تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):عبادت هفتاد جزء است و بالاترین و بزرگترین جزء آن کسب حلال است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830408191




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افراط گرایان دینی چه ها که نمی کنند!


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
افراط گرایان دینی چه ها که نمی کنند!




در حالی که بشر تلاش می کند با وجود تکثر عقاید در جهان هم زیستی مسالمت آمیز داشته باشد و از درد و رنج زندگی بکاهد، افراط گرایان دینی تنش های جهانی را بیشتر می کنند.





هفته نامه چلچراغ - نسیم بنایی: ایستاده و دست بسته در آتش می سوخت؛ اتهامش اصرار بر دریافت الهام از جانب قدیس ها و پوشش مردانه بود. دختری کاتولیک که کمتر از دو دهه از عمر خود را در روستایی واقع در مرز شرقی فرانسه سپری کرده بود، به اتهام کفر و الحاد محکوم به اعدام شده بود. پاپ و اسقف های افراطی حکم ژان دارک را امضا کردند و او را در آتش سوزاندند.

آن اسقف های افراط گرا شخصیت های خیالی کتاب ها و فیلم ها نبودند، بلکه ریشه در جامعه ای داشتند که گاهی از این طرف بام پرت می شود و گاهی از آن طرف. پاپ افراطی شاید همان کسی بود که این روزها خواندن یک کتاب داستان را به دلایل نامعقول ممنوع می کند، یا همان کسی که با عقاید افراطی خود فیلمی را از پرده سینما پایین می کشد؛ شاید هم همان کسی بود که این روزها سر مسیحیان و مسلمانان را در عراق و سوریه و میانمار و آفریقا از تنشان جدا و ویدیوی آن را در شبکه های اجتماعی منتشر می کند. کسی که حکم اعدام ژان دارک را صادر کرد، احتمالا همان کسی بود که این روزها به او «بنیادگرای دینی» می گویند.

در حالی که بشر تلاش می کند با وجود تکثر عقاید در جهان هم زیستی مسالمت آمیز داشته باشد و از درد و رنج زندگی بکاهد، افراط گرایان دینی تنش های جهانی را بیشتر می کنند.

بنیادگرایی مسیحی

خدایی برای قضاوت و تنبیه

اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم بود که عده ای از مسیحیان آمریکایی و بریتانیایی معترض یا لقب پروتستان به لیبرالیسم دینی و فرهنگ مدرن واکنش نشان دادند. این افراد به عنوان بنیادگرایان مسیحی شناخته شدند. هر چند این مفهوم از نخستین باری که استفاده شد تا به امروز دستخوش تغییرات فراوانی شد، اما در کل می توان گفت که بنیادگرایان مسیحی خود را مسیحی حقیقی می دانند. عمده ترین نقدی که بر آن ها وارد است، این است که خدای عشق و محبت مسیح را دگرگون کرده اند و به جای آن خدایی را نشان می دهند که مردم را قضاوت و تنبیه می کند.


افراط گرایان دینی چه ها که نمی کنند!



تحلیل گران برخی از کاتولیک ها و پروتستان ها را بنیادگرا می دانند. آن ها اقدامات خود را مبارزه در راه خدا می دانند. در آمریکا بنیادگرایان مسیحی از طرفداران پروپاقرص جورج دبلیو بوش رئیس جمهور آمریکا بودند و در آن زمان نقش مهمی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به نفع جمهوری خواهان ایفا کردند. البته آن ها به مرور موضع محافظه کارانه ای نسبت به مسائل اجتماعی گرفتند، اما از ابتدا توسط حزب جمهوری خواه در آمریکا ریشه دوانیدند. این دسته از مسیحیان معتقدند که هیچ گونه نقص و نقدی به بابل وارد نیست.

بنیادگرایی یهودی

اینترنت ممنوع

«یهودیت ارتدکس» یکی از فرقه های افراط گرا در دین یهود است که شاخه ای به نام «یهودیت حریدی» دارد. دان استون، پژوهش گر و مورخ، در یکی از کتاب های خود ادعا کرده است که حدود 50 تا 70 درصد از یهودیانی که در ماجرای هولوکاست جان خود را از دست دادند، یهودیان ارتدکس بودند. بسیاری از پژوهش گران بر این باورند که نسل یهودیان ارتدکس در آن زمان منقرض شد، اما تحلیل گرانی نیز وجود دارند که ادعا می کنند هولوکاست باعث شکل گیری حریدی ها صهیونیست های سکولار شد.


افراط گرایان دینی چه ها که نمی کنند!



زندگی حریدی ها بر محور خانواده می چرخد. دختران و پسران به مدارس جداگانه می روند و سنین 13 تا 18 سالگی خود را در «یشیوا» سر می کنند. یشیوا در حقیقت نوعی موسسه یهودی است که روی مطالعات مذهبی به ویژه تلمود (تورات شفاهی) تمرکز دارد. اکثر خانواده های حریدی چهار، شش یا حتی 12 فرزند دارند.

 آن ها با تماشای تلویزیون و فیلم و هم چنین خواندن روزنامه و کتاب های غیرمذهبی، سرسختانه مخالف اند. به علاوه کمپین های قدرتمندی نیز علیه اینترنت راه انداخته اند، مثلا در ماه می 2012 بیش از 40 هزار یهودی حریدی در شهر نیویورک دور هم جمع شدند و در مورد خطرات استفاده از «اینترنت بدون فیلتر» هشدار دادند. مردهای حریدی اغلب لباس مشکی با پیراهن سفید به تن دارند. زنان نیز دامن های بلند و بلوزهای آستین بلند می پوشند و اگر ازدواج کرده باشند موهای خود را می پوشانند.

بنیادگرایی بودایی

یوگا برای ترور

شاید درک این که بنیادگرایی در آیینی رسوخ کند که در آموزه های خود بر روزشی مثل «یوگا» تاکید می کند و انسان را به خلسه روحی برای مهرورزی به موجودات تشویق می کند، کمی دشوار باشد. اما این طور که پیداست، بنیادگرایی چنان قدرتی دارد که آیین بودایی با آن همه احساس و اهداف مهرورزانه نتوانسته در مقابل آن ایستادگی کند؛ مصداق عینی آن را هم می توان در میانمار، سری لانکا و تایلند به راحتی مشاهده کرد.


افراط گرایان دینی چه ها که نمی کنند!



مردانی که موهای خود را تراشیده و پارچه ای نارنجی به دور تن خود پیچیده اند، در سال 2012 خشونت را در میانمار به جایی رساندند که 200 نفر کشته شدند و هزاران نفر که اغلب مسلمان بودند، ناگزیر خانه خود را رها کردند و از ترس جان گریختند. افراط گرایان بودایی خشونت علیه اقلیت های مذهبی مناطق خود را به جایی رساندند که نقل رسانه ها و مطبوعات شدند.

مجله تایم در شماره ژوییه 2013طرح جلد خود را به راهبه ای بودایی اختصاص داد و زیر آن نوشت: «چهره ترور بودایی». این اتفاقات در حالی افتاده است که دانشگاه آکسفورد در مطالعات خود در سال 2010 نشان داده بود بوداییسم نسبت به سایر آیین ها و سنت ها کمترین ارتباط را با خشونت دارد.

بنیادگرایی هندویی

گوشت گاو نخورید تا زنده بمانید

«هندوییسم» یکی از ادیان پرطرفدار در سطح جهان است که اکثر پیروان آن را مردم هندوستان تشکیل می دهند. هسته مرکزی هندوییسم صبر و مداراست. بنیادگرایی نیز همین نقطه را هدف قرار داده است. در حالی که آیین هندو پیروان خود را به مدارا با عقاید مختلف و متفاوت تشویق می کند، بنیادگرایی باعث انحطاط آ« از این مسی رو دور شدن از هسته مرکزی اش می شود.


افراط گرایان دینی چه ها که نمی کنند!



براساس گزارش های الجزیره، از زمانی که نارندرا مودی به عنوان نخست وزیر هند انتخاب شد، یعنی از می 2014 تاکنون افراط گرایان هندو چندین بار دست به ترور اقلیت های مذهبی در این کشور زده اند. اکثر این حملات تروریستی علیه مسیحیان و مسلمانان هندی صورت گرفته است. اکثر آن ها را وادار به تغییر دین و گرایش به هندوییسم می کنند و در صورتی که نپذیرند، خانه هایشان را به آتش می کشند.

بسیاری از افرادی که گوشت گاو مصرف می کنند، به دست این افراط گرایان به قتل رسیده اند، چرا که گاو در آیین هندو بسیار مقدس است. افراط گرایان هندو در هند معتقدند که تمامی مردم این کشور باید یکپارچه هندو باشند. آن ها کتاب های درسی جدیدی برای مدرسه ها طراحی کرده اند و تلاش می کنند با کمپ های تابستانی ذهن دختران و پسران نوجوان را با این جریان آشتی بدهند.







تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سبک زندگی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن