واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تغییر شیوه زندگی راه درمان بیماری "سلیاک"
عضو هیأت مدیره انجمن سلیاک خراسان رضوی گفت: اهمیت بیماری سلیاک در درمان آن است و درمان آن نیز در تغییر شیوه زندگی است.
آفتاب : سیدعلی جعفری امروز 15 بهمن ماه در همایش آموزشی سلیاک، اظهار کرد: اهمیت بیماری سلیاک در درمان آن بوده و مانند خیلی از بیماریهای دیگر نیاز به تکنیک وابسته به تکنولوژی خاص و داروهای کمیاب ندارد و درمانش تغییر شیوه زندگی است.
وی با بیان اینکه طیف وسیعی از بیماران سلیاک کودکان هستند، خاطرنشان کرد: بسیاری از خوراکیها برای کودکان علاوه بر نقش تغذیه، نقش تفننی و لذتبخشی دارد، بنابراین لذتی که کودک از غذا میبرد، مهم است.
عضو هیأت مدیره انجمن سلیاک استان با بیان اینکه در دو دهه گذشته چهرههای خاصی از بیماری سلیاک بر ملا شده که اهمیت آن را دوچندان میکند، تصریح کرد: سلیاک در تمام سنین میتواند بدون سابقه قبلی خودش را نشان دهد.
جعفری ادامه داد: چهره دیگر بیماری چند قربانی بودن و صرفا گوارشی نبودن آن است، بنابراین نگریستن به بیماری سلیاک به چشم بیماری گوارشی نگرش غلطی است، همچنین تظاهرات کلاسیک سلیاک کمتر دیده میشود یعنی با گذر زمان و از طریق غربالگری یا تظاهرات غیر کلاسیک کشف میشود.
این فوق تخصص کبد و گوارش کودکان عنوان کرد: اگر فردی در خانواده مبتلا به سلیاک بود، غربالگری سلیاک در خانوادههای مبتلا و خانواده درجه یک انجام میشود، حتی ریسک سلیاک در خانواده درجه دو نیز افزایش مییابد.
جعفری عنوان کرد: دیابت، کمکاری تیروئید و سلیاک را میتوان به سه دوست تشبیه کرد که اگر با یکی از آنها ارتباط داریم باید به دنبال دیگری نیز بگردیم همچنین تشخیص قطعی سلیاک فقط از طریق آندوسکوپی است.
وی همچنین در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: حدود یک درصد جمعیت به این بیماری مبتلا هستند و این بیماری اشکال مختلفی مانند مخفی، خاموش و کلاسیک دارد، همچنین بیماری سلیاک در مجموع ایران مشاهده میشود و به منطقه جغرافیایی محدود و خاصی قلمداد نمیشود.
عضو هیأت مدیره انجمن سلیاک استان خاطرنشان کرد: ژنتیک در این بیماری نقش دارد و کسی که دارای این استعداد بوده ممکن است در اثر استفاده از غلاتی مانند جو و گندم دچار تظاهر یا بروز این بیماری شود.
به گزارش ایسنا، جعفری در خصوص اینکه عدهای در سن بزرگسالی متوجه بیماری سلیاک میشوند، گفت: این بستگی به شدت تظاهر بیماری دارد که در بعضی از افراد شدت تظاهر بیماری شدید است و در دوران کودکی خودش را نشان میدهد، در بعضی شدت تظاهر بیماری خفیف است و امکان دارد سیر تظاهر به بزرگسالی برسد.
این فوق تخصص کبد و گوارش کودکان در خصوص عوارض بیماری سلیاک، تصریح کرد: اگر مراعات نشود عوارض آن زیاد است مانند اختلال رشد، کوتاهی قد، اختلالات غددی، مفصلی و ...، اما بهتر است وقتی بیماری به راحتی قابل پیشگیری و درمان است روی عوارض آن بحث نکنیم و نحوه درمان این بیماری را که به راحتی قابل درمان است جا بیندازیم.
محمد صفریان، رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم، اظهار کرد: تلاش شده که سلیاک را جزء بیماریهای خاص در نظر بگیرند که امکان حمایت آن توسط دولت وجود داشته باشد، علاوه بر این در استان مرکزی نداریم که برای آنان "نان" مخصوص را تهیه کنیم، بنابراین مسئولان باید کمک کنند تا مشکلات را تا جایی که میشود، حل کنیم.
وی تصریح کرد: تا کنون کمی پیش رفتیم و در قسمتی از بیمارستان قائم "نان" مخصوص بیماران را در اختیار آنان قرار میدهیم، اما هنوز ابتدای راه بوده و مسیر برای کارهای بیشتر باز است که باید این مسیر را تقویت کنیم.
صفریان گفت: سلیاک یک بیماری است که در آن حساسیت نسبت به پروتئینی به نام گلوتن در بدن ایجاد میشود.
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: اگر بیمار بتواند از مصرف گلوتن پرهیز کامل داشته باشد ما مشکل خاصی با این بیماری نداریم زیرا عوارض دیگری جز حساسیت به گلوتن نمیتواند داشته باشد، اما مشکل این است که در خیلی از موارد نمیدانیم میزان گلوتن چقدر است یا اصلا در این موادغذایی وجود دارد یا خیر.
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]