محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831484668
پناهجویان، چهره اروپا را تغییر می دهند
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
پناهجویان، چهره اروپا را تغییر می دهند
یک دست شلوار، یک تی شرت، یک جفت کفش، یک جفت جوراب، شامپو، ژل مو، خمیردندان و مسواک کرم سفیدکننده صورت، ناخن گیر، 100 دلار آمریکا، 130لیر ترکیه، یک گوشی تلفن هوشمند و یک گوشی زاپاس، سیم کارت های افغانستان، ایران و ترکیه.
ماهنامه مهرنامه - سرگه بارسقیان: یک دست شلوار، یک تی شرت، یک جفت کفش، یک جفت جوراب، شامپو، ژل مو، خمیردندان و مسواک کرم سفیدکننده صورت، ناخن گیر، 100 دلار آمریکا، 130لیر ترکیه، یک گوشی تلفن هوشمند و یک گوشی زاپاس، سیم کارت های افغانستان، ایران و ترکیه. این همه آن چیزی است که اقبال 17 ساله در کوله بارش گذاشته تا در سفری چندین ماهه می خواهم که صورتم سفید و موهایم مرتب باشد تا آنها نفهمند که پناهجو هستم. فکر می کنم ممکن است یک نفر من را شناسایی کند و به پلیس زنگ بزند چون من غیرقانونی ام.»
اقبال خودش را «پناهجو»یی می خواند که «غیرقانونی» است و تصور می کند برای در امان ماندن از گزند مخالفان ورودش، باید رخساره به رنگ جماعت درآورد. اقبالش بلند است که فعلا طبق تصمیم کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، او که افغان است در کنار اتباع سوری و عراقی به عنوان «پناهجویی که خطر جنگ آنها را تهدید می کند»، می تواند در کشورهای بالکان پذیرفته شود. دیگر اتباع آفریقایی و آسیایی قرار نیست در این کشورها به عنوان پناهنده پذیرفته شوند چون جنگ آنها را تهدید نمی کند و به این دلیل که برای کار راهی اروپا شده اند، آنها را «مهاجر اقتصادی» می خوانند. طبق فرهنگ لغت آکسفورد «مهاجر» کسی است که به طور موقت یا دائم، از کشور محل اقامت خود به کشور دیگری برود.
این نخستین جدال میزبانان اروپایی با میهمانان ناخوانده است؛ چه خطابشان کنند؟ «مهاجر» اوست که آزادانه و داوطلبانه بدون وجود یک عامل خارجی، ترک موطن کند و اغلب منافع شخصی در این هجرت دخیل است. اما برای سوری ها و افغان ها یا عراقی هایی که از بیم جان گریخته اند، این تعبیری مناسب نیست، چون وجود «عامل خارجی»، «سفر اجباری» و غلبه انگیزه های حیاتی بر «منافع شخصی» صف آنها را از «مهاجران» جدا می کند. شاید اکنون زمان مناسب برای پاسخ جدی تر به این سوال روزنامه واشنگتن پست است که «زمان کنار گذاشتن لغت مهاجر فرا نرسیده؟» گرچه هنوز روزنامه های بریتانیایی ترجیح می دهند بیشتر از کلمه مهاجر استفاده کنند تا پناهنده.
میزبان اگر آلمان باشد که گفته تا 800 هزار پناهجو را می پذیرد، نگاهش به مهاجر و پناهجو یکی است؛ آنها نیروی کار خوبی برای جامعه پیر آلمان هستند با سودهای فراوانی که برای غول اقتصادی اروپا دارند؛ هر مهاجر یا پناهجو ماهانه هزار یورو سود. اینکه صدراعظم آلمان جان بدربردگان از چنگال داعش در خاورمیانه یا جان خستگان از خشونت و خشکسالی در آفریقا را «نیروی کار» می بیند، انگیزه های اقتصادی دارد. شهروند آلمانی در هر ساعت 8.5 یورو حقوق می گیرد، اما دستمزد یک مهاجر خارجی در هر ساعت 1.1 یورو است. اگر پیمانکار آلمانی یک کارگر خارجی استخدام کند، ماهانه هزار یورو سود می کند.
آلمان آغوش خود را برای پناهجویانی که در «بدترین بحران آوارگی» از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون راهی اروپا شده اند، گشوده و یکی از کشورهایی است که توانسته طبق خواسته کمیسر اتحادیه اروپا در امور مهاجرت برای «حل متمدنانه» این بحران عمل کند. مسئول امور پناهجویان در آلمان گفته کشورش می تواند با غلبه بر این بحران، قوی تر از گذشته شود. او درباره سوری هایی که 3700 کیلومتر راه پرخطر را می پیمایند تا به آلمان برسند یا دیگر مهاجران و پناهجویان گفته بسیاری از آنها 20 سال بعد آلمانی خواهند شد.
اما آلمان کشور راحتی نیست؛ این را معاون صدراعظم هم می گوید. آلمان قدرتمند است تا آنجا که می تواند صدها هزار پناهجو را بپذیرد، اما قهرمان صادرات جهان بدون «فرهنگ کار» به اینجا نرسیده؛ پس باید به تازه واردها همه آنچه برای ادغام در جامعه آلمان و درک ارزش های آن- که در 20 ماده اول قانون اساسی آمده- لازم است، آموخته شود. معاون آنگلا مرکل از مهاجران سابق خواسته نقش واسطه را ایفا کنند و برای انتقال ارزش های اجتماعی و فرهنگی به مهاجران جدید وارد عمل شوند.
اما منظور از مهاجران سابق چه کسانی هستند؟ «کارگران میهمان» بعضا ترک که از 1955 تا 1973 به آلمان رفتند. از این حدود 14 میلیون کارگر میهمان، 3 میلیون نفر در آلمان ماندند و خانواده هایشان را هم آوردند. اما آنان که طی توافقنامه «کارگر میهمان» در 30 اکتبر 1961 میان برلین و آنکارا جزئی از جامعه آلمان شدند و قرار است واسطه بین مهاجران سابق و جدید باشند، خودشان به طور کامل ادغام شده اند؟
نتایج یک نظرسنجی نشان می دهد 90 درصد ترک های آلمان معتقدند در خانه خود هستند و تنها شش درصد پاسخ منفی دادند. اما حدود 77 درصد مهاجران نسل دوم و سوم ترک می توانند به خوبی آلمانی صحبت کنند و 48 درصد می توانند به زبان ترکی حرف بزنند. از این جهت صدراعظم آلمان آموزش زبان آلمانی را اولین گام در راه ادغام مهاجران می داند. اما او 5 سال پیش اذعان کرده بود. تلاش ها برای تشکیل یک جامعه چند فرهنگی در این کشور شکست خورده است. این را وقتی گفت که 30 درصد آلمانی ها در یک نظرسنجی گفتند خارجی ها کشورشان را اشغال کرده اند. این 800 هزار پناهجوی جدید به چنین آلمانی وارد می شوند که رویای چندفرهنگی اش هنوز محقق نشده و نژادپرستی و بیگانه ستیزی در آن به گفته رئیس جمهور این کشور «آلمان تاریک» را نشان می دهد.
پناهجویانی که اول در یک مدرسه قدیمی یا سالن ورزشی یا سربازخانه سابق اسکان داده می شوند. تا وقتی پناهنده نشده اند نمی توانند در کلاس های آموزش زبان آلمانی که به هزینه دولت دایر می شود، شرکت کنند. پس از آن باید در کلاس های انتگراسیون شرکت کنند که هم زبان آلمانی را می آموزند و هم اطلاعاتی درباره حقوق و وظایف افراد در جامعه آلمان به آنها منتقل می شود. در اتریش هر پناهنده ای که از شرکت در کلاس های آموزش زبان و ارزش های غربی سر باز زند، از دریافت کمک های دولتی محروم می شود.
اما با چه شاخصه ای می توان یک مهاجر یا پناهنده را در جامعه میزبان ادغام شده دانست؟ از نظر پژوهشگران موسسه جمعیت و توسعه در شهر برلین، ادغام (انتگراسیون) زمانی موفقیت آمیز است که متوسط وضعیت اقتصادی و اجتماعی زندگی مهاجران به میانگین جامعه رسیده باشد نتایج یک تحقیق که در سال 2010 با بررسی 800 هزار نفر انجام و در دویچه وله منتشر شده نشان می دهد که مهاجران بیش از پیش به آلمانی ها شبیه شده اند. آنها غالبا تنها زندگی می کنند، کمتر از گذشته تشکیل خانواده می دهند و فرزندان کمتری دارند. گروه بزرگی از مهاجران که اغلب دارای تحصیلات بالایی نبوده اند، توجه چندانی به تحصیل فرزندانشان نشان نمی دهند. از هر چهار شهروند ترک تبار که در آلمان به دنیا آمده اند، تنها یکی موفق به اخذ دیپلم می شود.
در مقابل فرزندان مهاجران آسیایی وضعیت بهتری دارند. شمار این فرزندان که موفق به گرفتن دیپلم می شوند به نسبت جمعیتشان یک سوم بیشتر از دانش آموزان آلمانی است. با این وجود روند ادغام مهاجران هم از کاهش آمار بیکاری در آلمان سوده برده اند. گرچه طبق آمار 5 سال پیش نرخ بیکاری در مهاجران همچنان دو تا سه برابر بیشتر از آلمانی ها بود.
از سال 2005 نسبت فارغ التحصیلان در میان مهاجران به طور قابل توجهی بالاتر از میانگین آلمانی ها بوده که پژوهشگران جامعه شناسی را به این باور رساند که دیگر «مهاجرت از روی فقر» پدیده ای عمومی نیست. البته یک دلیل آن نیاز آلمان به نیروی کار متخصص بود که باعث شد جذب مهاجران بیشتر از قشر تحصیلکرده باشد.
طبق آمار دفتر اتحادیه مهاجران و پناهندگان 78 درصد آوارگان سوری که از ژانویه 2013 تا سپتامبر 2014 به آلمان رسیده اند، از طبقه متوسط و دارای مدارک علمی بالا هستند. این در حالی است که از هر سه نفر آلمانی زیر 35 سال، فقط یکی از آنها دارای مدرک دانشگاهی یا حرفه ای است. درواقع یکی از جدی ترین عرصه های مجادله موافقان و مخالفان پناهجویان در آلمان، «دست چین کردن براساس سودمندی» است. هواداران جنبش «پگیدا» (اروپایی های میهن پرست علیه اسلامی کردن مغرب زمین) معتقدند که آلمان باید با تغییر سیاست مهاجرپذیری خود مانند کانادا، استرالیا و سوئیس معیارهایی مانند کیفیت و توانایی و تخصص را برای جذب مهاجران در نظر بگیرد.
با این وجود ادعاهای مخالفان مهاجرپذیری درباره رابطه جرایم و خارجی ها نیز با آماری که پلیس جنایی فدرال آلمان منتشر کرده، مورد تردید قرار می گیرد. از ژانویه تا سپتامبر 2015 میزان جرایمی مانند سرقت و جعل اسناد حدود 67 درصد کل جرایم پناهجویان بود. میزان جرایم جنسی در بین آنها کمتر از یک درصد و قتل و ضرب و شتم تا سرحد مرگ در میان پناهجویان 0.1 درصد کل جرایم آنهاست.
اروپا از این جهت در آستانه یک تغییر چهره است. طبق برخی برآوردها در سال 2100 جمعیت آلمان 46 میلیون نفر خواهد بود که 26 میلیون آن را مهاجران و فرزندانشان تشکیل می دهد. اگر مهاجران در جامعه میزبان ادغام نشوند و چند فرهنگی همچنان رویایی دست نیافتنی باشد، تصویر آینده این قاره سبز چه خواهد بود؟
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
ایران در حال رفرم اقتصادی است/ اروپایی ها نگاهشان به اقتصاد ایران را تغییر دهند
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت در ایران رفرم اقتصادی در جریان است که محور آن حضور حداکثری مردم در اقتصاد و خروج دولت از بنگاه داری است به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو محسن جلالپور در حضور روحانی رئیس جمهور ایران و نخست وزیر ایتالیا در رم اظهار کرد اولین آثار و برکات اجراییتغییرچهره مایلی کهن و کی روش!
ارژنگ حاتمی- مایلی کهن گفت غیرمتخصص ها در فوتبال هستند و امثال من باید در کارخانه قند و شکر کار کنند ما داریم به این موضوع فکر می کنیم که اگر ایشان در کارخانه قند و شکر کار می کنند پس آن آقایی که این قدر شبیه ایشان بود و دبیر فنی تیم امید بود چه کسی بود نکند جراحی پلاستیک کربیکارانی که آخر سال تغییر شغل می دهند!
بیکارانی که آخر سال تغییر شغل می دهند تاریخ انتشار سه شنبه ۶ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۸ ۴۶ به اعتقاد کارشناسان بازار کار رونق بازار دستفروشان نشان دهنده رکود بنگاههای تولیدی است هر ساله با فرا رسیدن روزهای پایانی سال بیکاری پنهان ناشی از نبود شغل مطلوب و عدم استفاده از ظرفیت بنگرفتار احترام آمیز اروپائیان نشان دهنده اقتدار ملت و نظام است
وزیر ارتباطات گفت نوع رفتار و برخورد احترام آمیز اروپا در سفر رئیس جمهور نشان دهنده اقتدار ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه سیستان و بلوچستان محمود واعظی در برنامه زنده تلویزیونی مردم و مسئولین شبکه استانی سیستان و بلوچستانحل مشکلات ایران در اروپا نیست/مردم به تاراج کنندگان کشور رای اعتماد ندهند
امام جمعه کوثر با بیان اینکه بایستی مواظب بود تاراج کنندگان کشور و منطقه رای اعتماد نگیرند اضافه کرد مردم به هوش و آگاه باشند تا به اصلح ترین شخص رای اعتماد دهند تا کشور را در برابر فتنه های دشمنان داخلی و خارجی محفوظ بدارند به گزارش پ ایگاه خبری تحلیلی به نقل از کیویمیز حجت اغذاهای ناسالم میکروب های روده را تغییر می دهند
روده انسان دارای بیش از 100 تریلیون سلول های میکروبی است که متابولیسم تغذیه و عملکرد ایمنی بدن را تحت تأثیر قرار می دهد اختلال در میکروب های روده با بروز شرایطی نظیر بیماری التهابی روده و چاقی مرتبط است اکنون پژوهش محققان دانشگاه نیوساوث ولز استرالیا نشان می دهد مصرف مداوم وکشورهای عربی و غربی باید قرائت خود را در مورد تحولات خاورمیانه تغییر دهند
سفیر ایران در بوسنی کشورهای عربی و غربی باید قرائت خود را در مورد تحولات خاورمیانه تغییر دهند سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین گفت برخی از کشورهای همسایه و غربیها باید قرائت خود را در مورد تحولات خاورمیانه تغییر دهند و حکومت کردن اقلیت براکثریت را به فراموشی بسپارنتغییر چهره در دنیای سینما
ماهنامه دانشمند - سمیرا مصطفی نژاد به نظر می رسد سینما بهترین و کم هزینه ترین بستر برای به تصویر کشیدن نتیجه یک ایده علمی البته صرفا ایده باشد ایده ای که چه بسا جنون آمیز بودن آن مانع از اجرایی شدنش در جهان حقیقی می شود شاید در واقعیت نتوان پادماده را در مخزن کوچک شیشه ای دسپیش بینی وال استریت از تاثیر افزایش نرخ نفت روی بازار سهام اروپا/گزارشی از روند تغییرات بورس در دنیا
پیش بینی وال استریت از تاثیر افزایش نرخ نفت روی بازار سهام اروپا گزارشی از روند تغییرات بورس در دنیا وال استریت پیش بینی می کند که با افزایش ۵ درصدی قیمت نفت بازار سهام اروپا نیز کمی رونق پیدا کند به گزارش نامه نیوز شاخص لندن با افزایش ۰ ۶ درصدی به ۵۹۱۱ واحد افزایش یافت اینرسانه های جهان از سفر رئیس جمهوری به فرانسه می گویند/ دکتر روحانی چهره جدیدی از دولت ایران را آشکار کرد/ کلید
سفر دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری به فرانسه در حالی پنجشنبه شب به پایان رسید که رسانه های جهان و تحلیلگران و کارشناسان اقتصادی پیشاپیش چشم به این سفر دوخته و در انتظار نتیجه دیدارهای مقامات دو کشور و امضای اسناد همکاری در زمینه صنعت خودروسازی و هواپیمایی بوده اند به گزارش نسیم صبا-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها