تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تا مى‏توانى بكوش كه صبح و شب در قلبت (حتّى) قصد فريب و نيرنگ كسى نباشد؛ چرا كه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805571022




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا شورای نگهبان این بار «سیدحسن» را تایید می کند؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آیا شورای نگهبان این بار «سیدحسن» را تایید می کند؟
طبق اصل 107 قانون اساسی تعیین رهبری و اصل 111 قانون اساسی مراقبت وجود یا فقدان اوصاف و شرایط رهبری از مهم‌ترین وظایف و اختیارات مجلس خبرگان به شمار می‌رود و هر هشت سال یک بار انتخابات آن برگزار می‌شود. در دوره اول این مجلس و در فاصله سال‌های 61 تا 69 مهم‌ترین اتفاقی که مجلس خبرگان را درگیر خود کرد رحلت امام خمینی(ره) و تعیین آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای به جانشینی ایشان بود.
به گزارش نامه نیوز، «ما تاکید داریم که مجلس خبرگان مجلس شیوخ و افراد مُسن است.» سیداحمد خاتمی چندی پیش در توجیه رد صلاحیت برخی از کاندیداها با بیان این جمله «مسن بودن» را یکی از معیارهای صلاحیت کاندیداها اعلام کرد، کسی که خود از اعضای فعلی مجلس چهارم خبرگان و متولد 18 اردیبهشت سال 1339 است. سیداحمد خاتمی که هنگام ورود به مجلس خبرگان حدودا 37 یا 38 سال داشته است حالا سخن از سن و سال به میان می‌آورد تا شاید تعریضی باشد به سن و سال نوه امام که در 43 سالگی قصد ورود به مجلس خبرگان کرده است.
 
طبق اصل 107 قانون اساسی تعیین رهبری و اصل 111 قانون اساسی مراقبت وجود یا فقدان اوصاف و شرایط رهبری از مهم‌ترین وظایف و اختیارات مجلس خبرگان به شمار می‌رود و هر هشت سال یک بار انتخابات آن برگزار می‌شود. در دوره اول این مجلس و در فاصله سال‌های 61 تا 69 مهم‌ترین اتفاقی که مجلس خبرگان را درگیر خود کرد رحلت امام خمینی(ره) و تعیین آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای به جانشینی ایشان بود.
 
در آستانه انتخابات مجلس خبرگان دوم و در فاصله سال‌های 69 تا 77 رد صلاحیت انتقاداتی را به دنبال داشت. صادق خلخالی، علی‌اکبر محتشمی‌پور و سید‌هادی خامنه‌ای در فهرست رد صلاحیت‌شدگان بودند و بعد از این افزایش ردصلاحیت‌ها نامه‌ای هم به مقام معظم رهبری درباره این موضوع به نگارش درآمد. مجلس سوم خبرگان در فاصله سال‌های 77 تا 85 تقریبا بدون ارائه فهرستی از سوی اصلاح‌طلبان تشکیل شد که در این دوره انتقادات بیشتر به غیرعلنی بودن مصوبات خبرگان مطرح بود، ضمن اینکه بحث‌هایی در مورد انتقال نظارت شورای نگهبان به حوزه علمیه قم هم پیش کشیده شد. در تمام این سال‌ها مرحوم آیت‌الله مشکینی ریاست مجلس خبرگان را برعهده داشت که در مجلس چهارم و بعد از فوت او آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی عهده‌دار این مسئولیت شد و سال 89 صندلی خود را به مرحوم محمدرضا مهدوی‌کنی بسپارد.
 
بعد از رحلت او هم کرسی ریاست این مجلس به محمد یزدی رسید. انتخابات مجلس خبرگان برای دور پنجم باید دو سال پیش از اسفند سال 94 برگزار می‌شد که به‌طور استثنا و برای همزمانی برگزاری این انتخابات با انتخابات مجلس دهم به اسفند امسال کشیده شد. حالا در آستانه برگزاری انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان یکی از موضوعات، تایید و رد صلاحیت‌ها باشد. مهم‌ترین روشی که از دوره دوم به بعد مورد انتقاد قرار گرفت برگزاری آزمون و استناد به آن بود.
 
این موضوع به‌ویژه در مورد احراز صلاحیت سیدحسن خمینی واکنش‌هایی را به همراه داشت و درنهایت خبر رد صلاحیت او از سوی شورای نگهبان به گوش رسید. با توجه به اعلام سید حسن خمینی مبنی بر اینکه به خواسته مردم وبزرگان سیاست وحوزه به ردصلاحیت خود اعتراض می‌کند، باید منتظر ماند و دید شورای نگهبان در این زمینه چه واکنشی از خود نشان خواهد داد.




منبع: تیک


۱۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن