واضح آرشیو وب فارسی:فارس: /گزارش خبری فارس/
خطر سقوط تروئیکای اروپایی/ اختلافات داخلی در انگلیس و اروپا برای خروج لندن از اتحادیه اروپا
در حالی نشست دو روزه سران 28 کشور عضو اتحادیه اروپا در بروکسل در حال برگزاری است که دولت انگلستان امیدوار است توافقی برای اجرای طرح اصلاح قواعد رابطه خود با این اتحادیه به دست آورد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، طبق برنامه پیشین، سران 28 کشور عضو اتحادیه اروپا از روز پنج شنبه (دیروز) با حضور در مقر این اتحادیه در بروکسل دور هم جمع شدند تا درباره طرح انگلستان برای اصلاح قواعد روابطش با این اتحادیه گفت و گو کنند. دولتمردان انگلیسی در تلاش برای به دست آوردن توافقی از این نشست هستند اما اخبار تا کنون حاکی از آن است که هیچ پیشرفتی در گفت و گوهای سران اروپایی درباره طرح انگلستان حاصل نشده است. مساله ماندن انگلستان دراتحادیه اروپا یا ترک آن از اواخر دهه 80 میلادی بویژه میان حزب محافظه کار، دغدغه این کشور بوده است. وقتی که در سال 2010 حزب محافظه کار قدرت را در پارلمان به دست گرفت و تشکیل کابینه داد، حزب یوکیپ (حزب استقلال بریتانیا) در میان مردم این کشور محبوبیت به دست آورده بود و هدف اصلی آن خروج انگلستان از اتحادیه اروپا بوسیله برگزاری همه پرسی بود. محبوبیت رو به رشد یوکیپ در آن زمان، به ترسی برای حزب محافظه کار تبدیل شد بنابراین در راستای جلوگیری از موفقیت این حزب در انتخابات 2015 و جلوگیری از کاهش کرسیهای محافظه کاران در پارلمان، «دیوید کامرون» نخست وزیر انگلستان و رهبر حزب محافظه کار وعده داد شرایط باقی ماندن این کشور در اتحادیه اروپا را تغییر داده و هم پرسی جدایی از اتحادیه اروپا را در انگلستان برگزار خواهد کرد.
کامرون در وعده های انتخاباتی خود بارها تاکید کرد که تا پیش از پایان سال 2017 همه پرسی جدایی این کشور از اتحادیه اروپا برگزار می شود اما اندکی بعد این تاریخ را نزدیک تر و برگزاری همه پرسی جدایی را به اوایل تابستان سال 2016 موکول کرد. قبل از فرا رسیدن زمان برگزاری همهپرسی جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا، نخست وزیر انگلستان و برخی وزرای نزدیکش در تلاش در راستای جلب رضایت 27 کشور دیگر عضو اتحادیه برای پذیرش شروط انگلیس و عدم ترک اتحادیه هستند. موضوعاتی که کامرون و وزرایش به اتحادیه اروپا یشنهاد کردند موارد ذیل میباشند: 1. اجبار بروکسل برای ارائه بیانیه روشنی که بر اساس آن انگلیس از ابردولت اتحادیه اروپا خارج باشد. این امر نیازمند معافیت انگلیس از اصول اساسی اتحادیه اروپا است. 2. بروکسل باید بیانیه روشنی داشته باشد و اعلام کند «یورو» واحد پول رسمی اتحادیه اروپا نیست و این مساله را روشن کند که اروپا یک اتحادیه با چندین واحد پول است. وزرای انگلیس خواستار این اظهارات از سوی اتحادیه اروپا هستند تا جایگاه و ارزش «پوند» را به عنوان واحد پول قانونی که همیشه وجود خواهد داشت، حفظ کنند. 3. بروکسل باید سیستم کارت قرمزی تعریف کند که بر اساس آن قدرت از بروکسل به بریتانیا بازگردد. این سیستم به گروههای ملی پارلمان انگلیس این قدرت را میدهد تا جلوی دستورات ناخواستهای را که از جانب قوانین جاری اتحادیه اروپا به انگلیس تحمیل میشوند، بگیرد. 4. بروکسل باید ساختار تازهای برای اتحادیه اروپا تعریف کند. این اتحادیه متشکل از 28 کشور باید بتواند از 9 کشوری که در ناحیه یورو نبوده و تحت سلطه 19 کشور دیگر هستند، محافظت کند که شامل با اقدامات ویژه محافظتی برای شهر لندن باشد. دیپلماتهای انگلیسی معتقدند این برنامه بهترین و محتملترین برنامه برای حصول توافق است. اما برخی از منتقدان بویژه وزرای کابینه دولت انگلیس با این برنامه موافقت چندانی نداشته و بر این باورند این برنامه تغییرات الزام آور در معاهده فرمانروایی اتحادیه اروپا ایجاد نمیکند. با این وجود شخصیتهای دولتی انگلیس میگویند زمان کافی برای تغییرات در معاهده اتحادیه اروپا پیش از سال 2017 و زمان برگزاری همهپرسی جدایی انگلیس از این اتحادیه وجود ندارد. این طرح دولت انگلستان اما با مخالفت شدید از سوی رهبر حزب اپوزیسیون مواجه است. «جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر در مخالفت با طرح کامرون برای جدایی از اتحادیه اروپا، ماه نوامبر سال گذشته میلادی به کمپین حمایت از ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا، ملحق شد.
کوربین در آستانه آغاز نشست بروکسل با اشاره به طرح 4 بندی کامرون، این مذاکرات را «تئاتری فرعی» نامید و شدیدا از این اقدام کامرون انتقاد کرد. وی همچنین گفت این طرح هیچ اصلاحاتی برای بهتر شدن شرایط قشر کارگر به ارمغان نمی آورد. از دیگر مخالفان سرسخت جدایی انگلتسان از اتحادیه اروپا، حزب ملی اسکاتلند است که در انتخابات سراسری ماه می گذشته توانست تعداد کرسی های زیادی در پارلمان بریتانیا را از آن خود کند. خانم «نیکولا استرجئون» رهبر حزب ملی اسکاتلند در آُستانه نشست اخیر بروکسل تصریح کرده بود به کمپین کامرون برای برگزاری همه پرسی جدایی از ا تحادیه اروپا ملحق نخواهد شد. خانم استرجئون در گفت و گو با شبکه خبری آی تی وی ضمن اشاره به نظرسنجی های انگلیس که 49 درصد از مردم این کشور رای به ماندن در اتحادیه اروپا داده اند، گفت 59 درصد از مردم اسکاتلند هم گفتند که به ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا رای خواهند داد.
همچنین با ارائه این طرح، اختلافات میان حزبی نیز در انگلستان بوقوع پیوسته است. اعضای دو حزب اصلی انگلستان که احزاب محافظه کار و کارگر هستند، درباره ماندن یا ترک اتحادیه اروپا درون حزب خود، دچار اختلاف شدند. یک پنجم اعضای حزب محافظه کار چند روز پیش از این صراحتا اعلام کردند که مخالف خروج از اتحادیه اروپا و طرح 4 بندی کامرون هستند و این درحالیست که رهبر حزب محافظه کار در حال مذاکره د ربروکسل برای رسیدن به توافق اصلاح قواعد روابط است. همچنین نمایندگان زیادی از پارلمان انگلستان در حزب کارگر با مواضع رهبر این حزب پیرامون اصلاح قواعد روابط انگلیس و اروپا، با جرمی کوربین، مخالف هستند.
94/11/30 - 13:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]