واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سهگانهای برای حضور گسترده در جشن ملی 22 بهمن
جشنهاي پيروزي انقلاب اسلامي در حالي همه ساله با مشاركت عمومي مردم، ارگانها و نهادهاي مختلف كشور برگزار ميشود كه نقطه اوج اين مراسم روز 22 بهمن و راهپيمايي بزرگ مردمي در اين روز است.
نویسنده : جعفر تکبیری
جشنهاي پيروزي انقلاب اسلامي در حالي همه ساله با مشاركت عمومي مردم، ارگانها و نهادهاي مختلف كشور برگزار ميشود كه نقطه اوج اين مراسم روز 22 بهمن و راهپيمايي بزرگ مردمي در اين روز است. روزي كه اقشار مختلف مردم با حضور يكپارچه خود در ميعادگاههاي برگزاري اين راهپيمايي، بار ديگر يك آري بزرگ به جمهوري اسلامي ايران ميگويند. نظامي كه در طول 37 سال گذشته همواره با هجمههاي مختلف از جانب دشمنان خود مواجه بوده، دشمناني كه در اين مسير از هيچ كوششي براي زمينگير كردن اين نظام فروگذار نكردند. اين سنگاندازي و دشمنيها همزمان با برگزاري راهپيمايي سراسري 22 بهمن شكل و شمايلي جديتر به خود ميگيرد، چراكه دشمنان به خوبي اين نكته را درك كردهاند كه يكي از محورهاي قدرتآفرين براي جمهوري اسلامي ايران، همين مشاركت عمومي در بزنگاههايي است كه اثباتكننده وجود حمايت مردمي از نظام است.
اما امسال سي و هفتمين سال از عمر انقلاب در حالي به پايان ميرسد و وارد سال سي و هشتم از عمر پربركت نظام جمهوري اسلامي قرار ميگيريم كه بروز سه واقعه مهم لزوم مشاركت جدي در برگزاري راهپيمايي 22 بهمن را بيش از هر زمان ديگر كرده است.
نخست، برجام
اتفاق نخست پذيرش برجام از سوي جمهوري اسلامي ايران است؛ قراردادي كه در آن جمهوري اسلامي ايران با پذيرش برخي محدوديتها در فعاليتهاي صلحآميز هستهاي خود توانست به 12 سال تحريم و فشار غرب پايان دهد. همين اتفاق باعث شد كه دشمنان جمهوري اسلامي ايران سعي كنند اين اقدام كشورمان را نوعي کوتاه آمدن با نظام سلطه معرفي و اين ادعا را مطرح كنند كه ايران زير فشار افكار عمومي شهروندانش كه خسته از تحريمهاي اقتصادي بودند اين توافق را پذيرفته است. اين موضوع را ميتوان در گزارشهاي متعددي كه رسانههاي غربي از روزهاي پس از برداشته شدن تحريمها از ايران منتشر ميكنند، جستوجو كرد. اين در حالي است كه آنان هرگز اين واقعيت را به مخاطبان خود منتقل نميكنند كه پذيرش برجام ناشي از يك تصميم جمعي در داخل نظام بوده كه همه مردم و گروههاي سياسي در آن سهيم بودهاند.
حال حضور گسترده در راهپيمايي 22 بهمن با شعارهای همیشگی مرگ بر امریکا و مرگ بر استکبار و فريادزدن نام مقدس جمهوري اسلامي ايران و به اهتراز درآوردن پرچم مقدس كشورمان نقض چنين ادعايي است كه غربيها سعي در القاي آن به افكار عمومي دنيا دارند.
دوم ، محور مقاومت
موضوع دوم حمايت از موضع نظام در قبال محور مقاومت است. اين روزها در كنار خبرهاي خوشحالكنندهاي كه از پيشروي نيروهاي مقاومت در سوريه و فتح جبهه به جبهه مناطق تحت اشغال تروريستها منتشر ميشود، اخبار مختلفي نيز از شهادت مستشاران نظامي كشورمان در رسانهها دست به دست ميشود كه همين موضوع باعث طرح برخي ادعاهاي خلاف واقع در خصوص نقش كشورمان در سوريه ميشود. موضوعي كه بر اساس آن ميكوشند اين ادعا را در نزد افكار عمومي دنيا دروني كنند كه ايران هزينههاي بسيار زيادي را خلاف نظر شهروندانش در سوريه ميكند. هزينههايي كه ميتواند به آباداني ايران كمك زيادي كند. اين ادعا در حالي است كه آنان هرگز به نقش محور عربي- غربي كه عامل اصلي ايجاد بحران در محور مقاومت است اشاره نميكنند و از هزينههاي ميلياردي كه در اختيار تروريستها قرار ميدهند، سخني به ميان نميآورند. علاوه بر اين، نكته ديگري كه همواره دستگاههاي تبليغاتي آنان از ديد مخاطبان خود پنهان ميكنند، موضوع خطوط قرمز ايران در منطقه است. خطوطي كه مهمترين نقطه آن امنيت كشور ايران است و اگر امروز به كمك دولت قانوني سوريه رفته، به دليل تأمين امنيت خود و پيشگيري از گسترش دامنه جنگ به سرزمينهای خود است.
از اين رو، حضور گسترده عمومي در راهپيمايي 22بهمن به نوعي تأييدكننده سياستهاي جمهوري اسلامي ايران در عرصه بينالمللي به ويژه در موضوع سوريه است. همچنين اين حضور ميتواند باعث دلگرمي نيروهايي شود كه اين روزها در خط مقدم جنگ با تروريستها حضور دارند.
سوم، انتخابات
اما در پيش بودن انتخابات سرنوشتساز هفتم اسفند كه در آن قرار است نمايندگان ملت در مجلس خبرگان و مجلس شوراي اسلامي از سوي مردم مشخص شود نيز موضوع ديگري است كه براي كشور اهميت زيادي دارد. بر اين اساس حضور عمومي در راهپيمايي 22 بهمن كه فاصله زماني كمي تا انتخابات هفتم اسفند دارد، ميتواند برآوردهاي مهمي را در خصوص ميزان مشاركت در انتخابات نمايان سازد. اين در حالي است كه انتخابات در جمهوري اسلامي ايران همواره به عنوان نمادي از مردمسالاري نظام محسوب ميشده و مشاركت گسترده در اين رويداد سياسي نه تنها تعيينكننده آينده كشور است، بلكه ميتواند مهر تأييدي بر مقبوليت عمومي نظام جمهوري اسلامي ايران به عنوان تنها نظام مردمسالار منطقه بزند. اگرچه اين نكته را نيز نبايد فراموش كرد كه مردم نبايد اجازه دهند راهپيمايي 22 بهمن به عنوان يك جشن ملي رنگ و بوي دستهبنديهاي سياسي و جرياني را به خود بگيرد.
حضور در كلام بزرگان
اما در واكاوي علت حضور پرشور سالانه مردم در راهپيمايي 22 بهمن تنها به گفتهاي از امام راحل بسنده ميكنيم. امام خمينى قدس سره مىفرمايد: «تذكر به «ايامالله» كه خداوند متعال به آن امر فرموده است، انسانساز است. قضايايى كه در ايامالله رخ داده است، براى تاريخ و انسانها در طول تاريخ آموزنده و بيداركننده است. حوادث بزرگ تاريخ كه قرآن مجيد هم از بعضى از آنها ياد كرده است، سرمشقى پربركت براى ساختن جامعهها و اشخاص و جامعه عصر ما كه عصر انقلاب است و در كشور ايران كه كشور انقلاب و شاهد بسيارى از حوادث بزرگ كه بايد آنها را ايامالله محسوب كنيم و به ذكر آنها و تذكر آن ايام بپردازيم كه براى ملت قهرمان و مجاهدان سلحشور، درس انقلاب است.»
حال همه دنيا به ايران چشم دوختهاند تا ببينند كه پس از گذشت 37 سال از انقلاب و درست در روزهايي كه دشمنان كشور ميخواهند ايران را زانوزده تصوير كنند، مردم ايران چه عكسالعملي از خود نشان ميدهند. بيشك اين حضور نه فقط براي تجديد بيعت با آرمانهاي انقلاب است، بلكه حركتي است براي دفاع از دستاوردهاي مهم انقلاب كه اين روزها چشم طمع بسياري از دشمنان به دنبال آن است.
از سوي ديگر راهپيمايي عظيم 22 بهمن، زماني است براي لبيك گفتن به نداي رهبر معظم انقلاب و اثبات آنكه ايرانيان زير بار حرف زور نميروند و پاسخ تحقيركنندگان را با ضربه سهمگين خود خواهند داد. اين درست نكتهاي بود كه رهبر معظم انقلاب در جريان ديدار سال گذشته خود با كاركنان نيروي هوايي به آن اشاره كردند و فرمودند: «ملت ايران در روز ۲۲ بهمن نشان خواهد داد كه زير بار حرف زور نميرود و پاسخ هر تحقيركنندهاي را نيز با ضربه متقابل خواهد داد.»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]