واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: مصرف عسل چه تاثیراتی روی سلامتی ما میگذارد چه خواص درمانی دارد آیا افراد دیابتی می توانند عسل بخورند می خواهیم به برخی از این خواص اشاره کنیم چه مواد مغذی درون عسل وجود دارند؟
خواص عسل
خواص درمانی عسل از زمان های قدیم، از عسل به عنوان یک غذا و دارو استفاده می شده است. آن دارای ترکیبات گیاهی مفید بسیار بالایی است و چندین مزایای سلامت ارائه می دهد. عسل به خصوص سالم است وقتی که به جای شکر تصفیه شده، که دارای 100٪ کالری پوچ است استفاده شود در اینجا 10 خواص درمانی عسل که پشتیبانی علمی دارد بیان می شود.
1. عسل حاوی برخی از مواد مغذی
عسل شیرین، مایع غلیظ ساخته شده توسط زنبور عسل است. زنبورها در محیط خود ازدحام کرده و شهد غنی از شکر را از گل جمع آوری می کنند. سپس در داخل کندوی عسل، آنها بارها و بارها مصرف کرده، هضم کرده و شهد استفراغ می کنند.
محصول نهایی عسل، یک مایع است که قرار است به عنوان مواد غذایی ذخیره شده مخصوص زنبور عسل عمل نماید بوی، رنگ و طعم به انواع گل که زنبور ملاقات می کند بستگی دارد.
مواد مغذی1 قاشق غذاخوری ( 21 گرم) عسل حاوی 64 کالری و 17 گرم قند از جمله فروکتوز، گلوکز، مالتوز و ساکارز است و عملا شامل هیچ فیبر، چربی یا پروتئین نیست.
این همچنین شامل مقادیر ( کمتر از 1٪ RDA) از چندین ویتامین و مواد معدنی است اما شما مجبور به خوردن مقدار پوند بیشتری از آن هستید تا نیاز روزانه شما را برآورده نماید.
درخشش عسل به محتوای ترکیبات زیستی گیاهی فعال و آنتی اکسیدان ها است انواع تیره تر معمولاً حتی در این ترکیبات نسبت به انواع سبک تر بالاتر است.
2. عسل با کیفیت بالا سرشار از آنتی اکسیدان است
عسل با کیفیت بالا شامل بسیاری از آنتی اکسیدان های مهم است این شامل فنل، آنزیم ها و ترکیبات مانند فلاونوئیدها و اسیدهای آلی است. دانشمندان معتقدند که این ترکیب از ترکیباتی است که به عسل قدرت آنتی اکسیدانی آن است.
جالب توجه است دو مطالعه نشان داده است که عسل گندم سیاه حجم آنتی اکسیدان در خون را افزایش می دهد. آنتی اکسیدان ها با کاهش خطر ابتلا به حملات قلبی، سکته و برخی از انواع سرطان در ارتباط است آنها همچنین ممکن است سلامت چشم ترویج کنند.
3. عسل نسبت به قند برای مبتلایان به دیابت کمتر بد است
شواهد در عسل و دیابت مخلوط شده است. از یک طرف، آن را می توانید به برخی از عوامل خطر که در بیماران دیابتی شایع است کمک کند. به عنوان مثال، باعث کاهش در کلسترول LDL، تری گلیسیرید و التهاب می شود و کلسترول خوب HDL را بالا می برد.
با این حال، برخی از مطالعات نشان داده اند که آن نیز می تواند سطح قند خون را نه به اندازه شکر تصفیه شده بالا ببرد. بنابراین، در حالی که عسل ممکن است نسبت به شکر تصفیه شده برای بیماران دیابتی کمتر بد باشد آن هنوز چیزی است که بیماران دیابتی تنها باید با احتیاط مصرف می کند. در واقع، افراد دیابتی بهتر است که مصرف تمام غذاهای پر کربوهیدرات را به حداقل برسانند.
4. عسل می تواند به پایین آوردن فشار خون کمک کند
فشار خون یک عامل خطر مهم برای بیماری قلبی است و عسل ممکن است به کاهش آن کمک کند. دلیل این است که عسل حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است که به اثرات کاهنده فشار خون مرتبط شده اند. مطالعات انجام شده در هر دو موش و انسان کاهش متوسط در فشار خون با مصرف عسل را نشان داده اند.
5. عسل نیز به بهبود کلسترول کمک می کند
داشتن سطح کلسترول LDL بالا یک عامل خطر مهم برای بیماری قلبی است. عسل نقش عمده ای در تصلب شرایین، (چربی در شریان) که می تواند به سکته قلبی و مغزی منجر شود ایفا می کند.
جالب توجه است، چند مطالعات نشان داده است که عسل می تواند سطح کلسترول خود را بهبود بخشد. کلسترول تام و LDL را کاهش می دهد در حالی که به طور قابل توجهی کلسترول خوب HDL افزایش می دهد.
به عنوان مثال، در یک مطالعه در 55 بیمار، عسل با قند مقایسه شده است و این نشان داد که سبب کاهش 5.8٪ در LDL و افزایش 3.3 ٪ در HDL می شود. همچنین باعث از دست دادن وزن 1.3 ٪، در مقایسه با قند می شود.
6. عسل می تواند تری گلیسیرید را پایین آورد
تری گلیسیرید خون بالا یکی دیگر از عوامل خطر عمده برای بیماری قلبی است. آنها همچنین نشانه های کلیدی مقاومت به انسولین، یک عامل هدایت به دیابت نوع 2 هستند.
سطح تری گلیسیرید در یک رژیم غذایی دارای قند و کربوهیدرات تصفیه شده تمایل به افزایش دارد. جالب توجه است، مطالعات متعدد مصرف عسل به طور منظم را با سطوح تری گلیسرید خون مرتبط دانسته اند به ویژه هنگامی که از آن به جای قند استفاده شود. به عنوان مثال، در یک مطالعه نشان داد که عسل در مقایسه با شکر سطح تری گلیسیرید را 11-19٪ پایین تر می آورد.
7. عسل با اثرات مفید دیگر بر سلامت قلبی مرتبط است
باز هم، عسل یک منبع غنی از فنول و سایر ترکیبات آنتی اکسیدانی است بسیاری از این ها با کاهش خطر بیماری های قلبی در ارتباط است. آنها ممکن است به گشاد شدن عروق قلب کمک کند و سبب افزایش جریان خون به قلب شود آنها همچنین ممکن است از تشکیل لخته شدن خون که می تواند به سکته قلبی و مغزی منجر شود جلوگیری کند.
علاوه بر این، یک مطالعه در موش نشان داد که عسل قلب را از استرس اکسیداتیو محافظت می کند. اما تاکنون هیچ مطالعه طولانی مدت روی انسان در باره عسل و سلامت قلب وجود ندارد.
8. عسل سبب رفع سوختگی و بهبود زخم می شود
از عسل برای بهبود زخم ها و سوختگی از مصر باستان روی پوست استفاده شده است و هنوز هم مورد استفاده است. در یک بررسی از سال 2015، 26 مطالعه در عسل و مراقبت از زخم مورد بررسی قرار گرفت .
این بررسی ها نشان داد که عسل بیشتر در درمان سوختگی و زخم با ضخامت جزئی که بعد از عمل جراحی آلوده شده اند موثر است. این یک درمان موثر برای زخم پای دیابتی، که دارای عوارض بسیار جدی و می تواند به قطع عضو منجر شود می باشد.
یک مطالعه گزارش 43.3٪ میزان موفقیت با عسل را در درمان زخم داده است در مطالعه دیگری، پماد عسل 97 درصد از بیماران دارای زخم دیابتی را درمان کرده است. محققان معتقدند که قدرت شفای عسل در اثر خواص ضد باکتری و اثرات ضد التهابی و همچنین توانایی آن برای تغذیه بافت های اطراف می باشد. عسل می تواند به درمان بیماری های پوستی دیگر، از جمله پسوریازیس، بواسیر و ضایعات تبخال کمک کند.
9. عسل به سرکوب سرفه در کودکان کمک می کند
سرفه یک مشکل شایع در کودکان مبتلا به عفونت تنفسی فوقانی است. این می تواند روی خواب و کیفیت زندگی، برای هر دو کودکان و والدین آنها تاثیر بگذارد. با این حال، داروهای اصلی برای سرفه همیشه موثر نیست و می تواند اثرات جانبی داشته باشد.
جالب توجه است، عسل ممکن است یک انتخاب بهتر باشد شواهد نشان می دهد که آن بسیار موثر است. یک مطالعه نشان داد آن حتی بهتر از دو داروی سرفه معمول کار می کند.
مطالعه دیگری نشان داد که علائم سرفه و بهبود خواب را حتی بیشتر از داروی سرفه کاهش می یابد. با این وجود، عسل به دلیل خطر بوتولیسم، هرگز نباید به کودکان زیر 1 سال سن داده شود.
10. عسل خوشمزه است اما آن نیز کالری بالا و شکر دارد
عسل خوشمزه، و جایگزین سالم برای شکر تصفیه شده است. به دلیل برخی از مارک های با کیفیت پایین تر و با شربت تقلبی در انتخاب عسل با کیفیت بالا مطمئن شوید.
با این حال، به خاطر داشته باشید که عسل تنها باید در حد اعتدال مصرف می شود زیرا آن نیز دارای کالری بالا و شکر است. عسل به سادگی یک شیرین کننده “کمتر بد” نسبت به قند و شربت ذرت با فروکتوز بالا است.رژیم سلامتیاخبار مرتبط :مهمترين خاصيت عسل معجزه عسل و دارچین خواص درمانی عسل در روایات اسلامی
پنجشنبه 22 بهمن 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]