واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رکود فولاد و صنايع معدني ادامه دارد
مديرعامل ايميدرو با بيان اينکه بوروکراسي شش ماهه اصلاح تعرفه فولاد، فرصتطلبان را موفق به واردات ۲ ميليون تن فولاد کرد، گفت: متأسفانه رکود در بازار فولاد و صنايع معدني همچنان ادامه دارد اما با توجه به تصميم دولت براي ايجاد رونق در صنعت فولاد و فعال شدن صنايع خودرو، لوازم خانگي و مسکن اين بخشها به زودي از رکود خارج ميشوند.
نویسنده : بهناز قاسمی
مديرعامل ايميدرو با بيان اينکه بوروکراسي شش ماهه اصلاح تعرفه فولاد، فرصتطلبان را موفق به واردات ۲ ميليون تن فولاد کرد، گفت: متأسفانه رکود در بازار فولاد و صنايع معدني همچنان ادامه دارد اما با توجه به تصميم دولت براي ايجاد رونق در صنعت فولاد و فعال شدن صنايع خودرو، لوازم خانگي و مسکن اين بخشها به زودي از رکود خارج ميشوند.
مهدي کرباسيان به منظور تشريح عملکرد مجموعه تحت مديريتش در ماههاي اخير و دستاورد سفر به ايتاليا و فرانسه، روز گذشته به جمع خبرنگاران آمد. وي در اين نشست از تصميمگيري شوراي داوري درباره المهدي تا هفته آينده و نامهنگاري با جهانگيري براي حمايت از صنايع معدني و سرمايهگذاريهاي مشترک با خارجيها خبر داد.
کرباسيان در مورد برنامه دولت براي حمايت از بخش فولاد و وضعيت بسته حمايتي ايميدرو که براي بخش فولاد آن هم در شرايط رکود پيشبيني شده بود، اظهار داشت: در سال 93 که بحران در بخش فولاد آغاز شده بود دولت و ايميدرو تدابير مختلفي براي حمايت از اين بخش به کار گرفتند، به عنوان نمونه واردات فولاد با ارز مبادلهاي لغو شد که به نظر من اين موضوع سياست غلطي بود زيرا نتايج مثبتي را عايد بخش فولاد نکرد.
وي با بيان اينکه صادرات فولاد که به صورت سهميهبندي صورت ميگرفت نيز براساس سياستگذاري دولت لغو شد، افزود: در اين شرايط چين به صورت جدي بازار فولاد را در تصاحب قرار داد، به طوري که با تعيين تعرفههاي مناسب و جوايز صادراتي موجب شد فضا را براي صادراتکنندگان اين کشور مهيا کند اما در ايران ما براي اصلاح تعرفه فولاد درگير بوروکراسي پيچيده اداري بوديم.
کرباسيان افزود: حدود شش ماه اصلاح تعرفه درگير بوروکراسيهاي اداري بود در نهايت توانستيم تغييراتي در تعرفههاي فولاد انجام دهيم اما متأسفانه در همين زمان فرصتطلبان 2 ميليون تن فولاد را وارد کردند.
وي با بيان اينکه دولت سياستهاي مختلفي را در بخش فولاد پيشبيني کرده است، تصريح کرد: به نظر من در آينده وضعيت براي واحدهاي فولادي بهتر خواهد شد و رکودي که براين صنايع حاکم است با فعال شدن صنايع مرتبط از بين ميرود.
مديرعامل ايميدرو به مذاکرات اين سازمان با سرمايهگذاران خارجي اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در سفر اخير رئيسجمهور به ايتاليا و فرانسه توانستيم 5/6 ميليارد دلار سرمايهگذاري را براي فولاد مبارکه و ايميدرو کسب کنيم که بخشي از اين سرمايهگذاري در طرح هرمزگان فولاد مبارکه و بخش ديگر در طرح فولاد سپيددشت و برخي طرحهاي ديگر سرمايهگذاري خواهد شد.
وي با اعلام اين خبر که طرح تاريخي آهن اسفنجي اول اسفندماه افتتاح خواهد شد، تصريح کرد: قرار است يک شرکت مشترک با همکاري ايران و ايتاليا نيز تشکيل شود که 60 درصد در اختيار ايتاليا و 40 درصد در اختيار ايران است. سرمايه اوليه اين شرکت 100 هزار يورو است ولي تا 2 ميليارد يورو نيز افزايش خواهد يافت. اين شرکت قرار است از مرحله سنگ آهن تا مرحله فولاد سرمايهگذاريهايي را از درياي عمان تا خليج فارس انجام دهد.
کرباسيان با اشاره به اينکه قرار بود در سال 94، 15ميليون تن گندله براي توليد فولاد وارد شود، اظهار داشت: اما رکود بازار باعث شد نتوانيم به اين روند دست پيدا کنيم و توليد فولاد کاهش پيدا کرد اما در سال آينده 10 ميليون کندله توسط معدن کرمان و سنگان توليد خواهد شد که اين موضوع نشان ميدهد در سال 95 ديگر نيازي به واردات مواد اوليه توليد فولاد نداريم.
پيشنهاد افزايش 500 ميليون دلاري سرمايه صندوق بيمه معدن
وي به افزايش سرمايه صندوق بيمه معدن اشاره کرد و گفت: با توجه به اينکه ما بايد در زمينه اکتشاف اقدامات بيشتري را انجام دهيم، به نظر ميرسد بايد در بودجه 95 افزايش سرمايه صندوق بيمه معدن پيشبيني شود. پيشنهاد ما افزايش سرمايه 500 ميليون دلاري است، اما دولت ميتواند حداقل 110 ميليون دلار از طريق صندوق توسعه ملي اقدام به افزايش سرمايه صندوق بيمه معدني کند. معاون وزير صنعت به مذاکرات ايميدرو با قزاقستان جهت تشکيل يک شرکت مشترک طي چهار ماه گذشته اشاره کرد و افزود: موافقتنامهاي در اين رابطه صورت گرفته و قرار است سرمايهگذاري در معادن افغانستان و تأمين سنگ آهن توسط اين شرکت مشترک انجام شود.
در کنار اين سرمايهگذاران آلمان و اتريش نيز اعلام آمادگي کردند و حتي قرار است با توجه به دعوتنامه رسمي از رئيسجمهور سفري به اين کشور صورت گيرد، همچنين سرمايهگذاران کره جنوبي و ژاپن اعلام آمادگي خود را مطرح کردهاند و قطعاً 10 اسفندماه يک تيم کرهاي وارد کشور ميشوند.
وي در رابطه با انتقاد مطرح شده مبني بر اينکه چرا ايميدرو بيشتر تمايل دارد با چينيها همکاري کند، گفت: عمده فعاليتهاي ما در جذب سرمايهگذاري حرکت در مسير منافع ملي کشور است، ميخواهيم با استفاده از ظرفيتها اقدام به جذب سرمايهگذاري و تکميل پروژههاي معدني كنيم.
کرباسيان تصريح کرد: اخيراً چين اعلام کرده حاضر است 4 ميليارد دلار سرمايهگذاري مشترک را در قابل يک بسته معدني اجرایی کند که در حال بررسي اين موضوع هستيم.
مديرعامل ايميدرو با اشاره به فاينانس طرحهاي فولادي گفت: اکنون علاوه بر فاينانسهاي چين، کشورهاي ايتاليا و فرانسه نيز وارد عمل شدهاند و 5/4 ميليون يورو براي پروژههاي معدن و صنايع معدني ايران فاينانس گشايش خواهند کرد، از سوي ديگر کشورهاي ژاپن و آلمان براي تأمين مالي به روش فاينانس در پروژههاي معدن و صنايع معدني ايران اعلام آمادگي کردهاند.
شوراي داوري تا هفته آينده درباره واگذاري آلومينيوم المهدي اعلام نظر ميکند
وي در رابطه با تکليف واگذاري آلومينيوم المهدي و هرمزگان نيز اظهار داشت: برحسب قانون به محض آنکه يک شرکت در ليست واگذاري قرار ميگيرد، در اختيار وزارت اقتصاد و سازمان خصوصيسازي قرار گرفته و روند واگذاري انجام ميشود.
در واگذاري شرکت فولاد المهدي سازمان بازرسي و ديوان محاسبات ايراداتي را مطرح کرده بود که بنده براساس آخرين اخبار مطلع شدم که اين موضوع به شوراي داوري رفته و شوراي داوري قرار است اين هفته يا هفته آينده جلسهای به منظور بررسي اين موضوع برگزار کند.
مديرعامل ايميدرو با اعلام اينکه متأسفانه هنوز رکود سنگ آهن و صنايع معدني ادامه دارد، افزود: اميدواريم با تدبير دولت و خريد دين تا حدودي اين رکود برطرف شود.
وي در خصوص وضعيت معدن روي مهديآباد هم با اشاره به اينکه اين معدن سالها متوقف مانده بود، گفت: عمانيها سهم استرالياييها را در اين معدن خريدند و يک سال مهلت گرفتند تا سرمايهگذاري را شروع کنند، اما بين سرمايهگذاران اختلاف افتاد، بنابراين مهلت ارائه شده دو بار تمديد شد اما کار پيش نرفت.
کرباسيان با بيان اينکه هماکنون يک مزايده بينالمللي برگزار شده و اميدواريم معدن روي مهديآباد به شکل بهتري اداره شود، افزود: دو کنسرسيوم سوئيسي- ايراني و چيني- ايراني ابراز علاقه شفاهي براي خريد مهديآباد را کردهاند که پيشبيني ميشود ظرف دو ماه آتي کار به نتيجه رسد.
کرباسيان با تأکيد بر اينکه در برنامه ششم توسعه بايد 250 ميليارد دلار سرمايه خارجي جذب کنيم، تصريح کرد: در حوزه آلومينيوم، تفاهمنامههايي با ايتاليا و فرانسه براي سرمايهگذاري صورت گرفته که ارزش افزوده اصلي آن در گاز و انرژي است که اين دو مزيت ايران به شمار ميرود.
وي با بيان اينکه هنوز شرکتهاي امريکايي تماسي با ايران براي حضور در پروژههاي معدن و صنايع معدني نداشتهاند، گفت: شرکتهاي بزرگ بينالمللي که بخشي از سهام آنها در اختيار امريکاييهاست، براي حضور در اين بخش از اقتصاد ايران اعلام آمادگي کردهاند.
نامهنگاري با معاون اول رئيسجمهور براي حمايت از صنايع معدني
رئيس سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني در ادامه از نامهنگاري با معاون اول رئيسجمهور در رابطه با جايزه صادراتي محصولات معدني خبر داد و گفت: در حال حاضر کشورهايي مانند چين براي صادرات محصولات معدني، يارانه بالا و جوايز صادراتي قابل توجهي را پرداخت ميکنند. ما نيز در اين راستا و براي حمايت از صادرات توليدات داخلي با آقاي جهانگيري نامهنگاري کرديم تا شرايط مناسبي براي صادرکنندگان ايراني فراهم شود.
وي تصريح کرد: در مجموع، يک بسته پيشنهادي به منظور حمايت از صنايع معدني و فولاد تهيه و به معاون اول رئيسجمهور ارائه شد که در اولين جلسه ستاد اقتصاد مقاومتي در دستور کار قرار گرفت.
اکتشاف 250 هزار کيلومتري
رئيس سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني با بيان اينکه 250 هزار کيلومتر فعاليت اکتشافي در کشور تعريف کردهايم، گفت: اين اکتشاف در 20 استان کشور تعريف شده که کار آن در 25 پهنه آغاز شده است و تاکنون 300 محدوده اميدبخش معدني به دست آوردهايم.
به گفته وي، اکتشاف در محدودهاي به وسعت 20 کيلومتر در مرز افغانستان نيز از جمله اقدامات سازمان توسعه معادن است که در توافق با افغانها مدنظر قرار گرفته است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]