تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833889095




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پای درس اخلاق آیت‌الله علوی گرگانی ای کاش مانند یک «پرنده» به خدا اعتماد داشتیم


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پای درس اخلاق آیت‌الله علوی گرگانی
ای کاش مانند یک «پرنده» به خدا اعتماد داشتیم
امام صادق(ع) می‌فرماید: اگر توکل شما به اندازه توکل پرنده بود صبح می‌رفتید گرسنه و شب سیر بر می‌گشتید. آیا هیچ حیوانی شده، شب که می‌خوابد بگوید فردا روزی من چه می‌شود.

خبرگزاری فارس: ای کاش مانند یک «پرنده» به خدا اعتماد داشتیم



به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، موعظه و نصیحت، کلید سعادت و رستگاری در دنیا و آخرت است. موعظه، دل‌ها را صفا می‌بخشد و چشم و جان را به جهان پُر رمز و راز معنویت می‌گشاید. خداوند متعال در قرآن کریم یکی از مهمترین تکالیف حضرت رسول(ص) را ارشاد مردم از راه پند و اندرز و موعظه معرفی می‌کند. به همین منظور، فرازهایی از درس اخلاق آیت‌الله سیدمحمد علوی گرگانی از مراجع تقلید را برای علاقه‌مندان بانشر می‌کنیم:  

  خداوند متعال می‌فرماید: هیچ جنبده‌ای در روی زمین نیست مگر آنکه رزقشان را خدا می‌دهد. حضرت امام صادق(ع) دید شخصی ناراحت است و اخم‌هایش درهم است، فرمود: چه شده چرا اوقاتت تلخ است؟ عرض کرد آیا این زندگی شد من از شرمندگی نمی‌توانم سرم را بالا کنم. حضرت فرمود: مگر چه شده؟ عرض کرد: با اینکه دختر داشتم باز خدا به من دختر دیگری داد. امام صادق(ع) فرمود: خجالت نمی‌کشی این حرف را می‌زنی، به تو چه مربوط است. «ان علی الله رزقها و علی الارض ثقلها» خدا روزی‌اش را می‌دهد و زمین بارش را حمل می‌کند تو چکاره هستی؟ خودت هم نان‌خور خدا هستی. حضرت رسول(ص) می‌فرمایند: هیچ گاه غصه روزی را نخور؛ زیرا خدا فرمود: رزق و روزی همه جنبدگان را می‌رساند. این عبارت ممکن است شامل نباتات هم بشود؛ زیرا نباتات نیز رشد می‌کنند و تغذیه می‌خواهند و «ارض» را مطرح کرده است چون در مرعی و منظر ماست و الا آنچه در عالم هستی، است روزی‌خوار خدایند. هر کس غم روزی را بخورد معلوم می‌شود به این کلام خدا دست نیافته و باورش نیامده که خدا روزی دهندده است و انسان‌ها نوعاً این گونه‌اند؛ شب که می‌شود به فکر فردایند که چظور می‌شود، از کجا پیدا کنند و قسمت زیادی از عمر آنها صرف فکر روزی می‌شود. روایت داریم «انکم لو تتوکلون علی‌الله کتوکل الطیر تغدروو خماصا و تروح بطاناً»؛ امام صادق علیه‌السلام فرمود: اگر توکل شما به اندازه توکل پرنده بود صبح می‌رفتید گرسنه و شب سیر بر می‌گشتید. آیا هیچ حیوانی شده، شب که می‌خوابد بگوید فردا روزی من چه می‌شود. حضرت امام صادق(ع) می‌فرماید: توکلتان مانند آنها باشد که خاطرشان جمع است که خدایی دارند که رزق و روزی‌شان به دست اوست. «و فی السماء رزقکم توعدون»؛ خداوند می‌فرماید: رزق شما در آسمان است نعمت باران از آسمان است که اگر نباشد هیچ موجودی زنده نمی‌ماند از این رو قرآن کریم می‌فرماید: «لو ان اهل القری آمنوا واتقوا لفتحنا علیهم برکات من السماء» اگر مردم ایمان بیاورند و تقوا داشته باشند درب‌های برکت را از آسمان به روی آنها باز می‌کنیم. آب اگر نباشد و آفتاب اگر نباشد حیات نیست و زندگی وجود ندارد. «وما توعدون» آن چه که وعده داده شده هم در آسمان است دفتر اعمال هم در آسمان مورد رسیدگی قرار می‌گیرد. اگر خدا بخواهد به شما ضرری برساند چه کسی می‌تواند جز ذات اقدسش آن را بردارد و اگر بخواهد خیری برساند بدانید که اوست بر همه چیز قادر و همه چیز به دست خداست. خودمان را اینقدر گرفتار امور دنیوی نکنیم. به فکر همه چیز باشیم از زن و بچه و خانه و ماشین، اما از آخرت غافل شویم. اگر دائماً به فکر این باشیم که فردا چه می‌شود، کِی عید می‌آید و کِی درس‌ها تعطیل می‌شود و چه موقع تفریح برویم می‌بینیم عمر ما تمام شد و هیچ کاری نکردیم و به جایی نرسیدیدم. شما هر روز می‌بینید عده‌ای که آنها را می‌شناختید از دنیا رفتند! پس فرصتی برای جبران نمی‌ماند لذا سعی کنید که عمرتان هدر نرود و اگر رنج و مشقت هم بکشید خدا در مقابلش به شما مقام می‌دهد.

94/11/11 - 09:41





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن