واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سبحانی: ساختار اقتصاد کشور انقلابی نیست
دكتر حسن سبحاني اقتصاددان با طرح اين سؤال كه چرا تلاشهاي اقتصادي در کشور توفيق چنداني نداشته است، گفت: اقتصاد ايران ساختاري دارد كه قادر به اجراي محتوا و مضامين انقلاب اسلامي نيست. به عبارت ديگر جاده و ريل فعلي اقتصاد مناسب نيست. از اين رو ساختار اهداف خودش را دنبال ميكند در حالي كه رسانهها و مطبوعات بيرحمانه اين ساختار را نقد ميكنند اما نتيجهاي ندارد.
نویسنده : مهران ابراهيميان
دكتر حسن سبحاني اقتصاددان با طرح اين سؤال كه چرا تلاشهاي اقتصادي در کشور توفيق چنداني نداشته است، گفت: اقتصاد ايران ساختاري دارد كه قادر به اجراي محتوا و مضامين انقلاب اسلامي نيست. به عبارت ديگر جاده و ريل فعلي اقتصاد مناسب نيست. از اين رو ساختار اهداف خودش را دنبال ميكند در حالي كه رسانهها و مطبوعات بيرحمانه اين ساختار را نقد ميكنند اما نتيجهاي ندارد.
ائتلاف جهاد كارآمدي با شعار «همه با هم به سوي جهاد كارآمدي» متشكل از 15 تن از داوطلبان دهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي در نشستي خبري ضمن اعلام موجوديت به اعلام مواضع خود پرداختند.
در اين نشست دكترحسن سبحاني استاد دانشگاه تهران با تأكيد بر اينكه امروز اصالت بر سرمايه است و اين موضوع مسئله اقتصادي جامعه ماست، گفت: وضعيت موجود مسئله اين گروه سياسي يا آن گروه سياسي نيست و ما بايد تلاش كنيم كه مشكل را حل كنيم و فكر ميكنيم كه شكاف بين مضمون و ساختار بايد حل شود و تا زماني كه اين موضوع حل نشود، در روي همان پاشنه خواهد چرخيد.
وي تأكيد كرد: البته با همدلي و كار جهادي و كارآمدي ميتوان اين مسئله را حل كرد.
وي در پاسخ به سؤال خبرنگار «جوان» كه امروز اصالت به رانت است و نتيجه اين نوع تفكر بيتوجهي به نيروي انساني است تا جايي كه 8 ميليون نيروي تحصيلكرده به جاي فرصت به تهديد بدل شده و آيا ميتوان چارهاي براي این منظور انديشيد، گفت: نخست بايد تأكيد كرد كه اين وضعیت در كوتاه مدت تغيير نميكند اما نخستين اولويت براي تغيير اين ساختار، اصلاح نظام پولي- بانكي است. هم اكنون دستورالعملهاي شوراي پول و اعتبار به جاي مصوبات مجلس نقش ايفا ميكنند و اين نقشآفريني بدون تعارف منجر به انحراف بازار پولي شده است.
وي با بيان اينكه در كشوري كه خشكسالي بيداد ميكند، بروكراسي نظام اداري فاسد شده است و حتي سود بازار مسكن در بهترين حالت حدود 17 درصد است، گفت: همچنان بازار پولي حدود 25 درصد بازدهي دارد و تجارت پول از ماليات هم معاف است. حسن سبحاني خاطر نشان كرد: براي بهبود اقتصاد بايد تأکیدات دینی مبنی بر خدمت مطلق ربا در سیستم بانکی پیگیری شود. هر چند كه كار سختي است و برخي نهادها كه بايد از طريق آنها سيستم اقتصادي را اصلاح كرد نيز بانك احداث كردهاند.
همچنين سيدداوود ميرمحمدي استاد دانشگاه امام حسين (ع) نيز با تأكيد بر اينكه اگر ميخواهيم كار بزرگي را انجام دهيم بايد آن كار جهادي باشد، افزود: براي مسائل مبتلا به روز كشور بايد كار فرهنگي انجام شود و تا كار فرهنگي انجام نشود كارها به سامان نميرسد.
برنامهريزي در اتاق تاريك
دكتر علياكبر مرآتي رئيس پژوهشكده دانشگاه اميركبير نيز در اين نشست با اشاره به ضرورت تبيين اقتصاد مقاومتي در زمان حاضر گفت: جلوگيري از قاچاق و قانونگريزي در اقتصاد بايد در اولويت قرار گيرد.
وي با اشاره به اينكه در كشور ما حدود 7 ميليارد دلار پوشاك مصرف ميشود كه حدود 5/2 ميليارد دلار آن توسط شركتهاي داخلي تأمين ميشود و بقيه از راه واردات قاچاق است، گفت: بر اساس آمار گمرك ما حدود 75 ميليون دلار واردات داريم در حالي كه فقط آمار گمركات تركيه و چين حاكي از آن است كه حدود 5/4 ميليون دلار البسه از گمرك اين دو كشور و به مقصد ايران صادر شده است.
وي تأكيد كرد: اقتصاد ما فقط با شفافيت در اطلاعات به توسعه ميرسد و توجه كنيم كه به جاي مقابله با معلولها بايد به سراغ علتها رفت. وي با بيان اينكه گفتمانسازي اقتصاد مقاومتي بر پنج پايه اصلي استوار است، گفت: فرهنگسازي، شبكه جامع اطلاعاتي، مبارزه با مفاسد اقتصادي، اصلاح قوانين بانكي و اصلاح قوانين گمركي بايد در دستور كار جدي قرار بگيرد.
اين استاد دانشگاه تأكيد كرد: اگر شبكه جامع اطلاعاتي نداشته باشيم مثل اين است كه برنامهريزان كشور در يك اتاق تاريك به دنبال در ميگردند و آن قدر به در و ديوار ميخورند تا بالاخره در پيدا ميكنند. اما چه زماني و چگونه؟!
وي با بيان اينكه واردات 700 پورشه توسط يك زن سالمند و روستايي چيزي شبيه فاجعه در عصر انقلاب اطلاعات است، تأكيد كرد: گريزهاي مالياتي نيز به دليل همين نبود نظام جامع اطلاعاتي است.
حسن اختري نيز در اين نشست گفت: متأسفانه در خلأ كاركرد واقعي احزاب و تشكلهاي سياسي بين مردم و نمايندگان مجلس فاصلهاي است كه بايد آن را به نوعي جبران كرد.
اين روزنامهنگار اصولگرا تأكيد كرد: ارتباط ارگانيك و سازماني بين افكار عمومي و مجلس نداريم.
وي با تأكيد بر اينكه در زمان حاضر نمايندگان به دنبال اين هستند كه برقرساني را در حوزه خود توسعه بدهند و جاده بكشند و... افزود: در حالي كه اصلاً وظيفه نمايندگان مجلس قانونگذاري و ريلگذاري كشور در مسيرهاي درست است.
وي تأكيد كرد: بايد به فكر دولت كوچك بود و مديريت جهادي را در دستور كار قرار داد تا مردم به ما اعتماد كنند.
ما نبايد نقشآفريني مردم را تنها در پاي صندوقها بدانيم بلكه بايد بستر را براي حضور بيشتر مردم در تمام عرصهها فراهم كنيم.
وي درپاسخ به اين سؤال كه بالاخره با 8 ميليون بيكار فارغالتحصيل چه بايد كرد، گفت: بايد يك بازگشت به خود داشته باشيم و به دنبال اقتصاد درونزا برويم.
حسن اختري خاطر نشان كرد: نقشآفريني مردم تنها در پاي صندوقها نبايد فقط يك نقش تزئيني براي دولتمردان و برنامهريزان و مسئولان كشور باشد بلكه بايد مشاركت واقعي را فراهم كرد كه بخشي از آن به ساختارها برميگردد.
وي تأكيد كرد: قدرت موشك بالستيك تنها در بازدارندگي آن است ولي سازنده نيست بلكه قدرت اين نظام در رابطه با مردم و مشاركت واقعي مردم است. وي تأكيد كرد: براي نقشآفريني بيشتر مردم در اقتصاد نيز بايد به دنبال كارآمدي و حركت جهادي بود.
گفتني است ائتلاف جهاد كارآمدي به همت كانديداهاي مستقل و جمعي از نخبگان دانشگاهي و اساتيد دانشگاهها شكل گرفته است. اين ائتلاف كه خود را وابسته به هيچ يك از احزاب و گروههاي سياسي موجود نميداند، متشكل از تعدادي از نخبگان و منتقدان دانشگاهي، جهادگران، ايثارگران، مديران با سابقه و نيروهاي ارزشمدار و عملگرا ميباشد. حسن سبحاني، حسن اختري، حسن غفوريفرد، علياكبر مرآتي، سيدپرويز كاظمي، سيدداوود ميرمحمدي، سيدمهدي هاشمي، شيخالاسلام، بهنام ملكي، عشرت شايق، ليلا وطنخواه، وهاب مهريزي، جليليان و محمد اصلاني اعضای ائتلاف جهادکارآمدی هستند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]