واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نوبخت: سازمانهاي بازنشستگي ورشکستهاند!
قفل منابع مالي موجب دلسوزي رئیس سازمان برنامه براي رئيسجمهور شد! / رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي در نهمين جلسه هيئت نمايندگان اتاق بازرگاني ايران از دلسوزياش براي رئيسجمهور گفت...
نویسنده : مهران ابراهيميان
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي در نهمين جلسه هيئت نمايندگان اتاق بازرگاني ايران از دلسوزياش براي رئيسجمهور گفت که اين دلسوزي برخلاف شعار «کليد تدبير» رياست جمهوري براي ناتواني در باز کردن قفل منابع مالي و همچنين وجود تقاضاي کار در استانها و ناتواني روحاني براي قول مساعد بود!
به گزارش «جوان»، سخنگوي دولت خاطرنشان کرد: حدود 2 هزار و ۹۰۰ طرح عمراني اکنون به 2 هزار و ۴۰۰ طرح نيمهتمام تقليل يافته، البته دلمان براي رئيسجمهور ميسوزد که به هر منطقهاي که ميرود، تقاضايي براي کار جديد وجود دارد، اما به دليل قفل بودن منابع مالي نميتواند قول مساعد دهد. رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي با بيان اينکه دولت بدهي خود را با انتشار اوراق خزانه اسلامي پرداخت ميکند، گفت: دولت براي افزايش سهم ماليات از بودجه نميخواهد فشاري به بنگاهها وارد شود.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي کشور همچنين در مورد افزايش سهم ماليات در بودجه کشور هم گفت: اگر بخواهيم از آنهايي که اکنون ماليات ميدهند، ماليات بيشتري بگيريم، کارها قفل ميکند و ريشه سرمايهگذاري آتي را ميخشکانيم بلکه بايد شيوه ديگري را در پيش بگيريم. نوبخت در مورد ارائه راهکاري براي تسويه بدهي دولت، گفت: براي اين کار زمانبندي کردهايم تا از طريق فروش اوراق کل تعهدات را بدهيم که تا سه سال سالانه سود آن را ميدهيم و پساز آن اصل آن را ابتياع (خريداري) ميکنيم و بدهي دولت را تسويه ميكنيم.
محمدباقر نوبخت در اتاق بازرگاني ايران در بين فعالان خصوصي کشور حضور يافت و برنامه دولت در برنامه ششم توسعه را تشريح کرد.
نوبخت با اشاره به اينکه سند اصلي برنامه ششم و ابعاد اجرايي آن، آنطور که بايد هنوز تشريح نشده خاطرنشان کرد: سهشنبه هفته آينده در اجلاس يک روزه، ابعاد اجرايي برنامه ششم را به مثابه اقتصاد مقاومتي تدوين ميکنيم.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي کشور تأکيد کرد: ديگر امروز کشورهايي مانند چين که ما بهعنوان دوست به آنها نگاه ميکنيم اينطور نيست که هرچه بگويند، قبول کنيم بلکه به آنها گفتهايم با آنها کار ميکنيم، اما رقابت وجود دارد و منافع ملي براي ما مهم است.
وي در مورد قرارداد پژو گفت: حتي با پژو که اولين قرارداد را بستيم شرطمان اين است که از بازارهاي آنها استفاده کنيم چراکه هر کشوري از بازارهاي صادراتي سهم خود را دارد.
نوبخت به سه معضل آب، محيطزيست و صندوقهاي بازنشستگي به عنوان اولويت برنامه ششم توسعه اشاره کرد که کشور در اين سه زمينه واقعاً به سمت بحران رفته است و افزود: بايد در برنامه ششم فکر جدي به حال اين معضلات بکنيم.
صندوقهاي بازنشستگي ورشکستهاند
وي در مورد صندوقهاي بازنشستگي گفت: در زمان فعاليت کارمندان دولت کسوراتي از حقوق آنها کسر ميشود که پس از بازنشستگي مشکلي پيش نيايد ولي اکنون به هر دليلي دولت حقوق بازنشستگي لشکري و کشوري را از جيب خود ميپردازد و اکنون ما از يک نفر بازنشستگي کم ميکنيم و به هفت نفر حقوق بازنشستگي ميدهيم که صندوقهاي بازنشستگي در حال ورشکستگي است ولي در برنامه ششم فکري به حال آن کردهايم. نوبخت همچنين به اين نکته اشاره کرد که در برنامه ششم توسعه سالانه نياز به جذب 12 ميليارد دلار منابع ارزي داريم و در برنامه ششم پيشبيني شده که سالانه 18ميليارد دلار سرمايهگذاري خارجي و 20 ميليارد دلار منابع بهصورت فاينانس جذب کنيم.
معافيت مالياتي بدهکاران بانکي غيرمقصر
رئيس سازمان مديريت از ابلاغ بخشنامهاي از سوي رئيسجمهور به استانها خبر داد که براساس آن، مقرر شد ضمن پرداخت وام جديد به بدهکاران بانکي غيرمقصر، از آنها مالياتي هم دريافت نشود.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي کشور افزود: رشد اقتصادي ۸ درصدي مستلزم رشد 1/26 درصدي جمعيت بوده و توليد ناخالص داخلي نيز بايد از ۲۱۲ هزار ميليارد تومان به قيمت ثابت کنوني به ۳۱۲ هزار ميليارد تومان افزايش يابد، ضمن اينکه حداقل سرمايهگذاري بايد سالانه 15/4 درصد باشد.
همچنين نوبخت در حاشيه جلسه ديروز هيئت نمايندگان اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران در جمع خبرنگاران در خصوص تحقق منابع درآمدي بودجه سال ۹۴ کل کشور گفت: از ۲۲۰هزار ميليارد تومان منابع درآمدي در نظر گرفته شده در بودجه سال ۹۴ کل کشور، بيش از ۲۰۰ هزار ميليارد تومان امسال محقق ميشود.
دادن چک سفيد به پروژههاي دولتي ديگر قابل پذيرش نيست
در اين مراسم همچنين رئيس اتاق ايران با تأکيد بر اينکه ديگر ارائه چک سفيد به پروژههاي دولتي قابل پذيرش نيست، پيشرفتهاي توسعه پايدار بر مبناي حضور بخش خصوصي را اعلام کرد.
به گفته جلالپور در ۲۵ سال آينده بزرگترين عامل کاهش استاندارد زندگي در ايران سونامي ريزگردهاست که ريشه آن در اضافه برداشت ترکيه از منابع آبي به شمار ميرود که به نظر ميرسد ايران بايد تحرک ديپلماسي لازم را در اين زمينه داشته باشد، به همين دليل ۱۷ اسفندماه اتاق ايران با همکاري يونسکو اقدام به برگزاري مراسم روز جهاني آب خواهد کرد.
جلالپور خاطرنشان کرد: بيکاري همچون خوره به جان کشور افتاده و کاهش استاندارد زندگي سه دهک فقير، بيثباتي اجتماعي، مفاسد اقتصادي و ناامني را دامن زده است که افق آينده اين موضوع روشن نيست، بنابراين بايد رونق در جذب سرمايه داخلي و خارجي و ايجاد اشتغال به ميزان کافي صورت گيرد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]