واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: معاون وزیرجهادکشاورزی به توزیع گسترده میوههای خارجی در تهران واکنش نشان داد و گفت: مگر یک یا دو کیلوگرم میوه بوده که در جیب جا شود و بتوان آنها را وارد کرد!
به گزارش تراز ، محمدعلی طهماسبی در واکنش به توزیع گسترده و شبانه میوههای خارجی در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران، اظهارداشت: ما به شدت مخالف واردات میوه هستیم و بارها اعلام کردیم که این کار نباید انجام شود.
وی، سخنان چند روز قبل رهبر معظم انقلاب را در این زمینه مورد اشاره قرار داد و گفت: ایشان فرمودند «در کشوری با این عظمت، آدم خجالت میکشد که میوه وارد میشود»؛ باید همین جمله را تیتر کرد و آبروی افراد حقه باز، دلال و قاچاقچی را برد.
معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی درباره اینکه بسیاری از کارشناسان معتقدند امکان ندارد این حجم میوه به شکل قاچاق وارد کشور شده باشد؟ گفت: اگر این محصولات به شکل رسمی آمده است که باید مسئولان مربوطه در این زمینه شفاف سازی و اعلام کنند که این میوهها از مبادی رسمی و قانونی وارد شده است، در غیر اینصورت واردات فوق به شکل قاچاق انجام شده و باید روشن شود چه کسی این میوهها را قاچاقی وارد کرده است؟ طهماسبی اضافه کرد: مگر یک یا دو کیلوگرم میوه بوده که در جیب جا شود و بتوان آنها را وارد کشور کرد؛ اصلا این کار شدنی است!؟
وی با بیان اینکه ما به همه دستگاههای مسئول و مربوط در این زمینه نامه نوشتهایم، افزود: چند روز قبل با مسئولان ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این زمینه جلسه داشتیم، ضمن اینکه خود شخص وزیر چندین نامه در این راستا به دستگاههای مربوطه نوشته است؛ دیگر چه کاری میتوانیم انجام دهیم؟
طهماسبی ادامه داد: در حال حاضر همزمان به تولیدکننده و مصرف کننده ظلم میشود، مصرف کنندگان چندین برابر قیمت واقعی محصولات پول پرداخت میکنند و چیزی نصیب تولیدکننده نمیشود.
صبح امروز رئیس اتحادیه باغداران به مهر خبر داد: حجم وسیعی از انواع میوههای تابستانه خارجی به صورت ناگهانی و شبانه در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران توزیع شده، ضمن اینکه این کار با «رابطه بازی» انجام شده است.
مجتبی شادلو اظهارداشت: ۱۰ نوع میوه تازه خوری تابستانه از اقصی نقاط دنیا از جمله کشورهایی مانند شیلی و اکوادور وارد بازار میوه تهران شده است.
وی اضافه کرد: میوههایی مانند گیلاس، انواع آلو، انواع زردآلو، انواع هلو، شلیل و انگور در حجمی گسترده در بازار تهران توزیع شده است.
شادلو با بیان اینکه عدهای میخواهند اسم این کار را قاچاق بگذارند، تصریح کرد: مگر ممکن است این حجم گسترده واردات به شکل قاچاق انجام شده باشد؟ این میوهها هزاران کیلومتر راه را طی کردهاند.
وی ادامه داد: این محصولات از طریق سیستم ترانزیت و جادههای اصلی آمدهاند، چون میوههایی نیستند که بتوانند با خر و قاطر از کوهها و مناطق صعب العبور وارد شوند. به عنوان مثال، وقتی گیلاس از دماوند به تهران میرسد، کیفیت آن کلی تفاوت میکند.
شادلو در پاسخ به این پرسش که آیا اعتقاد دارید این واردات قانونی انجام شده است؟ گفت: این میزان گسترده واردات با رابطه بازی و دلال صفتی انجام شده است.
وی با بیان اینکه قانون واردات این میوهها را ممنوع کرده است، افزود: حجم محصولات وارد شده بسیار چشمگیر و زیاد است، ضمن اینکه این محصولات در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران توزیع شده است.
رئیس اتحادیه باغداران با اشاره به اینکه ما صبح امروز موضوع را به مسئولان وزارت جهادکشاورزی اطلاع رسانی کردیم، اضافه کرد: مسئولان این وزارتخانه بسیار ناراحت و متعجب شدند و در حال حاضر پیگیر این موضوع هستند.
شادلو تصریح کرد: همه باید به ساماندهی وضعیت پیش آمده کمک کنند، همه مسئولان باید مستقیما ورود کنند و این محصولات جمع آوری شوند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حواس همه به انتخابات است، گفت: دولت نباید بازار را رها کند، این چه کاری است که انجام شده است؟ ما باید تولید داخل را حفظ کنیم اما در شرایط پیش آمده سرمایه های کشور دارد به حراج میرود.
چندی قبل رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار فرماندهان و جمعی از پرسنل نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی فرمودند: «اگر اقتصاد کشور را از درون مقاوم کنیم برای اشتغال جوانان، بیکاری و دیگر مشکلات اقتصادی نیز راهحلهای مناسبی پیدا میشود. کشور با این عظمت انسان خجالت میکشد که میوه خارجی وارد میشود. پرتقال و سیب ایرانی روی درخت مانده، آنوقت پرتقال خارجی وارد میکنند. منابع را به سمت تولید هدایت کنید نه واردات.»
حضرت آیت الله خامنهای همچنین در دیدار اعضای هیات دولت (شهریور ۹۴) هم گفته بودند: «جلوگیری از واردات؛ ببینید من باز هم تأکید میکنم. حالا شما میگویید ما جلوی واردات را گرفتیم امّا میوههایی در بازار هست که [وارداتی است]. آخر ایران برود از کجا میوه بیاورد که بهتر از میوهی ما باشد؟ یک وقتی زمان ریاست جمهوری ما، یک نفری از یک کشور عربی -اسم نمیآورم- آمده بود، سوغاتی برای من یک جعبه خیلی قشنگ، خرما آورده بود. گفتم مصداق واقعیِ زیره به کرمان بردن این است. ما اینهمه خرما داریم -این خرمای مضافتی، این خرماهای گوناگون جنوب کشور؛ چه در استان فارس، چه در خوزستان، چه در بلوچستان- آنوقت حالا برای ما خرما آوردهاند؛ منتها در بستهبندی. من آنوقت همان هدیه را بردم در دولت، گفتم این خرما را مقایسه کنید با خرماهای ما! خرماهای ما بهتر از این هستند امّا این بستهبندی چقدر قشنگ است. آنوقتها خرماهای ما در آن کیسههای فلانجور، با لگد توی حصیر میکردند، سرش را میبستند و عرضه میکردند! حالا البتّه یک خرده بهتر شده. بههرحال واردات میوه، واردات بیرویّه است.»
منبع: مهر
زمانبندی انتشار: 26 بهمن 1394 - 16:09
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]