واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از روند تبلیغات انتخابات در زنجان گزارش میدهد
قانونشکنی، قانونگذاران احتمالی در زنجان
تبلیغات انتخاباتی مجلس شورای اسلامی با حرارت از سوی کاندیداها و حامیان آنها به شدت در زنجان در حال پیگیری است و در برخی مواقع تبلیغات به مراحل فرا قانونی رسیده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی هفتم اسفند در کشورمان برگزار میشود. این انتخابات به دلیل اینکه برای هر دو مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی برگزار میشود، برای ملت و آینده ایران اسلامی از اهمیت خاصی برخوردار است. همه گروههای سیاسی در کشور شامل گروههای اصلاحطلب، اصولگرا، مستقل و اعتدالگرا و دیگر گروههای سیاسی با همه داشتهها و توان خود در صحنه حاضر شدهاند تا نظر مردم را جلب و آرای مردم برای حضور در هر دو مجلس کسب کنند. اما ماراتن تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی در جای جای استان زنجان برای انتخاب پنج نماینده استان زنجان در حوزههای انتخابیه استان آغاز شده و با شدت و حرارت در حال پیگیری است. تبلیغات فرایند طبیعی معرفی کاندیداها است که توسط ستادهای انتخاباتی یا نامزدها و هواداران آنها در طول دوران مجاز تبلیغاتی انجام میشود، که در مقابل آن ضد تبلیغات که یک برنامه روانی است قرار دارد.
برنامههای تبلیغاتی اگر هدفمند و حساب شده باشد، نوعی تبلیغ به حساب میآیند، اما اگر برنامه تبلیغی یک نامزد بهگونهای وجهه او را تخریب کند، آن دیگر تبلیغ نیست و بلکه ضدتبلیغ است. دلیل این امر نیز یا بیتجربگی بعضی از ستادها است، یا نفوذ عوامل مخرب رقیب در این نوع ستادها که هر دو به شدت خطرناک بوده و میتوانند در تخریب چهره یک نامزد انتخاباتی نقش زیادی داشته باشند. در زنجان نیز فضای مهیا شده برای انتخابات امسال نسبت به دورههای قبل دو برابر شده است که در دورههای اخیر فضای اختصاص یافته به این امر 12 هزار متر مربع بود که برای انتخابات هفتم اسفندماه، به 30 هزار متر مربع رسیده است. شهرداری زنجان در راستای تبلیغات کاندیداها، حدود 400 تابلوی ثابت فلزی دو طرفه در معابر شهر تعبیه کرده تا کاندیداها برای تبلیغات از آنها بهرهمند شوند. نکته قابل توجه این تابلوها در این است که به شکل دائمی نصب شدهاند تا بعد از اتمام انتخابات شهروندان عادی نیز بتوانند تبلیغات و اطلاعیههای خود را بر روی آن نصب کنند. همچنین یکهزار کارتنپلاست دو طرفه به عنوان تابلوهای تبلیغاتی موقت از روز سهشنبه در مناطق مختلف شهر زنجان و بر روی ستونها و چراغهای برق نصب شده است. در برخی مناطق شهری زنجان همچون تقاطع و میادین نیز که دیوارهای تبلیغاتی وجود ندارد، بیش از 1500 بنر خام سفید رنگ داربستی قرار داده شده است تا کاندیداها فضای بیشتری برای تبلیغات خود داشته باشند. با توجه به اختصاص این میزان از فضای شهری، انتظار میرود کاندیداها ضوابط انتخاباتی را رعایت کرده و از نصب هرگونه پوستر و پلاکارد تبلیغاتی در فضاهایی غیر از بخشهای تعبیه شده پرهیز کنند. البته نکتهای که تا به این ساعت حائز اهمیت بوده است رعایت قوانین تبلیغات و جلوگیری از تبلیغات غیر متعارف و کثیف کردن فضای شهری توسط کاندیداها و ستادهای تبلیغاتیشان بوده که امیدواریم در ادامه تبلیغات نیز این قوانین رعایت شود. در استان زنجان نیز مطابق روال دورههای اخیر، نوع تبلیغات کاندیداها متفاوت است و هر کدام از این کاندیداها با توجه به برنامهریزیهایی که در طی این مدت داشتهاند به تشریح برنامههای تبلیغاتی و وعدههای انتخاباتی خود میپردازند. البته در این بین مسئلهای که در تبلیغات کاندیداهای مجلس خبرگان استان زنجان بسیار مشهود بوده است، کمرنگ بودن تبلیغات کاندیداها در این دوره نسبت به دورههای گذشته است.
روشهای تبلیغات این نفرات نیز متفاوت بوده و هر کاندیدا با معرفی خود و برنامههای خود برای مجلس سعی در کسب آرا و جلب نظر مردم دارند که در بعضی مواقع مشاهده میشود این تبلیغات خارج از عرف است. روشهای عجیب از دادن شام بعضی کاندیداها به مردم و بذل و بخششهای بیپشتوانه، وعدههایی که از حیطه وظایف آنان خارج بوده و نشدنی است تا پخش کارت ویزیت و سوابق و ... در سطح شهر در بین مردم متفاوت است. در برخی مواقع نیز داوطلبان به گونهای اظهار نظر میکنند که مردم احساس کنند به شعورشان توهین شده که بخشی از این اظهارنظرها به عدم اطلاع این افراد از مسائل کشور برمیگردد. متاسفانه رویکردی و باور غلطی در برخی کاندیداها وجود دارد که با کمکهایی که به سازمانهای مردم نهاد، مساجد و هیئتهای ورزشی میکنند میتوانند برای خود رای جمع کنند. البته مسئله مهمی که در این راستا وجود دارد این است که کاندیداها از هر ابزار و روشی که استفاده و اطلاعاتی که منتقل میکنند باید انصاف را رعایت کرده و توانمندی خودشان را بیان کنند و فهم بالای مردم را در نظر بگیرند. بعضی کاندیداها نیز که از ماههای پیش به صورت نامحسوس تبلیغات خود را با حضور در همایشها و دیدار با سالمندان و دیگر برنامهها آغاز کردهاند. از سوی دیگر برخی کاندیداهای مجلس شورای اسلامی که خود قرار است در صورت جلب اعتماد مردم و انتخاب به عنوان قانونگذار راهی مجلس شوند، دست به بیقانونی زده و با نصب بنرهای خارج از اندازه استاندارد قانونی قانون تبلیغات را زیر پا گذاشتهاند. استفاده از اموال عمومی نیز از دیگر مواردی است که برخی نامزدهای مجلس به آن بیتوجه هستند و به نظر میرسد افرادی که تلاش دارند خود راهی مجلس شوند و برای کشور قانونگذاری کنند از همین دوران تبلیغات دست به بیقانونی زدهاند که البته باید گفت تعداد آنها بسیار کم است. امیدوارم که دستگاههای نظارتی با نظارت کامل و جامع این بیقانونیها را مد نظر داشته باشند تا حقی از کاندیدایی ضایع نشود. شایان ذکر است، 775 هزار و 820 نفر از جمعیت استان زنجان در انتخابات هفتم اسفند ماه واجد شرایط رای دادن بوده که 16 هزار و 535 نفر از این آمار رای اولی هستند. بر اساس پیشبینیهای انجام شده انتخابات هفتم اسفند ماه در 737 شعبه انتخاباتی برگزار میشود که 415 شعبه از این مجموع ثابت و 322 شعبه سیار پیشبینی شده است. در دهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی حدود 109 کاندیدا با هم رقابت میکنند که حوزه انتخابیه زنجان و طارم با 54 کاندیدا بیشترین آمار را دارد که به ازای هر کرسی 22 کاندیدا حضور دارند. تعداد این کاندیداها در انتخابات مجلس خبرگان سه نفر است که برای یک کرسی با هم رقابت میکنند.
94/12/01 - 10:55
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]