تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگر بنده «خدا» مى‏دانست كه در ماه رمضان چيست [چه بركتى وجود دارد] دوست مى‏داشت كه تم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804471897




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

داروها را خانه تکانی کنید


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: داروها را خانه تکانی کنید

داروها را خانه تکانی کنید
انواع کیسه و جعبه های دارویی از قرص های رنگارنگ گرفته تا سرنگ های بدون استفاده به مقدار کم یا زیاد در هر خانه ای یافت می شود و اکنون در آستانه نوروز به ویژه خانم های خانه دار هنگام خانه تکانی بهتر است به خانه تکانی داروها هم توجه کنند.
 
عوامل زیادی وجود دارد که داروها در خانه های ایرانی به مدت طولانی ذخیره شود زیرا ایرانی ها برای هر بیماری از جمله سردرد و سرماخوردگی از داروهای بدون نسخه پزشک به وفور استفاده می کنند.
این درحالی است که به عنوان نمونه بیش از 70 تا 80 درصد موارد سرماخوردگی ها ویروسی است و اصلا نباید برای آنها دارویی مصرف شود.

از سوی دیگر طبق مطالعات انجام شده، مصرف آنتی بیوتیک در ایران بیشتر از میانگین جهانی است و همچنین میانگین تجویز و مصرف داروهای تزریقی در کشور در مقایسه با کشورهای هم رده از نظر سطح سلامت و همچنین در مقایسه با آمارهای استاندارد سازمان جهانی بهداشت بالا است.

تمام این عوامل در کنار هم موجب شده است تا تقریبا هر خانواده ایرانی یک مجموعه کامل از انواع داروها با استفاده برای بیماری های ساده تا پیچیده را داشته باشد.
 
**چرا باید داروها را خانه تکانی کرد؟

اگر داروها به مدت طولانی در خانه باقی بمانند ممکن است بطور سهوی و اشتباهی از سوی افراد به ویژه کودکان استفاده شوند؛ در برخی موارد نیز این داروها عامدانه مصرف می شوند.

مصرف بی رویه داروها موجب ایجاد مقاومت دارویی و آنتی بیوتیکی در بدن می شود و هنگام بیماری، دیگر مصرف این داروها ، پاسخگو نخواهد بود.

جالب است که بدانید داروها، نخستین عامل مسمومیت در کشور به شمار می روند که متاسفانه اغلب در این موارد به صورت عامدانه مصرف می شوند.آمار نشان می دهد که بر اثر مسمومیت های دارویی در سال 93 ، 778 تن ؛ در سال 92 ، 747 تن؛، در سال 91، 599 تن ؛ در سال 90، 627 تن و در سال 89 ، 551 تن، جان خود را از دست دادند.

از سوی دیگر باید به این نکته توجه داشت که هرچه داروهای بیشتری در خانه نگهداری شوند به همان نسبت، میزان احتمال مصرف آنها نیز بیشتر می شود و هرچه میزان مصرف دارو در یک جامعه بیشتر باشد به همان اندازه فرهنگ جامعه پزشکی پایین تر است.
 
**چه داروهایی را باید خانه تکانی کرد؟

تجویز دارو از سوی پزشک به معنای نگهداری آن تا ابد نیست و لازم است که هر از گاهی آنها را خانه تکانی کرد.داروهای دارای برچسب های ناخوانا و داروهایی با بسته بندی دچار خراش را باید دور انداخت.اگر داروها تغییر رنگ یافته یا بد بو شده اند هم باید از دست آنها خلاص شد.

داروهایی که با مصرف آن دچار عوارض شده اید و داروهای تاریخ گذشته را نیز باید دور انداخت؛ در مصرف دارو حتما باید به تاریخ انقضای آن توجه کرده زیرا مصرف اینگونه داروها عوارض خاص خود را به همراه دارد. بطور مثال اگر سرپوش قطره های چشمی بیش از یک ماه باز مانده باشد، خاصیت استریل بودن خود را از دست داده است.

کارشناسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای سامان دادن به قفسه های دارویی به مردم توصیه می کنند که داروهای تاریخ انقضا گذشته را از بسته بندی اصلی خارج کنند و آنها را داخل نایلون زباله بیندازند یا در چاه فاضلاب معدوم کنند.

به گفته مسوولان بهداشتی، داروهایی که تاریخ انقضای آنها فرا نرسیده است اما استفاده ای در منزل ندارند هم قابل اهدا به مراکز منتخب جمعیت هلال احمر است.
 
** توصیه رئیس سازمان غذا و دارو به مردم در خصوص نگهداری داروها

رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو در این باره به مردم توصیه می کند که فقط داروهای فوریتی و OTC ( داروهایی که بدون نسخه پزشک می توان از داروخانه تهیه کرد) را در خانه نگهداری کرد و غیر از این داروها ، داروی دیگری نگهداری نشود.

دیناروند می گوید: داروهای بدون نسخه عموما برای تسکین درد یا برطرف کردن علائم سرماخوردگی ، آنفلوآنزا و حساسیت کاربرد دارد.

وی تاکید می کند: نگهداری آنتی بیوتیک، داروهای نسخه ای و داروهای ممنوع در خانه، خطرناک است.







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن