تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837850023
با تنها نماینده زن مجلس خبرگان آشنا شوید
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
با تنها نماینده زن مجلس خبرگان آشنا شوید خانم منیره گرجی فرد از فعالین انقلاب از ابتدای پیروزی نهضت تا به امروز به عنوان تنها عضو مجلس خبرگان شناخته می شود.
گروه سیاسی فرهنگ نیوز، با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و رای قاطع آحاد ملت به نظام جمهوری اسلامی، تلاش انقلابیون معطوف به پی ریزی بنیان و قانون اساسی شد. سرانجام و پس از مشورت های مختلف بنا شد مجلسی تحت نام مجلس بررسی نهایی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران یا همان مجلس خبرگان قانون اساسی یا مجلس موسسان تشکیل شود، مجلسی که در آن منتخبین با رای مستقیم ملت به تصمیم گیری و طراحی قانون اساسی مبادرت ورزند.
از قانون اساسی بسان رکن کلیدی هر نظام نام برده می شود، چرا که قوانین مندرج در آن مبین و نشان دهنده شیوه حکمرانی در یک نظام حکومتی و بیانگر حقوق آحاد ملت می باشد، از همین روست که قانون اساسی را قانون مادر می نامند، لذا انتخابات تعیین منتخبین ملت در این مجلس را اگر مهمترین انتخابات جمهوری اسلامی تا به امروز نخوانیم، بی گمان از حیاتی ترین آن ها بوده است.
مجلس خبرگان قانون اساسی را از زوایا و دیدگاه های مختلفی می توان مورد پردازش قرار داد. این مجلس شاهد حضور طیفی گسترده از جریان های مختلف فکری اعم از حزب جمهوری اسلامی، حزب خلق مسلمان، نهضت آزادی، جبهه ملی و... بوده است.
سرانجام و پس از کش و قوس های گسترده، مجلس خبرگان قانون اساسی در پی انتخابات تاریخ ۱۲ مرداد ۱۳۵۸، در روز ۲۸ مرداد ۱۳۵۸ با ۷۵ نماینده و با ریاست آیت الله منتظری و نیابت آیت الله بهشتی و با پیام امام راحل (ره) تشکیل شد.
پس از سه ماه ، کار تدوین آن قانون اساسی در ۲۴ آبان ۱۳۵۸ به پایان رسید. این قانون اساسی شامل ۱۲ فصل و ۱۷۵ اصل و یک مقدمه و موخره بود که در تاریخ ۱۲ آذر ۱۳۵۸ به تصویب نهایی ملت ایران رسید.
فارغ از اختلاف های فکری و نظری برخی اعضای مجلس خبرگان قانون اساسی، حضور چهار شخصیت متفاوت در میان تدوین کنندگان قانون اساسی از نکات جالب و تاریخی جمهوری اسلامی می باشد که تا کنون کمتر بدان پرداخته شده است. هرایر خالاتیان روزنامه نگار، مترجم و نویسنده ارمنی تبار، موبد (رستم) شهرزادی رهبر جامعه زرتشتیان ایران، سرگن بیت اوشانا کوگ تپه نماینده آشوریان ایران سه شخصیت از چهار شخصیت فوق می باشند که در تدوین حقوق اقلیت های ایرانی در قانون اساسی نقش بسزایی ایفا نمودند، نفر چهارم اما به تنها زن این مجلس باز می گردد، که از ابتدای انقلاب تنها فردی بوده که در مجالس خبرگان قانون اساسی و خبرگان رهبری مشارکت داشته است.
منیره گرجی فرد که بود؟
منیره علی مشهور به منیره گرجی در سال 1308 در تهران دیده به جهان گشوده است. ایشان در طول سال های پیش انقلاب مشغول به مطالعه و تحصیل در امور حوزوی بوده اند. او درباره دوران کودکی خود میگوید: «ما هشت فرزند بودیم و در چنین محیطی که سرشار از پاکی و صمیمیت بود، بزرگ شدیم و چیز خاصی در زندگی ما نبود، تحصیلاتی در حد معمول داشتیم، البته پسرها میتوانستند تحصیل کنند، ولی برای دخترها محدود بود.»
آغاز فعالیت های سیاسی خانم گرجی فرد به سال های آغازین نهضت (1342) باز می گردد که با تشدید فعالیت های انقلابی بر میزان حضور سیاسی ایشان نیز افزوده شد. خود او در این باره می گوید: «شروع فعالیتهای ما حوادث پانزده خرداد 42 بود. در آن روزها ما در حوالی میدان شهدا ساکن بودیم و شاهد حضور مردم و آن کشت و کشتارهای بی رحمانه بودیم. با وجود این حوادث ما برای خانم ها جلساتی داشتیم و من با دیدن این صحنه ها، در آن جلسات تصمیم قطعی گرفتم که باید بلند شد؛ نباید همین طور نشست و شاهد قلع و قمع مردم باشیم. حتی شاهد این باشیم که آنها نگذارند ما به احساسات دینی مان جواب مثبت بدهیم و این طور بی رحمانه ما را تاراج کنند. شروع تصمیم من همان روز پانزده خرداد 42 بود.»
منیره گرجی فرد دارای سوابق درخشانی در زمینه فعالیت بر علیه رژیم طاغوت از طریق مشارکت در نشست های سیاسی، سخنرانی و آگاهی بخشیدن به اقشار جامعه به ویژه زنان ایفا نموده است. وی در یک مصاحبه به بررسی یکی از خاطرات پیش از پیروزی انقلاب می پردازد و می گوید: « هفته ای که قرار بود حضرت امام به ایران بیایند یک روز چهارشنبه قرار بود بچه های نیروی هوایی پروازی را انجام دهند و به پاریس بروند و امام را بیاورند. ما شب اجتماع مان آنجا بود؛ خدا رحمت کند آقای طالقانی هم بودند. یک نفر از بین بچه ها حرف هایش را زد و گفت: ما فردا پرواز می کنیم و ممکن است ما را در حین پرواز بزنند و دوست داریم این پرواز در حضور ملت باشد. این حرف تأثیر عجیبی روی افراد گذاشت. ما صبح زود به فرودگاه رفتیم که پرواز این بچه ها را شاهد باشیم. با مشکلات زیادی توانستیم به محیط پرواز برویم. پرواز را نگذاشتند انجام شود و ظاهرا بچه ها را هم گرفتند. من آن روز با دختر بزرگم رفته بودم. به ما فرمان دادند که تا شماره سه را می شماریم، باید اینجا را ترک کنید و گرنه شلیک می کنیم. برف می آمد، ما همه روی زمین نشسته بودیم و قرار بود بنشینیم تا تکلیف معلوم شود؛ چیزی مثل تحصن. نکته ای که برایم خیلی عجیب بود، وقتی که گفتند ما تا سه را می شماریم، دختر من پشت سر من نشسته بود، من سعی کردم بروم و پشت سر دخترم بنشینم، چون سربازها پشت سر ما قرار داشتند به صورتی که من اولین ردیف بودم. دخترم با خشمی گفت: مادر! هر کسی در نوبت خودش. البته تیراندازی نکردند و آقای طالقانی از ما خواهش کردند و گفتند: من به شما می گویم بلند شوید. این خاطره هیچ وقت یادم نمی رفت؛ آن خشمی که دخترم داشت که «اگر قرار است من اول تیر بخورم، تو حق نداری جای من را بگیری» برای من خیلی عجیب بود.»
معصومه ابتکار درباره دوران جوانی خود و آشنایی با امام خمینی(ره) و خانم گرجی فرد میگوید: «ما یک استاد ارزشمند داریم، -خدا ایشان را حفظ کند- به نام سرکار خانم منیره گرجی که در نشر دیدگاهها و فهم صحیح دیدگاههای امام فعالیت دارند؛ ایشان در سالهای اول انقلاب، قبل و بعد از انقلاب نقش زیادی داشت و جلسات بسیار گسترده قرآنی برای خانمها در سالهای قبل از انقلاب برگزار میکرد و در آن دوران با درک عمیقی که ایشان از مسائل و توان بالایی که در تفسیر داشت، خیلی از مواضع امام(ره) را با آن چه که دعوت قرآن کریم و سیره پیامبر(ص) بود، به هم نزدیک کرد. در نسل دختران جوان هم دوره ما ایشان تنها زن عضو خبرگان قانون اساسی بودند.»
منيره گرجي فرد در مورد عضويتش در مجلس خبرگان می گوید: درمورد راه يافتن به مجلس، من هيچ وقت برای خودم قدمي بر نداشتم. الان هم نه با كسي آشنا هستم و نه در خانه اي رفت و آمد دارم، بلكه سعي دارم بنده خدا باشم و اگر مسؤوليتي احساس كنم حاضرم انجام وظيفه نمايم. وقتي جريان مجلس خبرگان مطرح شد، چند نفر از آقايان مرتب تلفن می زدند و اصرار داشتند كه من در انتخابات شركت كنم. من هم خودم تعجب مي كردم، چون نه همسرم در اين جريانات حضور داشت و نه پسر يا دامادی داشتم و نه خودم اهل اين بودم و هستم كه بخواهم خودم را مطرح كنم. وی افزود: «يا من اظهر الجميل و ستر القبيح» درباره من قضيه اين طور پيش آمد. من اول نمی پذيرفتم، چون مريض بودم. يک روز از راديو يا تلويزيون شنيدم كه خانم هايی از مجاهدين (منافقين) و فداييان آن زمان مصاحبه مي كردند و می خواستند با آن نظرات غير اسلامي به مجلس بروند. من با خودم گفتم اگر بناست مجلس تشكيل شود و اين ها بخواهند كانديد شوند، من بايد بروم و لااقل جلوی يكی از اين ها را بگيرم. وی درادامه گفت: وقتی ديدم پيشنهاد زياد است و اين مسايل نيز در جامعه وجود دارد، بعد از مدتی به اين برادران جواب مثبت دادم. البته اين برادران از جمله آقای خزعلی، آن موقع در جلساتی مرا آزمايش كردند.
خانم منیره گرجی فرد به عنوان تنها طن حاضر در مجلس خبرگان قانون اساسی تلاش نمود در راستای احقاق حقوق زنان سرزمینش بکوشد، امری که در مواردی با موفقیت وی همراه بوده و گاها به سرانجام نرسیده است. به طور نمونه منیره گرجی برای اضافه کردن اصلی با این مفاد که "از آن جا که زن در خانواده نقش زیربنایی دارد باید حقوق معنوی و مادی به خصوص مادران کاملا مراعات گردد و زندگی مشترک نباید مانع آزادی مشروع و رشد فرهنگی زن گردد و برای پاسداری از حقوق خانواده، باید داگاه صالحه ای تشکیل شود" کوشید اما موفق به جلب آرای اکثریت نگردید.
البته انتخاب وی به عنوان تنها زن مجلس خبرگان قانون اساسي، اعتراض برخی از منتخبان اين مجلس را برانگيخت. آنان تهديد كردند:«اين بايد برود و گرنه ما مجلس را ترک مي كنيم.» پاسخ دادم:«من بر مسؤوليتی كه مردم به من واگذار كرده اند، استوارم؛ هر كس نمی تواند حضور يک زن را تحمل كند، برود.»
گفتني است منيره گرجی فرد پس از اتمام دوره مجلس خبرگان قانون اساسی و سپس كناره گيری از مشاغل دولتی، در حوزه علميه خديجه كبری در تهران به تدريس فقه، تفسير، احكام و اخلاق مشغول شد و در مركز تربيت معلم شهيد رجايی، مدرس درس عرفان امام شد. وی همچنين نخستين سازمان غير دولتی در حوزه تخصصی زنان را با عنوان مؤسسه مطالعات و تحقيقات زنان، تأسيس كرد.
خانم گرجی در سال های پس از مجلس خبرگان قانون اساسی در حوزه های اجتماعی و به ویژه زنان تلاش نمود. به گفته ی معصومه ابتکار در یکی از سخنانش درد مشترک، زنان مسلمان انقلابی را به فعالیت جمعی درباره حقوق زنان کشاند. برخی از آن ها که در کنفرانس جهانی زن که در سال 1986 در نایروبی برگزار شد شرکت کرده بودند، با الهام از فعالیت های زنان در کشورهای دیگر، "گروه بررسی مسائل زنان" را تشکیل دادند. این گروه به استادی منیره گرجی، تنها زن عضو مجلس خبرگان قانون اساسی، قرآن را از زاویه دید زنانه بازخوانی و تفسیر می کرد.
او بارها در تمامی سخنانش علاوه بر تاکید بر نقش زن بر خانواده منکر فعالیت زنان در امور اجتماعی نشده است. خانم گرجی می گوید: « هیچ فاصله ای بین خانه و اجتماع نیست. خانه واحد حقیقی اجتماع است و این دو از یکدیگر تفکیک ناپذیرند. اگر ارتباط بین این دو قطع شود، دیگر نه خانواده، خانواده است و نه اجتماع، اجتماع است.»
به گفته ی او: «از زمانی که زن را به جامعه کشاندند، نه به خاطر کار و نه برای این که نقش حیاتی داشته باشد، بلکه به خاطر منافع سودجویانه سودپرستان و کسانی که می خواستند استفاده های کلان از کار و توان مردم بگیرند، بین خانه و خانواده جدایی افتاد و شخص را از خانواده بریدند و به کارخانه بردند، زن را از خانه جدا کردند؛ در نتیجه محیط لطف و صفا برای شوهر بیرون خانه بود. یعنی در این میان آن چه که عنصر تشکیل دهنده اصیل اجتماع بود، نابود شد. اجتماعی را ساختند که خود می خواستند بسازند. عنصر صفا، صمیمیت و یک رنگی و جایگاه عرضه کردن غرایز طبیعی و سالم را نابود کردند و به شکل ناسالم در جامعه در آوردند.»
94/11/13 - 08:30 - 2016-2-2 08:30:26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]
صفحات پیشنهادی
تنها نامزد غیرروحانی مجلسخبرگان (+عکس)
تنها نامزد غیرروحانی مجلسخبرگان عکس عضو حقوقدان شورای نگهبان در مقطع خارج فقه و اصول تحصیل کرده و اجتهاد دارد به گزارش ایلنا صلاحیت محسن اسماعیلی عضو حقوقدان شورای نگهبان برای انتخابات مجلس خبرگان تایید شد اسماعیلی استادیار دانشکده حقوق دانشگاه تهران است وی همچنینتنها نامزد تایید صلاحیت شده غیرروحانی مجلس خبرگان رهبری را بشناسید
تنها نامزد تایید صلاحیت شده غیرروحانی مجلس خبرگان رهبری را بشناسید عضو حقوقدان شورای نگهبان به عنوان تنها نامزد غیر معمم در انتخابات مجلس خبرگان حضور دارد به گزارش نامه نیوز صلاحیت محسن اسماعیلی عضو حقوقدان شورای نگهبان برای انتخابات مجلس خبرگان تایید شد اسماعیلی استادامروز رهبر معظم انقلاب درگذشت والده نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری را تسلیت گفتند
امروزرهبر معظم انقلاب درگذشت والده نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری را تسلیت گفتندرهبر معظم انقلاب درگذشت والده آیتالله رمضانی نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری را تسلیت گفتند به گزارش خبرگزاری فارس از رشت رهبر معظم انقلاب امروز در پیامی درگذشت والده مکرمه آیت&zwnانصراف نماینده ولی فقیه در لرستان از کاندیداتوری مجلس خبرگان
خرم آباد- نماینده ولی فقیه در لرستان انصراف خود را از کاندیداتوری پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری اعلام کرد به گزارش خبرگزاری موج حجت السلام سید احمد میرعمادی در نامه ای به شورای نگهبان از کاندیداتوری مجلس خبرگان رهبری انصراف داد وی سوم بهمن در نامه ای به شورای محترم نگهبان انصراسیداحمد خاتمی تکذیب کرد؛ نگفتم «مجلس خبرگان، مجلس افراد مُسن است»
سیداحمد خاتمی تکذیب کرد نگفتم مجلس خبرگان مجلس افراد مُسن است عضو مجلس خبرگان بخشی از سخنان منتسب به خود را تکذیب کرد و گفت جمله اول که مجلس خبرگان مجلس شیوخ است سخن خیلی از بزرگان است و اما بخش دوم این سخنان حرف من نیست آیت الله سید احمد خاتمی بخشی از سخنان هفته گذشته ک۹ داوطلب در آستانه ورود به مجلس خبرگان + جدول بررسی شانس نامزدها
فشردهترین رقابت در اصفهان و قم ۹ داوطلب در آستانه ورود به مجلس خبرگان جدول بررسی شانس نامزدها وضعیت انتخابات مجلس خبرگان در استانهای کشور نشان میدهد که در میان داوطلبان ۹ استان کشور تنها یک داوطلب دارند به گزارش خبرنگار ایلنا با اعلام نامزدهای تایید صلاحیت شده انتخابات مواکنش تنها کاندیدای غیر معمم مجلس خبرگان به احراز صلاحیت
واکنش تنها کاندیدای غیر معمم مجلس خبرگان به احراز صلاحیت شناسهٔ خبر 3039078 - دوشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۰ مجله مهر > شبکه های اجتماعی محسن اسماعیلی در اینستاگرام خود به خبر احراز صلاحیتش واکنش نشان داده است اسماعیلی نوشته است بیست و نه سال پیش در چنین روزهایی عملیات کرنماینده مردم قزوین در مجلس خبرگان رهبری: تبیین و روشنگری از ضروریات بشریت است / جایگاه رفیع مجلس خبرگان در ار
نماینده مردم قزوین در مجلس خبرگان رهبری تبیین و روشنگری از ضروریات بشریت است جایگاه رفیع مجلس خبرگان در ارتباط با رهبرینماینده مردم قزوین در مجلس خبرگان رهبری گفت تبیین و روشنگری از ضروریات بشریت است که باید طبق دستورات دین و آیات و روایات به آن عمل کند به گزارش خبرگزاری فافیلم/ وظایف و مسئولیتهای مجلس خبرگان رهبری در قانون اساسی
فیلم وظایف و مسئولیتهای مجلس خبرگان رهبری در قانون اساسی دانلود لینک ۱۱ ۱۱ ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۵امام جمعه تهران: دشمن شادکنها نباید وارد مجلس خبرگان شوند
امام جمعه تهران دشمن شادکنها نباید وارد مجلس خبرگان شوند خطیب نماز جمعه این هفته تهران گفت انتخابات یک فرصت است اما در همین فرصت نیز باید متوجه مسأله نفوذ باشیم تا نکند خدای نکرده مجلسی بر سر کار آید که بیانیه آمریکایی در آن خوانده شود به گزارش ایسنا حجت الاسلام و المسلمین ص-
سیاسی
پربازدیدترینها