تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  ghhhhhh
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845682075




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نظرتنگي روشنفكران عليه فيلم‌هاي جشنواره


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نظرتنگي روشنفكران عليه فيلم‌هاي جشنواره
دومين نشست خبري دبير جشنواره فيلم فجر به خوبي نشان داد كه در ذهن برخي از رسانه‌هاي اصلاح‌طلب و خبرنگاران آنها چه مي‌گذرد و از هم‌اكنون براي تخريب كردن جشنواره فجر قرار است روي چه مواردي تكيه كنند.
نویسنده : ايزد مهرآفرين 


هيچ برنامه‌اي نمي‌تواند كامل باشد و قطعاً هر برنامه‌ريزي مي‌تواند داراي ايراداتي باشد، از همين‌رو جشنواره فجر نيز از اين قاعده مستثني نيست و مي‌توان به آن نقد‌هايي وارد كرد اما آنچه در نشست دوم جشنواره فجر شاهد آن بوديم، نوعي بهانه‌گيري بچگانه به جاي نقد فني و محتوايي جشنواره بود. وقتي مي‌گوييم نقد يعني ديدن يك ايراد در ساختار يا محتوا كه با بيان آن كمك به پيدا شدن راه‌حلي شود و در نهايت به اجراي بهتر جشنواره كمك كند، اما زماني كه درباره بهانه‌گيري و نق زدن حرف مي‌زنيم يعني ردپايي از منطق و عقل سليم در كار نيست.
هر عقل سليمي مي‌داند كه سينماي ايران سينمايي كاملاً دولتي و در بعضي از موارد شبهه‌دولتي است و همه افتخاراتي كه تا امروز به دست آورده است هم از همين ساختار خارج شده و چيزي خارج از آن نيست. هر فردي كه سينماي ايران را به اندازه سر سوزن بشناسد مي‌داند كه جشنواره فيلم فجر جشنواره‌اي دولتي است مانند ساير جشنواره‌هاي فجر كه در موضوعات مختلف برگزار مي‌شود. جشنواره‌اي كه 34 سال عنوان مهم‌ترين رخداد سينمايي كشور را يدك مي‌كشد و هيچ ايرادي نيز بر اينكه جمهوري اسلامي ايران براي فرهنگ، هنر و مقوله سينما هزينه مي‌كند هم وجود ندارد.
 برعكس باعث افتخار است نظامي در ايران بر سر كار است كه 34 سال به صورت مستمر در حال سرمايه گذاري در سينما است. كاري كه عرب‌هاي حاشيه خليج فارس تازه چند سالي است به فكر آن افتاده‌اند. حالا در اين سينما كه پوست و استخوانش را نان دولتي تشكيل داده آيا ساختن فيلم با بودجه نهاد‌ها كار خلافي است؟! اينكه نهادهايي پيدا مي‌شوند كه پول در اختيار توليد در سينما مي‌گذارند، بد است؟!
 آيا مهم‌تر از اينكه چه فيلمي با چه پولي ساخته شده، محتواي آن فيلم نيست؟! حالا عده‌اي كه به ظاهر قيافه‌هاي روشنفكر به خود مي‌گيرند به هيئت داوران جشنواره فشار مي‌آورند كه فيلم‌هاي تهيه شده توسط نهاد‌ها را نديده كنار بگذارد! خراب كردن ذهن داوران جشنواره نسبت به فيلم‌هايي كه هنوز ديده نشده‌اند و از نظر ساخت و محتوا ارزش و اهميت‌شان مشخص نشده است، چه مفهومي مي‌تواند داشته باشد به غيراز بهانه‌گيري‌هاي كودكانه براي خراب كردن وجهه جشنواره؟!
جالب اينجاست جرياني كه امروز فيلم‌هاي توليد شده با حمايت نهاد‌هاي انقلابي را محكوم مي‌كند، در اين چند ساله از طرفداران فيلم‌هايي بود كه منابع مالي‌شان از سفارتخانه‌هاي اروپايي تأمين مي‌شود و حتي سفارتخانه متبوع، فيلمنامه و لوكيشن نيز در اختيارشان قرار مي‌دهد. فيلم‌هايي كه معلوم است وقتي با پول بيگانه ساخته مي‌شود چه خروجي خواهد داشت. حال پول گرفتن از سفارتخانه‌هاي خارجي خوب است و كمك نهاد‌هاي داخلي براي ساخت فيلم بد.
 اينكه اتحاديه اروپا به فيلم‌ها و فيلمسازان مسئله‌دار كمك مي‌كند، خوب است و دخالت در امور سينمايي ايران به شمار نمي‌رود اما كمك نهاد‌ها براي توليد فيلم‌هاي فاخر كار نامطلوبي به شمار مي‌رود؟! مگر مي‌شود امثال حاتمي‌كيا سرمايه توليد فيلم‌شان را از سفارت هلند و فرانسه تأمين كنند؟!
 علي(ع) مي‌فرمايد: نگاه كن چه چيزي گفته مي‌شود، نگاه نكن چه كسي مي‌گويد. اگر به اين جمله اعتقاد داشته باشيم هيچ وقت سؤالاتي از دست بهانه‌هايي كه در نشست دبير شاهد آن بوديم به وجود نمي‌آمد. اعتقاد به اين حديث يعني به كيفيت آثار راه يافته به جشنواره بايد نگاه كرد و به مضموني كه در فيلم‌ها نهفته است، نه اينكه ببينيم چه نهادي فيلم را ساخته و قبل از اينكه داوران بخواهند براي آن رأيي صادر كنند فضا را براي خراب كردن آنها مهيا كنيم. اين ترس بيشتر از اين نشئت مي‌گيرد كه اين افراد مي‌ترسند فيلم‌هاي توليد شده توسط نهاد‌هاي انقلابي جوايز اصلي فجر را بگيرند.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن