واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
رتبه نخست شوش در جذب اعتبارات روستایی خوزستان/ بهسازی روستاها؛ از «صـرخه» تا «خسرج»
در حالی که تعداد زیاد روستاها در شوش روند توسعه بخش روستایی را مشکل کرده است اما با این وجود بنیاد مسکن این شهرستان در جذب اعتبارات روستایی در سطح استان خوزستان پیشتازی میکند.
به گزارش خبرگزاری فارس، چند سالی است که بخش روستایی در مسیر توسعه و عمران گام گذاشته و روحی تازه در کالبد روستاهای شوش دمیده شده است. کارشناسان معتقدند که توانایی مدیران براساس جذب اعتبارات سنجیده میشود و این معیاری است که بهنظر میرسد در بخش روستایی شوش بهخوبی در حال انجام است. تا پیش از دهه 60 بنیاد مسکن تنها در ساخت مساکن روستایی فعالیت داشت اما پس از دهه 60 بهسازی محیط روستاها علاوه بر مسکن سازی در قالب تهیه و اجرای طرح هادی روستایی در دستور قرار گرفت. سرپرست بنیاد مسکن شوش در این ارتباط با بیان اینکه اعتبارات بهسازی و توسعه بخش روستایی از منابع مختلف جذب میشود اظهار کرد: برای بخش روستایی از ماده 180، اعتبارات تملک دارایی سرمایهای استانی، اعتبارات ملی و مرزی جذب اعتبار صورت گرفته است. رحیم جلیزی ادامه داد: برخی منابع نیز مشارکتی هستند که در این راستا، 11 روستا در شهرستان شوش از این طریق جذب اعتبار شده است. وی افزود: در سالجاری 23 روستا از محل ماده 180، 6 روستا از اعتبارات تملک دارایی سرمایهای استانی، 3 روستا از اعتبارات ملی و 1 روستا از اعتبارات مرزی ابلاغ اعتبار شدهاند و بهسازی در اغلب آنها انجام یا در حال انجام است که از میان این محل اعتبارات که ابلاغ شده است، ماده 180 در آینده تخصیص اعتبار میشود. این مقام مسئول با بیان اینکه بنیاد مسکن شوش بیشترین اعتبارات را در سطح استان بهخود اختصاص داده است افزود: آسفالت سه خیابان از شهرک بهرام در بخش مرکزی از محل اعتبارات ماده 180 مربوط به سال 93 است که دیر ابلاغ شد و بیش از دو میلیارد دیگر برای این شهرک که در سال 94 در حال تخصیص است که مربوط به جدولبندی و بهسازی خواهد بود. وی با بیان اینکه در روستای دوار نیز 390 میلیون تومان صرف بهسازی خیابانها شده است به مشکل بخشی از خانههای مسکونی این منطقه نیز اشاره کرد و گفت: خانههای مسکونی سه خیابان در این روستا خارج از نقشه طرح هادی روستایی بوده و بهعلت ساخت و ساز غیر مجاز مورد شکایت جهاد کشاورزی قرار گرفته است. وی افزود: ما پیشنهاد دادیم که این خانههای مسکونی الحاق داده شوند، اما همه چیز بستگی به تصمیم بازنگری دارد. *بخش فتح المبین زیباتر از همیشه بخش فتحالمبین بهعنوان یک بخش مهم و استراتژیک در غرب کرخه، همچون بخشهای دیگر شهرستان شوش، با مشکلات زیرساختی و عمرانی زیادی همراه بود، اما در سالهای اخیر این بخش شاهد تحولی بزرگ در حوزه عمرانی بوده است، تحولی که سیمای روستاها و شهر فتحالمبین را زیباتر از قبل کرده است.
بخشدار فتح المبین در این ارتباط با اشاره به فعالیتهای شبانهروزی برای به فعلیت رساندن برنامههای زیر ساختی و عمرانی اظهار کرد: بخش فتحالمبین در تمام حوزههای زیر ساختی شاهد تحول و فعالیت بود.
سید جمیل موسوی افزود: ساماندهی زهکش روستای صرخه صالح داوود و تبدیل آن به بوستان، تبدیل زهکش و باتلاق فلیح دونار به بوستان، احداث بوستان در روستاهای محمد صافی، دوسلق، مالحه، حمودی، و چند روستای دیگر، از جمله اقدامات ما برای تغییر سیمای بخش فتحالمبین است.
وی با بیان اینکه روستاهای ترویح عدای، عنکوش، مجاهدین، در حال بهسازی هستند، ادامه داد: ساماندهی تمام روستاها شامل تسطیح ورگلاژ و خاکبرداری خیابانها و معابر انجام شده است.
این مقام مسئول به احداث 176 برج نوری شامل 1056 پروژکتور اشاره کرد و گفت: شبکه برق چنانه شامل 223 ترانس برق ساماندهی شده است که این مورد، دستاوردی بیسابقه در این منطقه بهشمار میرود.
موسوی در ادامه به تأمین اعتبار پروژه احداث ایستگاه برق ویژه فتحالمبین اشاره کرد و ادامه داد: مراحل نهایی تملک زمین برای احداث ایستگاه برق ویژه فتحالمبین در حال انجام است.
بخشدار فتحالمبین با اشاره به احداث ساختمان دهیاری در روستاهای زعن، صالح داوود، مالحه دوسلق، عبید، و مجاهدین ادامه داد: ما توانستیم 6 زمین چمن در روستاها و یک زمین چمن در شهر که حتی بیشتر از کل زمینهای چمن احداث شده در شهرستان شوش است را احداث کنیم و این رقم در طول تاریخ هم بیشتر و ظرف مدت تنها یکسال به بهرهبرداری رسیده شد.
وی اعتبارات این پروژهها را از محل دهیاریها، متکی بر مشارکتهای مردمی و حاصل پیگیریهای نماینده شوش در مجلس دانست. *توسعه بخش محروم روستایی شاوور نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی نیز در ارتباط با چگونگی جذب اعتبارات بهسازی بخش روستایی اظهار کرد: از طریق «مشاور رئیس جمهوری در توسعه روستاها و مناطق محروم کشور» و با پیگیریهای لازم، تعداد قابل توجهی از روستاهای شهرستان از جمله مناطق محروم بخش شاوور برای بهسازی تأمین اعتبار شدند که در این ارتباط بخشدار شاوور، بنیاد مسکن کشور و استان و شهرستان برای حل مشکل 15 روستای محروم دارای طرح هادی این بخش، همراه شدند.
سید راضی نوری ادامه داد: برای پیشبرد طرح توسعه بخش روستایی با دعوت از «مدیر کل امور روستایی و مدیر کل مالیات و دارایی استان» اعتبارات قابل توجهی به دهیاریها تزریق شد که در تاریخ شهرستان بیسابقه بوده است. وی با بیان اینکه برای برخی از روستاها نیز از طریق حوادث غیرمترقبه، برای دفع آبهای سطحی اعتباراتی تخصیص داده شد ادامه داد: اعتباراتی که به دهیاری ها تعلق گرفت، در زمینههای مختلف با درایت بخشداران در پروژه هایی همچون جوی و جدول، خاکریزی، احداث بیس و قیر و آسفالت و پیاده روسازی، روشنایی معابر، احداث اماکن ورزشی روستایی هزینه شده است. نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی به اعتبارات ماده 180 نیز اشاره کرد و گفت: پیرو ابلاغ اعتبارات مرحله دوم تبصره 22، ماده 180 قانون پنجم توسعه، 16 روستا برای محرومیتزدایی انتخاب شد و اعتبارات لازم برای آنها در مراحل مختلف ابلاغ و اختصاص داده شد. نوری یادآور شد: در این ارتباط همچنین میتوان به تعریض محور آهودشت و ایمنسازی آن و آغاز بازسازی آخرین روستای بازمانده از جنگ تحمیلی بهعنوان مقدمه باز شدن گذرگاه مرزی و احداث بازارچه مرزی اشاره کرد که در جایگاه خود از اهمیت بالایی برخوردار است. وی به مراحل جذب اعتبار پروژههای راه های ارتباطی اشاره کرد و گفت: از طریق اداره راه و شهرسازی، وزارت نفت، قرارگاه خاتم الانبیا(ص)، حوادث غیر مترقبه کشور، راه آهن کل کشور و بنیاد برکت پیگیریهای مهمی صورت گرفت که با همکاری دستگاههای مربوطه، شاهد انجام پروژههای بزرگی شدیم که از مهمترین آنها میتوان به آسفالت و بهسازی جاده مزعل ضمدی با 22 کیلومتر، آسفالت محور بیت کاظم حمد، جاده آنتنی بیت یباره، محور بیت گطش با 6 کیلومتر اشاره کرد. به گزارش فارس، شهرستان شوش با 219 روستا یکی از بزرگترین بخشهای روستایی در کشور را تشکیل میدهد که توجه به این حوزه میتواند به منافع ملی همراه شود. -------------------------------- گزارش از عارف شریفی صرخه --------------------------------
94/11/01 - 13:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]