واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: اندر حکایت دومین روز از جشنواره فیلم فجر؛ «دلبری» تماشاگران را دلزده کرد دومین روز سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر در برج میلاد دیروز در حالی سپری شد که 5 فیلم اکران شده تماشاگران را ناراضی به بیرون رفتن از سالن هدایت کردند.
۱۳۹۴ چهارشنبه ۱۴ بهمن ساعت 10:07
به گزارش خبرنگار فرهنگی پانا، فیلم های دومین روز از جشنواره فیلم فجر در برج میلاد(کاخ جشنواره) با نمایش مستند «مجتبی» به کارگردانی محمدحسن دامن زن و فیلم های «یک شهروند کاملا معمولی» ساخته مجید برزگر، «جشن تولد» عباس لاجوردی، «دلبری» سید جلال دهقانی اشکذری و «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» فرزاد موتمن سپری شد و به جرات می توان گفت که هیچ یک از آن ها در نگاه تماشاگران و مخاطبان خاصی که به سالن اصلی برج میلاد راه می یابند، راضی کنند نبودند.
فیلم «مجتبی» که در بخش سینماحقیقت شرکت داشت و باید روایتی کاملا مستند و بدون دستکاری را ارائه می کرد، کاملا میزانسن و دکوپاژ داشت و چند دقیقه ای بیشتر نگذشت که تماشاگران را خسته کرد. «یک شهروند کاملا معمولی» که طبق تجربه های قبلی مجید برزگر که سرپرستی طراحی پوستر جشنواره در این دوره و کارگردانی مراسم افتتاحیه را هم برعهده داشت، انتظار می رفت توجه تماشاگران را جلب کند، با ریتمی کند، موقعیت های تکرار شونده و سوژه ای که پیش از این در فیلم هایی همچون «احتمال باران اسیدی» هم دستمایه قصه پردزای شده بود، چنگی به دل نزد.
اما زرشک طلایی دومین روز از جشنواره فیلم فجر در کاخ جشنواره را باید به آخرین محصول حوزه هنری اختصاص داد که صدای خنده تماشاگران و بیرون رفتن های آن ها از سالن به نشانه اعتراض را به دنبال داشت. این فیلم حتی از ساده ترین ویژگی های یک اثر معمولی در مدیوم تلویزیون نیز برخوردار نبود. دیالوگ نویسی های کشدار، تک گویی های طولانی هنگامه قاضیانی بازیگر نقش اول فیلم که انتخاب مناسبی هم برای نقش به نظر نمی رسید، محدود شدن فیلم به یک آپارتمان، پرداخت ناشیانه و غیردرخور به موضوع دفاع مقدس و ارزش های جنگ تحمیلی، بازی های تصنعی و دلایل متعدد دیگر را می توان بیان کرد تا بگوییم که این ساخته دهقانی اشکذری نه تنها از تماشاگران کاخ نشین «دلبری» نکرد که آن ها را دلزده کرد. چند دقیقه ای از نمایش فیلم نگذشت که تماشاگران به بیرون از سالن رفتند. گروهی دیگر که ماندند با خنده های مستمر نسبت به بدیهیات قصه و کف زدن های اعتراضی واکنش منفی خود را نسبت به این فیلم نشان دادند.
اما «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» فرزاد موتمن نیز که در سانسی مملو از تماشاگر روی پرده رفت نیز علیرغم پایان بندی خوب خود و روایت قصه ای پلیسی معمایی حرف خاص دیگری برای گفتن نداشت و انتظارات مخاطبان را برآورده نکرد تا13 بهمن ماه نیز سپری شود و تماشاگران همچنان منتظر سانس طلایی وفیلم های خوب جشنواره بمانند.
یکی از اتفاقات این دوره از جشنواره فیلم فجر حذف بخش معرفی فیلم ها و عوامل و بازیگران اثر است که پیش از نمایش هر فیلم در دوره های قبلی صورت می گرفت و به منزله نوعی خوشامد گویی به حاضران و آیینی درخور توجه بود.
به نظر می رسد جشنواره سی و چهارم در بخش پذیرایی تدارک مناسبی ندیده است. علیرغم کیفیت پایین وعده های غذایی که در برج میلاد در اختیار مهمانان قرار می گیرد و با توجه به اعتراضات نسبت به این بخش در دوره های پیشین انتظار اصلاح آن می رفت، سرو چند نوع غذا در برج میلاد منجر به بی نظمی و صف کشیدن های طولانی شده است.
بازار عکس گرفتن ها و سلفی گرفتن ها در روز دوم جشنواره نیز داغ بود و دید و بازدیدهای عید سینمای ایران همچنان ادامه دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]