واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: صندوق بین المللی پول رشد 4 درصدی را برای اقتصاد ایران پیش بینی کرده است
مشاور سابق بانک جهانی از پیش بینی صندوق بین المللی پول مبنی بر رشد چهار درصدی اقتصاد ایران در سال جاری میلادی خبر داد و گفت: با رفع موانع تحریم و اجرای برجام بار دیگر می توان شاهد رشد بهره وری در حوزه تولید کالا و خدمات باشیم.
نادره شاملو روز جمعه در اولین کنفرانس صادرکنندگان ایران افزود: افزایش درآمدهای سرانه سبب می شود مردم منطقه برای خرید کالا و محصولات از قدرت زیادی برخوردار شوند و طی سال های آنها درآمد سرانه مردم ترکمنستان و قزاقستان دو برابر می شود.
به گزارش ایرنا، وی با بیان اینکه درآمد سرانه مردم ترکیه نیز بسیار افزایش خواهد یافت، گفت: با این حال درآمد سرانه ایرانیان از پنج هزار و 900 دلار به 6 هزار و 100 دلار خواهد رسید.
این مشاور سابق بانک جهانی اظهار داشت: ایران در منطقه از موقعیت های خوبی برای افزایش صادرات برخوردار است و باید از ظرفیت های امپراتوری جدید در جاده ابریشم که کشور چین به دنبال احیای آن است استفاده کند.
شاملو با بیان اینکه ایران در کمربندی جاده ابریشم از نظر دریایی و زمینی در موقعیت استثنایی قرار گرفته است، گفت: در طول تاریخ گذشته تجار و بازرگانان ایرانی از این ظرفیت استفاده کرده اند و باید در حال حاضر نیز از این ظرفیت برای رشد و توسعه اقتصاد ملی استفاده شود.
وی اظهار داشت: متاسفانه علیرغم اینکه بهره وری در بسیاری از کشورهای جهان روند رو به افزایش داشته است از سال 2002 ارتقای بهره وری کل عوامل تولید در ایران رشد منفی داشته است به طوری که از سال 2006 تاکنون به روند منفی شدن خود به علت تحریم های ظالمانه ادامه داده است. شاملو گفت: ظرفیت های اقتصادی زیادی در مسیر جاده ابریشم قرار دارد و چین روی فعال شدن این مسیر در منطقه سرمایه گذاری های زیادی کرده است و ایران باید در آینده به عنوان یک منطقه مهم در این مسیر قرار بگیرد.
وی ادامه داد: توسعه اقتصادی در کاهش بیکاری ایران و افزایش اشتغالزایی جوانان بسیار تاثیرگذار است اما کاهش قیمت نفت سبب شده چالش های زیادی را در اقتصاد ایران شاهد باشیم.
مشاور سابق بانک جهانی با بیان اینکه با کاهش قیمت نفت باید صادرات غیرنفتی کالا از ایران به کشورهای منطقه و بازارهای جهانی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد، گفت: با لغو تحریم ها هزینه های صادرات ایران کم می شود ضمن اینکه اموال ایران در خارج از کشور نیز برای رشد و توسعه اقتصادی می تواند مورد توجه قرار بگیرد.
شاملو یادآور شد: اقتصاد ترکیه هم اکنون به عنوان رتبه اول منطقه مطرح است اما اقتصاد ایران رتبه دوم منطقه را به خود اختصاص داده است در حالی که با برنامه ریزی مناسب می توانیم با افزایش صادرات و استفاده از ظرفیت های ایران در منطقه در ترانزیت کالا از شرق به غرب و از غرب به شرق به جایگاه اول منطقه دسترسی پیدا کنیم.
نخستین کنفرانس صادر کنندگان ایرانی روز 16 بهمن ماه سال جاری برگزار شد و در این کنفرانس سیاست های صادراتی کشور توسط شرکت های کوچک و متوسط مورد بحث و بررسی قرار گرفت تا از ظرفیت های بازارهای کشورهای همسایه و جاده ابریشم به نحو مناسبی در رشد و توسعه اقتصادی ایران استفاده شود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۹ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - 05 February 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]