تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835364684
سرمقاله کیهان 10 نکته درباره یک ادعا
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سرمقاله کیهان
10 نکته درباره یک ادعا
ادعای ورود نظامی به سوریه از سوی عربستان قرار است کدام معادله را تغییر دهد و اساساً اگر ریاض برگی برای تغییر معادله داشت، تا کنون رو کرده بود.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس «کیهان» در سرمقاله شماره امروز خود نوشت: چندی پیش سخنگوی ارتش عربستان اعلام کرد؛ «عربستان سعودی در صورت موافقت رهبران ائتلاف، آماده شرکت در تمام عملیات زمینی علیه داعش در سوریه است.» آمریکا به سرعت به این خبر واکنش نشان داد. اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا گفت: «این خبر بسیار خوبی است.» با گذشت حدود 10 روز از این خبر، روز گذشته اعلام شد 20 جنگنده سعودی در پایگاه هوایی اینجرلیک بر زمین نشستهاند. درباره احتمال مداخله زمینی ریاض در جنگ سوریه چند نکته قابل تامل وجود دارد؛
1- اولین هدف ریاض از اتخاذ این موضع، تقویت روحیه درهم شکسته معارضان مسلح در سوریه است. پیروزیهای پی در پی چند هفته اخیر در مناطق مختلف سوریه، به خصوص استان حلب، وضعیت تراژیکی را برای شورشیان رقم زده است. ریاض با این ادعا میخواهد به معارضان روحیه داده و روحیه ارتش سوریه را متزلزل کند. شنود مکالمات بیسیمی معارضان در حلب حاکی است آنها به شدت از کشورهای حامی خود - در رأس آنها عربستان سعودی- و نمایندگان سیاسی معارضه که در زمان عملیات نصر2-که منجر به شکستن محاصره نبل و الزهرا شد- در ژنو بودند، عصبانی هستند. اولین مخاطب سخنگوی ارتش عربستان فرماندهان عصبانی معارضین هستند که؛ ما شما را فراموش نکرده و پشتتان را خالی نکردهایم.
2- عده زیادی از تحلیلگران معتقدند موضع ریاض منجر به اقدام عملی نخواهد شد و از حد حرف فراتر نخواهد رفت. این تحلیلگران به وضعیت جنگی یمن استناد میکنند. در یمن، شورای همکاری خلیج فارس به سرکردگی عربستان سعودی تمام ظرفیت نظامی خود را پای کار آورده اما به پیروزی نرسیده است. فارغ از عملیات سنگین هوایی عربستان، نیروی زمینی و میدانی در یمن عملاً مزدور است؛ از سودان گرفته تا شبه نظامیانی از آمریکای لاتین تا آدمکشهای حرفهای بلاک واتر. در چنین وضعیتی ورود زمینی به کارزار سوریه نیز مانند یمن صرفاً با نیروهای مزدور خواهد بود.
3- واقعیت آن است که عربستان آنچه 10 روز پیش گفت را از چهار سال پیش عملیاتی کرده است. گروههای شورشی جبهه النصره، احرارالشام، جیش الفتح، نورالدین زنکی، ارتش آزاد و دهها گروه مسلح ریز و درشت دیگر در این سالها به نیابت از که در سوریه جنگیدهاند و عملاً ارتش کدام کشور بودهاند؟ عربستان از این گروهها چه حمایتی - اعم از مالی، اطلاعاتی، لجستیکی، سیاسی، رسانهای و...- نکرده است؟ ادعای ورود نظامی به سوریه از سوی عربستان قرار است کدام معادله را تغییر دهد و اساساً اگر ریاض برگی برای تغییر معادله داشت، تا کنون رو کرده بود.
4- یک موضوع جدی در این سناریو، علاقه وافر ریاض به کشاندن پای ارتش آمریکا به زمین سوریه است. آمریکاییها نیز تا کنون مانند عربستان از هیچ تلاشی برای ساقط کردن اسد دریغ نکردهاند و تنها کار باقیمانده آنها لشکرکشی مستقیم به سوریه است. حدود 3 سال پیش وقتی دولت دمشق به دروغ متهم به استفاده از سلاح شیمیایی در جنگ شد، بحثها درباره لزوم حمله مستقیم آمریکا به سوریه بالا گرفت و واشنگتن نیز جنجالهای سیاسی و رسانهای فراوانی در این زمینه به راه انداخت اما در نهایت ماجرا به توافقی میان سوریه، روسیه و آمریکا برای نابودی سلاحهای شیمیایی سوریه ختم شد و واشنگتن دست به اقدام نظامی نزد. پاپس کشیدن آمریکا از عملیات مستقیم در سوریه، ریاض را به شدت عصبانی کرد و سران آن رسماً و آشکارا گفتند مسکو و دمشق، واشنگتن را فریب دادند. ریاض به خوبی و بهتر از هرکسی میداند ورود به جنگ سوریه بدون همراهی عملی آمریکا خودکشی محض و غیرممکن است. آنها به رئیس جمهور بعدی آمریکا امید بستهاند و با این مانورهای سیاسی و تبلیغاتی میکوشند زمینه برای ترغیب وی به تجاوز به سوریه را فراهم سازند. سعودیها طی 10 روز اخیر نیز بارها اعلام کردهاند عملیات احتمالی زیر چتر ائتلاف به رهبری آمریکا خواهد بود.
5- کُردهای سوریه عاملی تعیینکننده در معادله پیچیده این جنگ هستند. ریاض اعلام کرده است هدف از ورود به سوریه مبارزه با داعش است. وضعیت میدانی و جغرافیایی صحنه نبرد به گونهای است که بدون همراهی و همکاری کردها، پیروزی و حتی آغاز درگیری با داعش غیرممکن است. مهمترین خط تماس با مناطق اشغالی داعش، در اختیار کردهاست. اگرچه کردهای شمال سوریه هم با آمریکاییها و هم با روسیه و دولت دمشق در تعامل هستند اما در صورت تمایل نیز راه همکاری بسته است. ترکیه، کردها را خط قرمز خود میداند و در مذاکرات ژنو نیز اصلیترین مخالف حضور آنها، آنکارا بود. طی روزهای اخیر ترکیه بمباران توپخانهای کردها در شمال سوریه را آغاز کرده است. ترکیه اجازه به رسمیت شناخته شدن کردها در این نبرد را نمیدهد و بدون اجازه عبور آنکارا، عربستان راهی برای همکاری با کردها نخواهد داشت.
6- ورود نظامی سعودی به میدان جنگ در شمال سوریه - حداقل از منظر جغرافیایی- بدون همراهی و همکاری ترکیه عملاً ممکن نیست. جدا از موضوع درگیری و مخالفت عمیق آنکارا با کردهای شمال سوریه، این کشور عملاً با کردهای کشور خود نیز در حال جنگ است. 5 استان کردنشین ترکیه بحرانی است و از این تعداد 3 استان عملاً شرایط جنگی دارند. رسانههای منطقه و جهانی این جنگ داخلی و پرتلفات را به دلایل مختلف سانسور کردهاند اما عوارض و نتایج تحمیلی این درگیری را نمیتوان مهار کرد و اثرات خاص خود را خواهد داشت. در چنین شرایطی ورود ترکیه به جنگ سوریه در کنار عربستان و زیر پرچم آمریکا، مانند ریختن آتش بر امنیت داخلی شکننده و آسیبدیده ترکیه است. ترکیه متحمل بیشترین خسارتها از بحران سوریه شده است و نمیخواهد با ورود مستقیم به جنگ، این خسارتها و هزینهها را چند برابر کند.
7- دو مورد فوق مبتنی بر ورود ائتلاف آمریکایی- سعودی به سوریه برای مبارزه با داعش است. فارغ از مسائل و محدودیتهای خاص جغرافیایی و برآیند بازیگران میدانی این نبرد، راهبرد آمریکا و عربستان در این مقطع به هیچ عنوان جنگ با داعش نیست. از منظر آنها داعش یک کارت بازی در میدان سوریه و عراق است که به جای نابودی، باید حفظ و کنترل شود. وجود یک داعش کنترل شده، به آنها قدرت مانور سیاسی و در صورت لزوم نظامی میدهد. از بین بردن داعش در این مقطع زمانی کمکی به سعودیها و آمریکاییها نمیکند و شاید در کوتاهمدت دستاورد تبلیغاتی داشته باشد اما در میانمدت و نتیجه نهایی، سود آن در جیب دولت دمشق خواهد بود.
8- به جز شمال سوریه که مختصات و محدودیتهای آن در بالا ذکر شد، دو منطقه دیگر برای ورود نظامی باقی است. یکی از غرب عراق که با استان دیرالزور هممرز است و به دلیل مخالفت بغداد، امکان ورود گسترده نیروهای سعودی از این منطقه ممکن نیست و در صورت نبود این محدودیت نیز، مسائل فوق درباره کردها و ترکیه همچنان باقی است. راهرو بعدی شرق استان ادلب در همسایگی ترکیه است. ورود گسترده از این منطقه به دلایل خاص جغرافیایی و نظامی، شبیه آن است که کسی خود را از ساختمانی چند طبقه به پایین پرت کند و امیدوار باشد، سالم به زمین برسد! ورود از این گذرگاه سخت و کوهستانی، یعنی آغاز جنگ با سوریه، ایران و روسیه. همان چیزی که نخست وزیر روسیه نام آن را جنگ جهانی سوم گذاشت و وزیر خارجه عربستان به سرعت اعلام کرد قصد درگیری با مسکو را ندارد.
9- آخرین منطقه احتمالی برای ورود به میدان جنگ سوریه برای سعودیها از طریق مرز اردن در جنوب این کشور است. سه استان کوچک و جنوبی سوریه - سویدا، درعا و قنیطره- با شمال اردن هممرز بوده و فاصله دمشق تا مرز اردن حدود 100 کیلومتر است. این فاصله نسبتاً اندک - به نسبت فاصله پایتخت با سایر مرزها- چندین بار آمریکاییها را وسوسه کرده است از این مسیر کار دولت اسد را یکسره کنند. فروردین سال 93 بود که رسانهها از طراحی عملیات «تیر خلاص» توسط آمریکا و رژیم اسرائیل برای حمله تروریستها از مرز اردن به دمشق و ساقط کردن اسد خبر دادند. اما وضعیت فعلی متفاوت است. به دلایل مختلف، اردن نمیخواهد از سایه خارج شود و نقش پررنگتری در این جنگ برعهده بگیرد. اردن به طور محرمانه با دمشق در ارتباط است و پیروزی اخیر و راهبردی ارتش سوریه در شهر شیخ مسکین در استان درعا، با کمک اطلاعاتی اردن انجام شد. حال که ورق جنگ در سوریه برگشته، اردن تمایلی برای شرطبندی امنیت خود، روی اسب لنگ عربستان ندارد.
10- نوع و شدت عکسالعمل ایران و روسیه به تجاوز عربستان به سوریه، خود موضوع مفصل و مجزای دیگری است. تهران و مسکو هرکدام دلایل خاص خود را برای نفرت از ریاض دارند و شاید در برابر برخی حرکتهای ایذایی و تبلیغاتی مانند بمباران هوایی و اعزام عدهای نیروی ویژه، عکسالعمل سختی نشان ندهند اما بدون شک به ریاض اجازه نخواهند داد از خط قرمز تهدید و درگیری با ارتش سوریه عبور کند. عبور از این خط برای سعودیها گران تمام میشود.
محمد صرفی
94/12/01 - 04:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]
صفحات پیشنهادی
10 نکته درباره یک ادعا
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس کیهان در سرمقاله شماره امروز خود نوشت چندی پیش سخنگوی ارتش عربستان اعلام کرد عربستان سعودی در صورت موافقت رهبران ائتلاف آماده شرکت در تمام عملیات زمینی علیه داعش در سوریه است آمریکا به سرعت به این خبر واکنش نشان داد اشتون کارتر وزیرپنج نکته درباره ویروس "زیکا"
چهارشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۰ ۰۴ شیوع ویروس زیکا در بخشهایی از قاره آمریکا نگرانیهای بینالمللی را در مورد این بیماری و ارتباط آن با عارضه مادرزادی میکروسفالی به دنبال داشته است به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در واکنش به شیوع ویروس زیکا گروهی از کارشناسانادعا درباره تلاش دی میستورا جهت پیاده کردن نظام فدرالی در سوریه
پنجشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۳ یک مرکز سوری اعلام کرد که فرستاده سازمان ملل به سوریه در نشستهای اخیر پیشنهاد اجرای نظام فدرالیسم در سوریه را مطرح کرده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نوشته روزنامه مصری الیوم السابع مرکز مطبوعاتی سوریه که یک سازمان مستقل مطبوعاتتوضحات وکیل شرکتنفت درباره ادعای زنجانی
توضحات وکیل شرکتنفت درباره ادعای زنجانی اموال بابک زنجانی در امارات به شخصی به نام اصغر هندی به عنوان امین اموال این شرکت منتقل شده است کد خبر ۵۶۷۱۶۲ تاریخ انتشار ۲۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰ ۲۲ - 11 February 2016 وکیل مدافع شرکت ملی نفت ایران میگوید اموال بابک زنجانی در امارات به شخصیتوضحات وکیل شرکت نفت درباره آخرین ادعای بابک زنجانی در دادگاه پایانی
توضحات وکیل شرکت نفت درباره آخرین ادعای بابک زنجانی در دادگاه پایانی وکیل مدافع شرکت ملی نفت ایران میگوید اموال بابک زنجانی در امارات به شخصی به نام اصغر هندی به عنوان امین اموال این شرکت منتقل شده است به گزارش نامه نیوز غلامرضا مهدوی درباره اظهارات بابک زنجانی در بیان آخرین13 نکته درباره خرید ایرباس ها و مصاحبه های اجاره ای
اشاره مطلب زیر را یکی از کارشناسان قراردادهای بازرگانی هواپیمایی کشورمان نوشته و در اختیار عصر ایران قرار داده است شاید می توان گفت که بعد از شانزدهم ژانویه و اعلام رسمی اجراdی شدن برجام فضای رسانه ای کشور به شدت تحت تأثیر خبر تفاهم جمهوری اسلامی ایران با شرکت ایرباس قرار گرف13 نکته درباره خرید ایرباسها و مصاحبههاي اجارهاي
13 نکته درباره خرید ایرباسها و مصاحبههاي اجارهاي شايد مي توان گفت كه بعد از شانزدهم ژانويه و اعلام رسمي اجراي شدن برجام فضاي رسانه اي كشور به شدت تحت تأثير خبر تفاهم جمهوري اسلامي ايران با شركت ايرباس قرار گرفت به گزارش نامه نیوز اين خبر در جرايد و رسانه هاي مختلف بازتاب هاتوضیح درباره آخرین ادعای بابک زنجانی
توضیح درباره آخرین ادعای بابک زنجانی وکیل مدافع شرکت ملی نفت ایران میگوید اموال بابک زنجانی در امارات به شخصی به نام اصغر هندی به عنوان امین اموال این شرکت منتقل شده است خبرگزاری تسنیم وکیل مدافع شرکت ملی نفت ایران میگوید اموال بابک زنجانی در امارات به شخصی به نام اصغر هندی بتوضیح حدادعادل درباره ارتباط با دفتر فرح!
از اوّل انقلاب تا امروز گهگاه خوانده و شنیدهام که بعضی اشخاص که در عالم سیاست با من اختلاف و رقابت داشتهاند با اشاره به نام دکتر سیّدحسین نصر و انجمن شاهنشاهی فلسفه و دفتر فرح پهلوی خواستهاند مرا به همکاری با دکتر نصر در فعّالیتهای مرتبط با دربار وی متّهم کنند حدادعادل غلاسرمقاله کیهان کی خسته است؟ دشمن!
سرمقاله کیهانکی خسته است دشمن حضور پرصلابت مردم در صحنه بعنوان اصلیترین مولفه قدرت و بازدارندگی بار دیگر نشان داد هیچ چالشی بدون حضور ایران در منطقه و جهان حل نشدنی نیست به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس «کیهان» در ستون «یادداشت روز» نوشت 1- نمی&zw-
گوناگون
پربازدیدترینها