واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بازنگري در طرح جامع براي كنترل جمعيت پذيري پايتخت
پس از سالها كش و قوس سرانجام شوراي عالي معماري و شهرسازي ممنوعيت بلندمرتبهسازي را اعلام كرد و از سوي شهرداري اين موضوع نيز ابلاغ شد.
نویسنده : بيژن يانچشمه
پس از سالها كش و قوس سرانجام شوراي عالي معماري و شهرسازي ممنوعيت بلندمرتبهسازي را اعلام كرد و از سوي شهرداري اين موضوع نيز ابلاغ شد. اين در حالي است كه نايب رئيس شوراي شهر تهران تأكيد دارد كه اولويت توجه به بلندمرتبهسازي بايد در بازنگري طرح جامع شهر تهران مورد اهتمام قرار گيرد تا در حوزه سياستگذاري موضوع به درستي تبيين شود تا جلوي پيامدهاي نامطلوب بر صنعت ساخت و ساز گرفته شود.
ساختمانهاي 12 طبقه به بالا بلندمرتبه و برج به حساب ميآيند كه در حال حاضر در برخي مناطق پايتخت رشد قارچگونه ساختمانهاي بلندمرتبه آنچنان افزايش يافته است كه تا چشم كار ميكند سازههاي بلندمرتبه ديده ميشود و از فضاهاي خدماتي متناسب با سازههاي بلندمرتبه هم خبري نيست كه نمونه عيني و كوچك آن را ميتوان در راستاي خيابان نواب شاهد بود كه ساخت سازهها در اين محدوده مسائل و مشكلات بسياري را بر جا گذاشته است. در حقيقت با صدور مجوز بلندمرتبهسازي در منطقه 22 و برخي ديگر از مناطق شمالي پايتخت انتقادات بر اين مسئله به دليل تأثير روي افزايش آلودگي هوا، ترافيك و ساير مسائل و مشكلات بالا گرفت كه به گفته مسئولان شهرداري صدور مجوزها بر اساس طرح جامع و تفصيلي صورت پذيرفته است و اعلام شد كه بلندمرتبهسازي در غرب پايتخت بر جريان هوا و افزايش آلودگي تأثير نداشته و ندارد، با اين حال شهرداري نيز از وجود ضوابط و مقررات در زمينه بلندمرتبهسازي استقبال كرد تا جلوي نابسامانيها در اين زمينه گرفته شود.
در حقيقت براساس طرح جامع، ظرفيت جمعيتپذيري شهر تهران بايد 7 ميليون و ٨٠٠هزار نفر باشد اما اكنون اين ميزان به بيش از ١٠ميليون نفر افزايش پيدا كرده است. ساخت و سازهاي جديد در تهران ميتواند بر ميزان مشكلات زيستي بيفزايد و به همين دليل است كه منتقدان ساخت و سازهاي جديد در تهران ميگويند مديريت شهري بايد نقطه پاياني براي توسعه شهري تهران و كلانشهرها داشته باشد.
نبود مقررات و ضوابط مشخص براي بلندمرتبهسازي از سوي دستگاههاي بالادست و نبود نظارتهاي سيستمي سبب شده است تا آشفته بازار بلندمرتبهسازي همچون كلاف در هم پيچيده بر برخي از مسائل و مشكلات پايتخت سايه بيفكند. در اين زمينه شوراي عالي شهرسازي و معماري نيمه ديماه ممنوعيت صدور مجوز بلندمرتبهسازي را تصويب و آن را به شهرداري تهران ابلاغ كرد.
طرح جامع پايتخت نيازمند بازنگري
بر اين اساس نايب رئيس شوراي شهر تهران در واكنش به لغو مجوز بلندمرتبهسازي با بيان اينكه بسياري از اتفاقات در حوزه بلندمرتبهسازي ناشي از سياستهايي است كه در طرح جامع پيشبيني شده است، تأكيد كرد: طرح جامع شهر تهران نياز به بازنگري دارد. مرتضي طلايي با اشاره به اعلام ممنوعيت بلندمرتبهسازي در شهر تهران گفت: در حالي كه شوراي عالي معماري و شهرسازي هنوز ضوابط بلندمرتبهسازي را اعلام نكرده است، با طرح ممنوعيت، فضايي را در جامعه ايجاد ميكند كه پيامدهاي نامطلوبي بر صنعت ساختوساز باقي ميگذارد.
نميتوان جلوي بلندمرتبهسازي را گرفت
اين در حالي است كه معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه مجوزهاي بلندمرتبهسازي در شهر تهران براي قبل از سال ۹۲ است، گفت: باتوجه به شرايط اقتصادي امكان توقف برخي پروژههاي بلندمرتبهسازي را نداريم. پيروز حناچي در خصوص بلندمرتبهسازيهاي جديد در شهر تهران اظهار داشت: مجوز اين ساخت و سازها جديد نيست و از سالهاي قبل مجوز ساخت برجها داده شده است. وي با بيان اينكه اين مجوزها تا قبل از سال ۹۲ داده شده است، افزود: اين مجوزها مانند بذري است كه پاشيده شده و الان يكي يكي از زمين بيرون ميآيد و نميتوان در شرايط فعلي از اين ساخت و سازها جلوگيري كرد.
معاون وزير راه و شهرسازي با اعلام اينكه وضعيت اقتصادي شهر تهران را ميبينيد و در چنين شرايطي نميتوان كاري انجام داد، اظهار داشت: اگر مجوزها را باطل كنيم يا جلوي ساخت و ساز را بگيريم، مشكلات بيشتري در شرايط فعلي به وجود ميآيد.
در حقيقت لازم است تا تعيين تكليف ضوابط و مقررات بلندمرتبهسازي، مسئولان دستگاههاي مرتبط با نظارت بر برجهاي در حال احداث، فضاهاي لازم را براي جمعيتپذيري و ارتقاي زندگي شهري در اين فضاها مد نظر قرار دهند تا از بار مشكلات در اين زمينه كاسته شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]