واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آرایش سیاسی نامزدها در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد
گذر از طایفهگرایی در انتخابات/بویراحمد و دنا پربحث ترین حوزه
شناسهٔ خبر: 3560892 - شنبه ۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۸
استانها > کهگیلویه و بویراحمد
یاسوج – تنور انتخابات در کهگیلویه و بویراحمد گرمتر و گرمتر میشود و این در حالی است که برخی از بزرگان استان نگران پر رنگ شدن نقش مسائل قومی و منطقهای در انتخابات هستند. خبرگزاری مهر- گروه استانها: مردم شهرها و روستاهای کهگیلویه و بویراحمد روز پنجشنبه که از خواب بیدار شدند، انبوهی از پوسترهای تبلیغاتی نامزدهای انتخابات مجلس را در حیاط های خانه های خود دیدند. با این حال تبلیغات انتخاباتی به طور غیر رسمی از مدت ها قبل آغاز شده بود و حضور این پوسترها چیز تازه ای برای مردم نداشت و آنها پیش از این با نامزدها آشنا شده بودند. پروسه انتخابات در کهگیلویه و بویراحمد خیلی زودتر از سایر نقاط کشور آغاز می شود و شاید بتوان گفت که از همان فردای روز انتخابات شکل می گیرد. رسم(درست یا غلط) این است که کاندیداها ابتدا با رایزنی با سران طایفه خود آنان را متقاعد به حضور کرده و سپس مذاکرات را با دیگر طوایف و یا گروههای سیاسی آغاز می کنند. پس از آن کاندیداها فعالیت خود را شروع کرده و در محافل و مجالس مختلف حضور می یابند. حضور در مراسم ختم یا به اصطلاح فاتحه خوانی یکی از کارهایی است که نامزدهای انتخاباتی از مدت ها قبل از آغاز پروسه انتخابات در کهگیلویه وبویراحمد برای تبلیغات شروع کرده اند که البته قانونی یا غیر قانونی بودن آن به عهده گروه های نظارتی است اما با این کار آنها کم کم زمینه رسمی فعالیت خود را شروع کردند. رقابت ۷۲ نامزد در انتخابات کهگیلویه و بویراحمد سه حوزه انتخابیه دارد و در مجموع سه نماینده از این استان ۷۰۰ هزار نفری به مجلس راه پیدا می کنند. با این حال در مرحله اول ۱۰۸ نفر در استان برای نامزدی انتخابات مجلس ثبت نام کردند.از این تعداد ۷۲ نفر توسط هیئت های نظارت و شورای نگهبان تایید صلاحیت شدند. فتاح محمدی به خبرنگار مهر می گوید: از این تعداد نیز ۲۲ داوطلب انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی طی روزهای اخیر انصراف داده اند. رئیس ستاد انتخابات استان بیان می کند:۱۱ نفر در حوزه انتخابیه کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده، ۹ نفر در حوزه انتخابیه بویراحمد و دنا و دو نفر نیز در حوزه انتخابیه گچساران و باشت انصراف داده اند. وی اظهار می کند: در حوزه کهگیلویه، بهمئی ،چرام و لنده ۳۰کاندیدا، در حوزه گچساران وباشت ۹ نفر و در حوزه بویراحمد و دنا ۲۹ نفر باهم رقابت دارند. اما نکته مهم در این میان این است که فرصت تبلیغات کم است و تا روز رای گیری تنها شش روز باقی مانده اما هنوز آرایش سیاسی کاندیداها به طور کامل مشخص نشده و ممکن است هر لحظه اتفاقات تازه ای در این حوزه های انتخابیه روی دهد. آرایش سیاسی در وبویراحمد و دنا حوزه بویراحمد و دنا مهمترین و پربحث ترین حوزه انتخابیه در این استان است که به نظر می رسد رقابت در این حوزه سخت تر از دیگر حوزه ها باشد. در این حوزه در مجموع ۲۹ نفر به رقابت می پردازند که شاخص ترین آنها غلام محمد زارعی نماینده کنونی این دو شهرستان در مجلس، ستار هدایت خواه نماینده اسبق این شهرستانها، محمد بهرامی شهردار اسبق یاسوج، حجت الاسلام رجایی نسب دادستان اسبق یاسوج، مهدی روشنفکر و محمد رضا نیکبخت هستند.
این کاندیداها میلیمتری با هم به رقابت می پردازند و بسیاری معتقدند با این شرایط تکلیف کاندیدای برتر در دور دوم مشخص می شود. با نگاهی به آرایش سیاسی کاندیداها می توان گفت که تکلیف احزاب و گروه ها در این حوزه انتخابیه تقریبا مشخص شده به طوریکه ستار هدایت خواه از اعضای جبهه پایداری به عنوان کاندیدای شورای هماهنگی اصولگرایان و غلام محمد زارعی به عنوان کاندیدای اعتدالگرایان تعیین شده اند. اما در نبود کاندیداهای مطرح اصلاح طلبان محمد بهرامی به عنوان نامزد مورد حمایت اصلاح طلبان معرفی شده اگرچه این تصمیم مخالفت طیف هایی از اصلاح طلبان را به همراه داشته است. حجت اسلام رجایی نسب هم که در دقیقه ۹۰ تایید صلاحیت شد گرچه به اصلاح طلبان و اعتدالگرایان تمایل دارد اما به عنوان کاندیدای مستقل وارد گود رقابت شده است. روشنفکر و نیکبخت هم اگرچه به اصولگرایان متمایل هستند اما آنها هم با پرچم مستقل وارد میدان شده اند. پیش بینی سخت در حوزه کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده حوزه کهگیلویه، چرام، بهمئی و لنده نیز دیگر حوزه انتخابیه این استان است که ۳۰ کاندیدا در آن به رقابت می پردازند.
در این حوزه اصلاح طلبان در نبود کانداهای شاخصشان روی یک کاندیدای گمنام به نام علی کامرانی به اجماع رسیدند اما هنوز اصولگرایان و اعتدالگرایان کاندیدایی را در این حوزه تعیین نکرده اند. حجت الاسلام سید محمد موحد نماینده چهار دوره مجلس و عدل هاشمی از کاندیداهای مطرح این حوزه انتخابیه هستند که به احتمال زیاد به شکل مستقل پای به عرصه بگذارد. با این حال حضور حجت الاسلام موحد که روز گذشته با انتقالش از حوزه تهران و شمیرانات به این حوزه موافقت شد، پیش بینی کاندیدای برتر این حوزه انتخابیه را سخت کرده است. آرایش سیاسی نامزدهای گچساران و باشت اما معادلات در حوزه انتخابیه گچساران و باشت با حضور چهره شاخصی چون غلام رضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شاخص ترین چهره انتخاباتی، کمی برای دیگر کاندیداها سخت شده است و این چهره حمایت اصلاح طلبان و اعتدالگرایان را باخود دارد. علی فولادی وندا مهمترین رقیب تاجگردون در حوزه انتخابیه گچساران و باشت است که او نیز حمایت طیف اصولگرایان را به همراه خود دارد.
اما آنچه تاحدودی موجب نگرانی بزرگان استان شده، پر رنگ شدن نقش مناسبات قومی و قبیله ای در این انتخابات است. نماینده ولی فقیه در استان دامن زدن به مسائل قومی و قبیلهای و شاخص قراردادن موضوع طایفهگرایی در انتخابات را امری خطرناک و بر خلاف روح دینی و ارزشهای اسلامی می داند. آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی می گوید: هرگاه ارزش ها و شاخص ها در طایفه گرایی هضم شود آنگاه امری مطرود است و هرگاه مسائل طایفه گرایی، قوم و عشیره در دین و ارزش ها هضم و خلاصه شود بدون شک امری مطلوب و مبارک است. وی بیان می کند: اگر یک نامزد انتخاباتی از طایفه ای باشد اما وی دارای ارزش ها و شاخص های دینی و انقلابی، استکبارستیزی، مومن و یا دور از فساد بود، انتخاب و طرفداری از آن حتی از سوی اقوام و عشیره اش به مثابه قوم گرایی نیست. آیت الله ملک حسینی می افزاید: اما چنانچه انتخاب و گزینش فردی از قوم و طایفه ای بدون در نظرگرفتن این شاخص ها و ارزش ها باشد طایفه گرایی و قومیت طلبی معنا پیدا می کند و این امری مذموم است. به گزارش خبرنگار مهر، هفته پیش روی فرصتی است که رای دهندگان هرچه بیشتر با کاندیداها و اهداف و برنامه هایشان آشنا شوند تا با انتخابی درست راه توسعه و آبادانی استانشان را هموار سازند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]