واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ارسال و دریافت پیامک در تاریکی شب ممنوع
نوجوانانی که بیش از اندازه از دستگاههای الکترونیک استفاده میکنند تمایل به خواب دیرهنگام و بیدار شدن دیروقت دارند و زمانی که خلاف آهنگ طبیعی بدن آنها عمل میشود، کارایی شان کاهش مییابد.
ایرنا: نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که عادت برخی نوجوانان به ارسال پیامک در تاریکی پیش از خواب، به کیفیت خواب و عملکرد تحصیلی آنها آسیب میزند.
این مطالعه که در مجله Child Neurology منتشر شده، اولین مطالعه از نوع خود است که عادات نوجوانان به ارسال پیامک در تاریکی شب را به وضعیت سلامت خواب و عملکرد تحصیلی آنها ارتباط میدهد.
ژو مینگ، استاد علوم اعصاب و مغز و اعصاب در دانشکده پزشکی دانشگاه راتگرز نیوجرسی میگوید: باید بدایم نوجوانانی که بیش از اندازه از دستگاههای الکترونیکی استفاده میکنند، فیزیولوژی منحصر به فردی دارند.
آنها تمایل به خواب دیرهنگام و بیدار شدن دیروقت دارند و زمانی که خلاف آهنگ طبیعی بدن آنها عمل میشود، کارایی شان کاهش مییابد.
طبق گزارش انجمن طب اطفال آمریکا، استفاده از رسانهها در میان کودکان در تمامی سنین به طور تصاعدی در حال افزایش است و کودکان هشت تا ۱۸ ساله تقریبا روزی هفت و نیم ساعت از ابزارهای الکترونیکی استفاده میکنند.
تازهترین تحقیق صورت گرفته به واقع بخشی از مجموعه بررسیهای مستمر و مدارک فزآیندهای است که در زمینه اثرات منفی استفاده از ابزارهای الکترونیکی بر عملکرد خواب و تحصیل دانش آموزان تهیه شده، اما تاکنون محور معدودی از مطالعات قبلی به طور خاص پیامکها بوده است.
محققان برای انجام مطالعه جدید، پرسشنامههایی را در اختیار دانش آموزان سه دبیرستان قرار دادند و هزار و ۵۳۷ پاسخ متفاوت دریافتی را از نظر رتبه، جنسیت، طول مدت ارسال پیامک و ارسال پیامک قبل و یا بعد از خاموشی، ارزیابی کردند.
براساس نتیجه این تحقیق، دانش آموزانی که کمتر از ۳۰ دقیقه بعد از خاموش کردن چراغ اتاق، کار با ابزارهای الکترونیکی و یا ارسال پیامک را متوقف کرده بودند، عملکرد درسی به مراتب بهتری نسبت به دانش آموزانی داشتند که بیش از این بازهزمانی به ارسال و دریافت پیامک ادامه داده بودند.
این مطالعه همچنین نشان داد، دانش آموزانی که مدت زمان طولانیتری در تاریکی پیامک ارسال میکردند، نسبت به دانش آموزانی که در زمان خواب پیامک نمیفرستادند، ساعات کمتری میخوابیدند و در طول روز خواب آلود بودند.
به گفته مینگ، اثرات «نور آبی» منتشر شده از تلفنهای هوشمند و تبلتها در یک اتاق تاریک تشدید میشود و این طول موج کوتاه نور میتواند تاثیر قوی بر علائم خواب آلودگی روزانه داشته باشد زیرا آزادسازی ملاتونین را به تاخیر میاندازد و باعث میشود که خوابیدن دشوارتر شود.
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]