محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830103520
کالاهای وارداتی به مناطق آزاد در سال92 + جدول
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
کالاهای وارداتی به مناطق آزاد در سال92 + جدول با توجه به مشکلات اساسی مناطق آزاد تجاری-صنعتی موجود (با تعریفی که در ایران برای آن تعریف شده) که تنها به تعدادی از آن اشاره شد، و اذعان غالب مسئولین دورههای مختلف به عدم تحقق هیچیک از اهداف از پیش تعیین شده برای مناطق آزاد، حال رشد صددرصدی این مناطق در کشور چه توجیهی دارد؟
به گزارش فرهنگ نیوز، عدم تولید ثروت و اشتغال برای بومیان از یک طرف و افزایش قیمت زمین از طرف دیگر، جوانان منطقه را جهت تهیه مسکن با مشکل مواجه نموده است. شاید افزایش قیمت زمین برای اشخاصی که دارای ملک و املاک در منطقه هستند، اثر کوتاه مدت مناسبی داشته باشد، اما برای جوانان و بومیانی که دارای مسکن نیستند، خرید مسکن تبدیل به یک آرزو میگردد. همچنین افرادی که دارای زمین هستند، با فروش آن، و نه با کار و تولید، سرمایهای به دست میآورند که با هزینهی آن در مدتی کوتاه یا بلند، تهیه مجدد زمین و مسکنی با همان شرایط برای ایشان دشوار است.جهان نوشت؛اعطای مجوز و امتیاز جهت واردات کالاهای لوکس (از جمله خودرو)، عدم تامین زیرساخت قبل از تاسیس و بعد از تاسیس آن با وجود گذشت بیش از 20 سال از فعالیت آنها، ایجاد نکردن موقعیت شغلی و رفاهی متوازن برای مناطق، و از طرفی بالا بردن هزینههای زندگی از جمله مسکن، به شکاف طبقاتی در این مناطق دامن زده و اغلب بومیان منطقه و روستاهای اطراف مناطق آزاد در وضعیت مناسبی به سر نمیبرند. در برخی از مناطق در بهترین حالت، بومیان صرفا کارگران ارزان و نگهبانان افراد سرمایهدار و بعضا سودجو (که جهت سوءاستفاده به این مناطق سرازیر شدهاند) هستند. لذا تاسیس مناطق آزاد، راهکار مناسبی جهت توانمندی بومیان نمیباشد.
چرا مناطق آزاد موجب قاچاق کالا شدهاند؟
کشور ما به دلیل شرایط خاص مقررات صادرات و واردات و در نتیجه آن منفعت زیاد قاچاق کالاهای هدف، نیازمند شرایط کنترلی خاص نیز میباشد. ورود کالا به مناطق آزاد بدون کنترل و امکان رهگیری، صرفا به تسهیل قاچاق از مناطق آزاد کمک خواهد کرد. مطالعه مناطق آزاد برخی کشورهای توسعه یافته نیز نشان میدهد که تسهیل تجارت در مناطق آزاد و کاهش بروکراسی باعث کاهش نظارت در این مناطق نشده است. در این کشورها کالاهای وارده به مناطق آزاد از بدو ورود تا خروج از مناطق و یا استفاده در تولید، توسط گمرک آن کشور به صورت الکترونیکی رهگیری میشوند. فناوری اطلاعات این امکان را فراهم میکند تا بدون افزایش چشمگیر بروکراسی، امکان رهگیری کالاها فراهم شود. در کشور ما کالاهایی که به مناطق آزاد وارد میشوند تحت نظارت گمرک جمهوری اسلامی ایران نیستند. همچنین گمرک مناطق آزاد نیز نظارت کافی بر آنها ندارد. لذا طبق شواهد، برخی اقلام که تا نزدیکی مرزهای کشور ما بدون کنترل آمده، به صورت غیرقانونی به کشور وارد میشود و دستگاههای نظارتی از این مسئله خبردار نخواهند شد.
چرا مناطق آزاد به محلی جهت رشد رانت و فساد تبدیل شده است؟
با توجه به ساختار اداری پیچیده در مناطق آزاد، عدم شفافیت عملکرد در مناطق و عدم نظارت دستگاههای نظارتی بر آن (به دلیل خلاء قانونی و یا سستی نهادهای نظارتی)، هر چند یک بار خبری در مورد فسادی بزرگ در مناطق به گوش میرسد. اینها صرفا اخباری هستند که کشف و رسانهای شدهاند و تخلفات دیگری نیز محتمل است. به عنوان مثال تخلف سه هزار میلیاردی (از طریق گشایش اعتبار در یکی از شعب بانک موجود در مناطق)، تخلف یکی از معاونین منطقه آزاد اروند (دو ماه گذشته)، بازداشت معاون منطقه آزاد چابهار (هفته گذشته)، فعالیت شرکتهای صوری و ...، همگی از طریق رانت و فسادهای موجود در مناطق رخ داده که هنوز زمینهی این تخلفات فراهم میباشد.
وجود معافیت مالیاتی باعث ایجاد شرکتهایی در مناطق آزاد شده است که در واقع در سرزمین اصلی فعالیت میکنند اما از معافیت مناطق آزاد استفاده مینمایند. این مشکل از اینجا ناشی میشود که پس از ثبت شرکت در مناطق آزاد، امکان رصد فعالیت شرکت وجود ندارد. سازمان امور مالیاتی نیز که فعالیتهای اقتصادی شرکتها را تحت نظردارد، امکان نظارت بر این شرکتها را نخواهد داشت. لذا ثبت شرکت درمناطق آزاد و فعالیت در داخل کشور به راحتی قابل انجام خواهد بود.
و اما سئوال اصلی:
با توجه به مشکلات اساسی مناطق آزاد تجاری-صنعتی موجود (با تعریفی که در ایران برای آن تعریف شده) که تنها به تعدادی از آن اشاره شد، و اذعان غالب مسئولین دورههای مختلف به عدم تحقق هیچیک از اهداف از پیش تعیین شده برای مناطق آزاد، حال رشد صددرصدی این مناطق در کشور چه توجیهی دارد؟
فارغ از توجه به مسئله نفوذ و حاکمیت دوگانه که ممکن است در آینده، و با توجه به ساختار اداری پیچیدهی مناطق آزاد گریبان نظام را بگیرد، آیا همین تحلیلهای شفاف و وضعیت نامطلوب موجود مناطق آزاد که اساسا و ذاتا دارای ایراد ساختاری و اقتصادی است و به فساد روزافزون دامن میزند، مطابق اقتصاد مقاومتی است؟
آیا دولت به دنبال تحقق تجارت آزاد (بخوانید تجارت وِل، غیر شفاف و وابسته) میباشد و از این طرق به دنبال گسترده نمودن حیاط خلوت سیاسی خود است؟ و برخی نمایندگان مجلس صرفا جهت جذب آرای مردم در انتخابات اخیر حاضرند چنین خسارتی که قابل اصلاح و بازگشت نیست (و یا در بهترین حالت، بازگشت آن بسیار هزینهبراست، همانگونه که هیچ یک از مناطق در این 25 سال اصلاح نشدهاند) را به اقتصاد کشور تحمیل نمایند[1]؟
وجود استثنائات تجاری در کشور، ضررهای بسیاری را به کشور تحمیل نموده است. با توجه به وجود 7 منطقه آزاد، 65 منطقه ویژه اقتصادی (که 23 مورد از آنها توانستهاند فعال شوند)، بیش از 6 میلیون سهمیه مرزنشینی (بهرهمند از معافیت واردات کالاهای خاص طبق قوانین)، 72 هزار معافیت ملوانی، چندین هزار محموله مسافری و پستی، تعرفههای ترجیحی و ... سالانه بیش از 8 میلیارد دلار عدمالنفع دولت از طریق عدم پرداخت عوارض گمرکی نصیب نظام میشود که نهایتا نه به رشد تولید کمک نموده، نه به توسعه و عمران منطقه و نه به معیشت بومیان. حال تکثیر این نسخه غلط با افزایش صددرصدی مناطق آزاد چه دردی را از ما دوا میکند؟
لذا اردبیل، مهران، اینچه برون، بانه، بوشهر، سیستان و مکران (جاسک) با ایجاد مناطق آزاد گلستان نمیشوند، بلکه مشکلات عدیدهای را به منطقه و کشور وارد مینمایند؛ همانگونه که 7 منطقه فعلی راهی به پیش نبردند و بهتر آنست که مسئولین به جای ارائه راحتترین راهکار که عوارض آن هماکنون روشن است و در آینده روشنتر میشود، به ابتکارات عملی جهت رونق تولید و اشتغال روی آورند. راه پیشرفت مناطق محروم و یا استراتژیک (مانند مکران و سیستان) را باید در جایی دیگر جستوجو نمود تا بتوان به صورت واقعی و جامع به دغدغه مردم و رهبر معظم انقلاب پاسخ دهیم.
آمار سرمایه گذاری، صادرات و واردات مناطق:
در 7 سال اخیر به طور میانگین سرمایهگذاری خارجی در مناطق آزاد در هر سال حدود 40 میلیون دلار میباشد. این آمار در مقاسیه آمارهای کشورهای همسایه تقریبا صفر میباشد. همچنین در مجموع 9 سال گذشته کمتر از 350 میلیون دلار سرمایه خارجی در مناطق آزاد کشور جذب شده است.
با تبدیل مقادیر ریالی سرمایهگذاری با نرخ ارز همان سال، میزان سرمایهگذاری داخلی در 4 سال منتهی به سال 92 به صورت میانگین سالانه 1750 میلیون دلار بوده که معادل 43 برابر سرمایهگذاری خارجی است؛ اما نکته قابل توجه این است که هدف اصلی مناطق آزاد، جذب سرمایهگذاری خارجی میباشد. با این وجود باز هم آمارهای مربوط به سرمایهگذاری در مقابل نمونههای مشابه کشورهای همسایه همچنان ناچیز میباشد. نمودار فوق میزان سرمایهگذاری داخلی در 4 سال گذشته را نشان میدهد.
از میزان آمار تولید در مناطق آزاد اطلاع دقیقی وجود ندارد. اما صادرات کالای تولید شده در مناطق را میتوان ملاک میزان تولید قرار داد. نمودار زیر حداکثر صادرات یا به عبارتی کالای تولید شده در مناطق آزاد را حدود یک ملیارد دلار نشان میدهد؛ این عدد معادل 2.5% کل صادرات کشور میباشد.
بنابر اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران، لیست عمده کالاهای وارداتی به مناطق آزاد در سال 92 مطابق جدول زیر میباشد، همانطور که مشاهده میشود تمامی کالاها، از نوع کالاهای نهایی هستند که جهت استفاده تجاری وارد مناطق آزاد میشوند.
ردیفنوع کالاردیفنوع کالاردیفنوع کالا
1خودرو8تلفن همراه15روغن نباتی
2سیگار9تلویزیون16کامپیوتر و قطعات
3پارچه10یخچال17توستر
4لوازم یدکی خودرو11کفش18مایکروفر
5پوشاک12آبمیوه گیری19شکر
6اسباب بازی13چای20لوح فشرده خام
7برنج14جاروبرقی
94/11/4 - 16:03 - 2016-1-24 16:03:38
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]
صفحات پیشنهادی
قیمت خودرو در مناطق آزاد + جدول
قیمت خودرو در مناطق آزاد جدول قیمت خودرو در مناطق آزاد به شرح جدول زیر است به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان قیمت خودرو در مناطق آزاد به شرح جدول زیر است خودرو مدل قیمت سورنتو 2014 94 میلیون تومان کادنزاLimited 2014 137 میلیون تومان اپتیماEX 2014جدول جدید نرخ بیکاری استانها/ اختلاف بیکاری مناطق ۳.۷ برابر شد
کرمانشاه بیکارترین استان کشور جدول جدید نرخ بیکاری استانها اختلاف بیکاری مناطق ۳ ۷ برابر شد شناسهٔ خبر 3028621 - سهشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۲ ۲۴ اقتصاد > کار و تعاون در حالی وزیر کار امروز وعده نرخ بیکاری تک رقمی را داد که گزارش مرکز آمار ایران از دو رقمی بودن نرخ بیکاری در ۲۱از چین تا فیلیپین، کشورهای در صدر مبدأ کالاهای وارداتی
از چین تا فیلیپین کشورهای در صدر مبدأ کالاهای وارداتی اقتصاد > بازرگانی - اقتصادنیوز نوشت در روز 26 دی ماه سال 94 نیز کشور چین در صدر لیست کشورهای مبدا کالاهای وارداتی ایران بوده است کشورهای چین امارات متحده عربی کره آلمان ترکیه هند برزیل فرانسه روسیه و فیلقیمت مسکن در حوالی میدان آزادی/ جدول ریز قیمتها
قیمت مسکن در حوالی میدان آزادی جدول ریز قیمتها اقتصاد > مسکن - اقتصادنیوز نوشت با توجه به آگهیهای موجود قیمت هر مترمربع آپارتمان مسکونی در محلههای استادمعین شهرک آپادانا و طرشت از دو میلیون تومان شروع شده و تا هفت میلیون تومان ادامه دارد میدان آزادی بزرگ&zwnjانتصاب جدید در وزارت کار/ صیانت از نیروی کار مناطق آزاد
وزیر کار حکم صادر کرد انتصاب جدید در وزارت کار صیانت از نیروی کار مناطق آزاد شناسهٔ خبر 3026893 - یکشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۳ ۵۴ اقتصاد > کار و تعاون وزیر کار در حکمی مسئول هماهنگی امور مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی در وزارت کار را منصوب کرد به گزارش خبرگزاری مهر علیقیمت خودروهای وارداتی + جدول
سانتافه اتوپارک با 194 میلیون تومان در بازار به فروش می رسد به گزارش جام جم آنلاین قیمت خودروهای وارداتی در بازار به شرح جدول زیر است قیمت نمایندگی قیمت بازار خودرو - 147 میلیون تومان توسان IX 35 فول سفارش اروپا وارداتی 194میلیون تومان سانتافه IX 45 ده ایربگ اتوپارک 1قیمت آپارتمان در مناطق مختلف مشهدمقدس+جدول
قیمت آپارتمان در مناطق مختلف مشهدمقدس جدول قیمت آپارتمان در مناطق مختلف مشهدمقدس منتشر شد به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان قیمت آپارتمان در مناطق مختلف مشهدمقدس به شرح زیر است محله و خیابان متراژ قیمت تومان مشهد- قاسم اباد 75متر 115000000 مشهد-بلقیمت رهن و اجاره آپارتمان در مناطق مختلف تهران+ جدول
قیمت رهن و اجاره آپارتمان در مناطق مختلف تهران جدول قیمت رهن و اجاره آپارتمان در مناطق مختلف تهران منتشر شد به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان قیمت رهن و اجاره آپارتمان در مناطق مختلف تهران به شرح جدول زیر است شهر و محله نوع ملک زیربنا اجاره رهن تهرمناطق آزاد دروازه جذب سرمایهگذاری خارجی
مناطق آزاد دروازه جذب سرمایهگذاری خارجی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت با نظارت دقیق و منظم دولت مناطق آزاد اقتصادی دروازه جذب سرمایههای خارجی و افزایش صادرات خواهد بود سیدهادی حسینی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشافزایش قیمت چند خودروی وارداتی + جدول
افزایش قیمت چند خودروی وارداتی جدول هفته جاری قیمت چند مدل خودروی وارداتی در بازار افزایش یافته است به گزارش فرهنگ نیوز این هفته قیمت سوناتا دو میلیون تومان توسان یک میلیون تومان النترا 500 هزار تومان اسپورتیج 500 هزار تومان سراتو یک میلیون تومان و اپتیما یک میلیون تومان-
اقتصادی
پربازدیدترینها