واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: جزئیات نامه سوم پرستاران به رئیس جمهور؛ جامعه پرستاری در آستانه روز پرستار ملتهب است/انتقاد شدید به تبعیضها دبیرکل خانه پرستار با انتقاد شدید از تبعیض های ایجاد شده در نظام سلامت گفت: جامعه پرستاری در آستانه روز پرستار(25 بهمن ماه) ملتهب است و ما هر چه تلاش می کنیم تا باب گفتگو برای حل مشکلات باز شود، این امر صورت نمی گیرد.
۱۳۹۴ سه شنبه ۱۳ بهمن ساعت 08:42
محمد شریفی مقدم در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی پانا، با اشاره به ارسال نامه سوم جامعه پرستاری به رئیس جمهور درباره مشکلات این قشر از جامعه اظهار داشت: پرستاران با یکسری مشکل مواجه هستند که بیشترین بحث آن نبود عدالت در پرداخت است. در واقع بی عدالتی در نظام سلامت موضوعی است که پرستاران نسبت به آن گلایه دارند البته این بی عدالتی تنها به معنی تبعیض پرداختی نیست بلکه در نظام سلامت تبعیض علاوه بر نظام مالی در برخورد، اجرای قانون و جایگاه افراد مشاهده می شود. گسست در نظام سلامت
دبیرکل خانه پرستار به اختلاف کارانه در نظام سلامت اشاره کرد و گفت: اختلاف پرداخت به طور متوسط در کارانه بیمارستان ها صد برابر است. این اختلاف پرداخت در دنیا بی سابقه است. منتهی اختلاف در پرداخت گسستی در نظام سلامت ایجاد کرده که منجر به حاکمیت گروهی خاص بر وزارت بهداشت شده است. وی افزود: حاکم شدن عده ای در وزارت بهداشت از دهه 70 شکل گرفت. در سال 75 همه گروه های پزشکی در قالب یک گروه کار می کردند و حقوق می گرفتند و کارها به صورت تیمی انجام می شد و تفاهم خوبی هم بین گروه ها وجود داشت. در سال 76 طرح کارانه یا طرح نوین خودگردانی بیمارستان به بهانه ماندگاری پزشکان یا ویزیت بیمار در بیمارستان های دولتی از سوی گروه حاکم بر بدنه نظام سلامت مطرح شد که طی آن به شدت پرداخت از جیب مردم بالا رفت.
شریفی مقدم تصریح کرد: اگر بیمار در بیمارستان عمل می شد، 65 درصد حق عمل به جراح داده می شد، 5 درصد به دانشگاه تعلق می گرفت و 10 درصد به بیمارستان می رسید، در نهایت 20 درصد بین مابقی کارد بیمارستان توزیع می شد.
وی ادامه داد: در سال 78 یک طبقه جدیدی در نظام سلامت ایجاد شد که آن زمان ساختار وزارت بهداشت دست آن ها بود و متأسفانه قوانینی وضع شد که به نفع گروه حاکم بود به عنوان نمونه گفته شد که روسای دانشگاه ها، روسای بیمارستان ها باید هیات علمی باشند و سپس ساختار را به نفع خودشان طراحی کردند. این گروه ثروت قوانین را طوری طراحی می کردند که پول ها در گروه خاصی باشد.
دبیرکل خانه پرستار همچنین به طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و گفت: در طرح تحول نظام سلامت خود به خود نگاه فرادست به فرودست ایجاد شد. گروه سلطه ای تشکیل شد که علی رغم اینکه حضور نداشتند اما قدرت دست آن ها بود. جوری قوانین را طراحی می کردند که قوانین گروه حاکم به نفع آن ها باشد. در طرح تحول سلامت این همه بودجه به سمت گروه خاص رفت و مابقی گروه ها نادیده گرفته شد.
وی با بیان اینکه گسست ایجاد شده در نظام سلامت به تدریج ایجاد شده است، گفت: نگاه نابرابر و بالا به پایین به صورت تدریجی ایجاد شد و کار تیمی نادیده گرفته شود. بیمار که به عنوان محوریت نظام سلامت باشد الان در درجه دوم و سوم است. از طرفی بیماران در طرح تحول سلامت خدمات مناسب پرستاری را نمی گیرند و در واقع به این رشته توجه نشده است.
شریفی مقدم با تأکید بر اینکه پرستاران در شرایط سخت کار می کنند، گفت: هیچ نگاهی در سالهای اخیر به جامعه پرستاران نشده است و طرح های ضد پرستاری از جمله کمک پرستاری، بهیاری یک ساله، طرح سلامت یار مطرح شده که به شکلی جامعه پرستاری را مورد تحقیر قرار می دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]