واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
وقتی آموزش و پرورش مهاجرت از روستاها را سرعت میبخشد
آموزش و تحصیل، امروزه به عنوان یکی از نیازهای اساسی برای مردم به شمار میرود و در بسیاری از موارد، فراهم نبودن امکان و شرایط تحصیل، عامل مهاجرت مردم شده که این امر در یکی از روستاهای ابرکوه عامل تسریع این پدیده شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از ابرکوه، در حالی که گفته میشود سیاستهای کشور بر مبنای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرهای بزرگ شکل گرفته است، مردم یکی از بزرگترین روستاهای ابرکوه اعتقاد دارند که آموزش و پرورش یکی از عوامل اصلی مهاجرت از این روستا است و این در حالی است که یکی از بندهای قانون اساسی جمهوری اسلامی به آموزش رایگان اشاره دارد. جلوگیری از مهاجرت مردم روستاها به شهرها از جمله برنامههایی است که دائم در کلام مسئولان دیده میشود اما باید به این نکته توجه داشت که چنانچه نتوان حداقل امکانات مورد نیاز برای زندگی در روستاها را فراهم کرد، نمیتوان انتظار داشت که مردم به سمت و سوی مهاجرت نروند. * روستای بداف از حداقلهای امکانات آموزشی نیز بیبهره است از اصلیترین و اولین نیازهای روستا میتوان به امکان تحصیل در مقاطع تحصیلی مختلف اشاره کرد؛ امری که در روستای بداف بخش بهمن ابرکوه به عنوان پرجمعیتترین روستای بخش بهمن در کمترین سطح است. مردم روستای بداف بخش بهمن ابرکوه معتقدند که آموزش و پرورش نقش بسزایی در گسترش مهاجرت از این روستا داشته و مردم بسیاری به خاطر نبود امکانات تحصیلی از بداف به ابرکوه و سایر شهرها رفتهاند.
جمعی از مردم روستای بداف بخش بهمن در گفتوگو با خبرنگار فارس که برای پیگیری مشکلات این روستا به بداف سفر کرده است، مشکلات خود را اینگونه مطرح کردند: آموزش و پرورش این شهرستان با تعطیل کردن واحدهای آموزشی این روستا مردم را به مهاجرت تشویق میکند. مردم میگویند: یکی از اصلیترین مشکلات این روستا با هزار و 300 نفر جمعیت به عنوان پرجمعیتترین روستای بخش بهمن؛ مشکل آموزشی است که موجب مهاجرت برخی از خانوادهها به دلیل فراهم نبودن امکانات برای تحصیل فرزندانشان شده است. * مدرسه راهنمایی دخترانه روستا تعطیل شد مردم اظهار میکنند: چند سال پیش مدرسه راهنمایی دخترانه روستا تعطیل شد و خانوادهها باید فرزندان خود را برای تحصیل به شهر مهردشت، روستاهای اطراف یا شهر ابرکوه بفرستند. به گفته مردم بداف، دو سال پیش نیز راهنمایی پسرانه تعطیل شد و آنان باید فرزندان خود را روانه مناطق دیگر کنند و مشکلات ایاب و ذهاب دانشآموزان، مشکلی مازاد بر مشکلات موجود مردم روستا است. یکی از مردم روستا در این زمینه به خبرنگار فارس گفت: در حال حاضر حدود 30 دانشآموز پسر و 20 دانشآموز دختر در مقطع راهنمایی به دلیل تعطیلی مدارس با مشکل مواجه شدهاند و همین دلیل به ویژه در مورد دختران باعث ترک تحصیل آنان شده است. یکی دیگر از مردم روستا بیان کرد: همین مسئله که روستا امکانات اولیهای مانند مدرسه نیز ندارد، باعث شد که برخی خانوادهها که از طرفی با مشکل شغل روبهرو شوند و از طرفی تحصیل فرزندانشان در روستا با مشکل مواجه است، در شهر ابرکوه ساکن شوند و برخی نیز به شهرهایی مانند یزد و شیراز مهاجرت کردند. وی ادامه داد: در حال حاضر تنها دو مدرسه ابتدایی در روستا وجود دارد که حدود 60 دانشآموز دارند و دانشآموزان مدرسه پسرانه به صورت سهپایه تحصیل میکنند که کیفیت تحصیل آنها به طور قطع کاهش مییابد. مردم روستا از فرسوده بودن همین دو مدرسه نیز گلایه دارند و میگویند: دبستان سلمان فارسی در دهه 50 ساخته شده و هنوز بعد از بیش از چهار دهه، به همان شکل سابق مورد استفاده قرار میگیرد. * بسیاری از مردم بداف برای ادامه تحصیل فرزندانشان مهاجرت کردند جمعی از بانوان این روستا که به صورت خودجوش مشکلات روستا را پیگیری میکنند و به گفته رئیس شورای اسلامی روستا، همکاری خوبی با این شورا دارند در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشتند: نخستین مشکل روستا، بحث محیطهای آموزشی است، به ویژه مدارس ابتدایی که در حال حاضر فعال هستند، امکانات لازم را در اختیار ندارند. نبود معلم کافی در مدرسه، نبود کمترین امکانات آزمایشگاهی و پژوهشی در این مدرسه و عدم بهرهمندی از مکان ورزشی مناسب در مدارس، از دیگر مباحث مطرح شده توسط بانوان این روستا بود.
این بانوان در مورد مشکلات آموزشی روستا اعلام کردند: مدارس راهنمایی روستا که تعطیل شد، به دلیل مشکلاتی که برای تردد دانشآموزان به نقاط دیگر برای تحصیل پیش آمد، بسیاری از بچههای روستا ترک تحصیل کردهاند. آنان اظهار میکنند: به مسئولان آموزش و پرورش ابرکوه نیز برای رفع مشکل مراجعه کردیم اما با این پاسخ روبهرو شدیم که دانشآموز کم است و نمیتوان کاری کرد و این در حالی است که به نظر ما مدرسه راهنمایی میتواند در دو نوبت پسرانه و دخترانه، جمعیت دانشآموزی را که حداقل 50 نفر میشوند را پوشش دهد. * وسیلهای برای حملونقل دانش آموزان وجود ندارد رئیس شورای اسلامی روستای بداف در این زمینه به خبرنگار فارس گفت: مسئله حمل و نقل دانشآموزان برای تحصیل در نقاط دیگر از جمله مشکلات اصلی مردم به شمار میرود. محمدحسین مهرزاد افزود: بعد از تعطیلی مدارس و مشکلات ایجاد شده برای مردم، هیچکس پیگیر مشکلات حملونقل دانشآموزان نشد. وی ادامه داد: شورای اسلامی روستا تلاش کرد که وسیله نقلیهای برای دهیاری تهیه و به مردم خدمترسانی کند که نتیجهای در برنداشت. * وظیفه دولت فراموش نشود در پایان این گزارش تنها یکی از اصول قانون اساسی را برای یادآوری دستگاههایی که میتوانند برای حل این مشکلات پیشقدم باشند، یادآوری میکنیم. در قانون اساسی و در قالب اصل سیام آمده است: «دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد». علاوه بر اینکه مسئولان موظف به اجرای قانون هستند، اظهارات مسئولان بلندپایه آموزش و پرورش و مانور آنها در جلسات و همایشهای مختلف مبنی بر اینکه «ما حتی مدارس با یک دانشآموز در سطح کشور را دایر نگاه داشتهایم»، نیز وظایف آنها را در قبال مردم گوشزد میکند. تحصیل، طبیعیترین نیاز مردم کشور است و این در حالی است که در بسیاری از روستاهای استان یزد، مشکلات تحصیلی آن هم در مقطع متوسطه اول (راهنمایی سابق) و در برخی مناطق نیز در دوره ابتدایی وجود دارد که نمونه آن، بازماندن از تحصیل 50 دانشآموز دوره متوسطه اول در روستای بداف است. نبود مدرسه یا دانشآموزان را از تحصیل بازداشته یا والدین آنها را ناچار به مهاجرت به شهرها کرده که هیچیک از این موارد، با آنچه که مسئولان باید برای مردم روستاها انجام دهند، همخوانی ندارد. --------------------------- گزارش: رحیم میرعظیم -----------------------------
94/11/07 - 12:43
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]