واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: حماسه ای دیگر/ تفاوت فضای سیاسی کلانشهر ها و شهرهای کوچک
محبیان کارشناس مسائل سیاسی: ماهیت و شکل انتخابات در تهران با شهرستان ها متفاوت است و دغدغه های منطقه ای در تهران کمرنگ تر است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، امیر محبیان در برنامه حماسه ای دیگر با بیان این مطلب و درباره جدال لیست های انتخاباتی درکشور گفت: شاید جدال لیست ها را بتوان در تهران و شهرهای بزرگ پذیرفت اما برای شهرهای کوچکی که فقط یک یا دو نماینده دارد، جدال لیست ها موضوعیت پیدا نمی کند.
محبیان افزود: در تهران که جریانات اصلی و مهم از طریق لیست خود را معرفی می کنند چاره ای نیست جز اینکه به مراجعی اعتماد کرد که لیست ها را تهیه کرده اند.
این کارشناس سیاسی درباره میزان پایداری لیست های مختلف اظهار داشت: قطعا لیست های اصلی پایدار خواهد بود زیرا فرآیند دشواری را طی کرده اند تا به همگرایی رسیده اند اما اینکه لیست جدیدی به وجود آید چندان منطقی به نظر نمی رسد. هر چند اصولگرایان و اصلاح طلبانی هستند که خودشان را داخل لیست ندیده اند اما در عین حال نمی خواهند از این برند سیاسی نیز بگذرند که حتما به فکر چاره ای هستند.
محبیان درباره تفاوت فضای سیاسی در تهران و شهرستان ها گفت: تمامی کسانی که درگیر بحث انتخابات هستند می دانند که ماهیت و شکل انتخابات در تهران با شهرستان ها متفاوت است و دغدغه های منطقه ای در تهران کمرنگ تر است.
وی افزود: مرکزیت احزاب در تهران است و سران احزاب نیز در حوزه های عمومی و سیاسی در تهران اظهار نظر می کنند در مقابل در شهرستان ها ارتباط مردم و نمایندگان بسیار نزدیک است و نمایندگان شهرستان باید دستاوردهای خود را به مردم نشان دهند و گزارش کار ارائه کنند در حالیکه به نظر می رسد وقت نمایندگان تهران آزادتر و وجه شهرت مهمتر است.
در ادامه این برنامه 11 حزب و گروه سیاسی به سئوال شبکه خبر درباره راههای جدی کاهش تورم پاسخ دادند.
مصطفی کواکبیان دبیر کل حزب مردمسالاری: تورم به تنهایی درد اقتصاد ما نیست یعنی تورمی که همراه با رونق اقتصادی باشد قابل تحمل تر است. آن چیزی که مشکل است ایجاد شغل و رونق اقتصادی است از این رو باید تورم را در حدی که رئیس جمهور گفته نگه داریم.
محمد رضا باهنر دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبری: ما برای اینکه اقتصاد بچرخد به نقدینگی، گردش مالی و مصرف نیاز داریم.
صادق خرازی رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان: اگر در مهار تورم فقط به مهار نقدینگی بسنده شود، این رکود آثار زیانباری برای اقتصاد کشور دارد. همان گونه که امروز تجربه می کنیم یکی از ضرورت های جدی در مهار تورم ایجاد شغل، توسعه منطقی بازار مصرف در بیرون از کشور، مهار نقدینگی موجود بانک های کشور و مهار این سیستم لجام گسیخته بانک هاست.
محمدرضا عارف رئیس شورای ائتلاف اصلاح طلبان: اگر فقط به تورم بپردازیم نتیجه آن رکود می شود پس در کنار کنترل تورم در رساندن به نرخ تورم تک رقمی و پایدار کردن آن حتما باید رشد اقتصادی 8 درصدی را در دستور کار قرار دهیم و برای این منظور باید بهره وری را افزایش داد و در کنار باید ابتدا از سرمایه های درون کشور استفاده کرد و سپس با دادن تضمین های لازم از سرمایه های ایرانیان خارج از کشور بهره برد.
عبدالحسین روح الامینی دبیر کل حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی: در حوزه بازار پول، سرمایه، ارز، نیروی انسانی و کار باید در نظام پولی و بانکی کشور بازنگری کنیم و یک ساز و کار نظارتی و تقنینی جدی تری به کار گیریم و این نظام بانکی بیمار و معیوب را اصلاح کنیم زیرا این چرخه شبه ربوی نظام بانکی باید هرچه زودتر در یک جایی متوقف شود.
غلامعلی دهقان عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه: ظرف دو و نیم سال گذشته سونامی کاهش ارزش پول و سونامی تورم به خوبی مهار شده است. مجلس آینده می تواند در تعامل با تیم اقتصادی دولت حتی بهتر از این هم، این روند را به سامان برساند.
حسین قربانزاده دبیر کل جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی: کشور به اجرای دقیق قانون هدفمندی یارانه ها نیاز دارد که هم دولت سابق و هم دولت فعلی در این حوزه ضعف داشته اند که به مشکلات تورمی دامن زده است زیرا بخشی از این قانون را اجرا کرده اند و بخشی را اجرا نکرده اند. هر چند ممکن است آن بخشی از قانون که اجرا نشده است دلایلی مثل دوره تحریم ها و کمبود بودجه داشته اما دغدغه هم نبوده است. پس اگر دنبال تورم تک رقمی و زیر ده درصد هستیم باید قانون هدفمندی یارانه ها را به طور کامل و جامع اجرا کنیم.
محمدنبی حبیبی دبیر کل حزب موتلفه اسلامی: اصلاح سیستم های بانکی و هدایت نقدینگی به سمت تولید یکی از راهکارهای مهم مهار تورم است زیرا اگر نقدینگی سرگردان باشد عامل تورم خواهد بود.
علیرضا محجوب دبیر کل خانه کارگر: تورم موضوعی است که نسخه آن پیدا شده است اما به استقامت و پرهیز از شیوه های تند و افراطی احتیاج دارد زیرا اقتصاد جای افراط نیست بلکه جای تعقل و اندیشه است و ما به اقتصاد اندیشیده و پرهیز از حرکات سینوسی برای مهار تورم اعتقاد داریم.
غلامحسین کرباسچی دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی: تورم در اقتصاد یک بیماری است که از وجود بیش از حد نقدینگی، سرعت گردش نقدینگی، کمبود کالا و فرآورده های تولیدی ناشی می شود پس اگر در اقتصاد بتوان تولید را بالا برد و حجم نقدینگی داغ یا پول های کاذب را کم کرد و بدهی های دولت به موسسات را کاهش داد می توان تورم را مهار کرد.
قدرت علی حشمتیان دبیر کل جمعیت مستقل ایران اسلامی: باید همفکری کنند و همفکری یعنی اینکه فضای اشتغال را حل کنیم تا تورم کاهش یابد. همچنین پول هایی که بعد از تحریم به کشور رسیده است اگر با برنامه ریزی خرج و در جای خود مصرف شود به مهار تورم کمک خواهد شد.
غلامعلی حداد عادل سخنگوی ائتلاف اصولگرایان: رفع موانع تولید و کمک به سرمایه گذاری یکی از راه های مقابله با تورم است و یک راه دیگر نظارت بر افزایش قیمت هاست. دولت باید نظارت خود را تقویت کند زیرا عده ای از تورم استفاده می کنند و برای پولدارتر شدن قیمت کالاها را افزایش می دهند.
چهار شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]