی به سیکل ترکیبی و 3 هزار مگاوت از طریق نیروگاههای DG و 5 هزار مگاوات از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر، بخصوص نیروگاههای بادی و فتوولتائیک تامین میشود.
وی با بیان ضرورت حضور پررنگتر بخش خصوصی در صنعت برق کشور و تلاش برای تولید سالانه 1000 مگاوات نیروگاه تجدید پذیر، به مسائل مربوط به درآمدهای نفتی کشور اشاره نمود و اظهار داشت: با توجه به بازار کنونی نفت و کاهش درآمدهای نفتی، لازم است از این پس به عنوان یک حرکت زیست محیطی و ارزشی، به تولید برق از طریق انرژیهای تجدیدپذیر توجه خاصی شود و همچنین از گاز برای تولید بیشتر برق استفاده کرده و به جای نفت، با سرمایهگذاری بر تولید برق، صادرات برق را در اولویت قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته به دلیل خشکسالی و افزایش برداشت از منابع آب زیرزمینی دچار کمبود منابع آبی شده ایم افزود: با شیرین کردن آب دریا و انتقال به فلات مرکزی مشکلات کشور در نقاطی که دارای تنش آبی هستند مرتفع خواهد شد ولی بهتر است مردم را به سمت سواحل جنوبی بکشانیم تا ضمن جلوگیری از مهاجرت به پیرامون شهرها، مشکلات مربوط به اشتغال نیز حل شود.
فلاحتیان با بیان اینکه هم اینک با تمام همسایههای خود که دارای مرز خاکی هستیم مبادلات برق انجام میدهیم، اظهار امیدواری کرد این مراودات برق با کشورهای حوزه خلیج فارس نیز از طریق کابلهای زیردریایی گسترش یابد.
http://fna.ir/OK3GTU
94/12/03 - 13:28
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]