محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846355510
رکوردزنی ایران در مصرف دارو و انجام آزمایش
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
رکوردزنی ایران در مصرف دارو و انجام آزمایش چند سال قبل وقتی ایران از یک شرکت سوئیسی درخواست دو میلیون آمپول دیکلوفناک کرد، شرکت سوئیسی پرسید حتماً منظورتان 200 هزار است.
به گزارش فرهنگ نیوز ، چند سال قبل وقتی ایران از یک شرکت سوئیسی درخواست دو میلیون آمپول دیکلوفناک کرد، شرکت سوئیسی پرسید حتماً منظورتان ۲۰۰ هزار است. این درخواست به نظر آن شرکت بسیار غیرمنطقی آمده بود. آنها در توضیح خود گفته بودند مصرف کل اتحادیه اروپا برای دیکلوفناک فقط ۱۵۰ هزار واحد است. پاسخ ایرانیها این بود که تعداد درست است و مصرف شش ماه ما را پوشش میدهد.
چنددقیقهای در اتاق انتظار مینشینم. هرکس وارد اتاق اصلی میشود، خیلی زود هم از آنجا خارج میشود؛ مثل من. هنوز روی صندلیام جابهجا نشدهام و یک جمله بیشتر از دهانم خارج نشده که فرصتم سرمیرسد. «این روزها کمی احساس ضعف میکنم آقای دکتر!» او که موهای جوگندمی دارد، بدون اینکه نگاهی به صورتم بیندازد، تند و تند توی دفترچه بیمهام چیزهایی مینویسد.
فکر میکنم لابد داروی تقویتی است. سرک میکشم روی دفترچهام و با صدایی کمی بلندتر از قبل میگویم: «همین حالا هم مولتیویتامین و داروهای تقویتی میخورم، دیگه لازم ندارم.» آستین روپوش سفیدش را کمی صاف میکند و به منشیاش درباره تزریق سرم بیمار دیگرش توضیح میدهد؛ اینکه چند آمپول باید به سرم اضافه شود. زیر لب رو به من میگوید: «چند تا آزمایش نوشتم. بیحالی و ضعف را اینطوری نمیشه تشخیص داد.» تا میآیم بگویم که همین دو ماه پیش آزمایش کامل دادهام، مریض بعدی وارد اتاق میشود و فرصت من تمام میشود.
ایران رکورددار تجویز دارو و آزمایش
میگویند ایران رکورددار تجویز دارو، آزمایش و سیتیاسکن است؛ آزمایشها و داروهایی که بدون شنیدن شرح حال کامل بیمار توسط پزشکان تجویز میشود.
این بحثها تا آنجا پیش رفته است که قائم مقام سازمان بیمه سلامت ایران هم چندی پیش اعلام کرد بسیاری از مراجعههای بیماران به آزمایشگاهها، مراکز رادیولوژی، سیتیاسکن و ام.آر.آی غیرضروری است.
اما چه عواملی باعث شده رابطه پزشک و بیمار اینگونه شود؟ رابطهای بدون ارتباط کلامی مؤثر و شنیدن شرححال بیمار و تنها بر اساس تجویز دارو و نوشتن آزمایش و... . آیا رابطه پزشک و بیمار این روزها آنطور که برخی میگویند بر اساس مناسبات اقتصادی پزشکان بنا شده است؟ یا آنطور که عده دیگری معتقدند این مناسبات ریشههای پیچیدهتری دارد و حتی میتواند ناشی از بیتجربگی و آموزش ندیدن پزشکان باشد؟ البته آنسوی ماجرا را هم نباید نادیده گرفت پزشکان هم معتقدند این بیماران هستند که اگر برایشان دارو تجویز نشود به پزشک معترض خواهند شد؟ آیا واقعاً رابطه بین پزشک و بیمار کالایی شده یعنی رابطهای بر اساس مناسبات اقتصادی پزشک و نیازهای بیمار؟
«مریض قبلی هنوز روبهروی دکتر نشسته بود که دستیار دکتر، من را هم راهی اتاق کرد. دکتر رو به من گفت سرفه کن، حالا نفس عمیق بکش. بدون اینکه حتی نگاهم کند. مشغول نوشتن نسخه شد. مریض قبلی در را باز گذاشت. بلند شدم تا در را ببندم، دکتر گفت بنشین! در نیمهباز بود. احساس ناامنی میکردم. پرسیدم: دکتر تشخیص شما چیست؟ جوابی نشنیدم. سؤالم را تکرار کردم. اینبار متفاوتتر. مشکلم جدی است؟ با بیمیلی جواب داد: کماهمیت هم نیست.
مریض دیگری وارد اتاق شد. کنارم ایستاد. در همچنان باز بود. از دکتر توضیح بیشتر خواستم. اینبار دکتر با صدای بلند همان جواب قبلی را تکرار کرد. معترض شدم، اینبار من هم با صدای بلند. دکتر نگاهی به من انداخت و با ملغمهای از انگلیسی و فارسی برایم توضیحاتی داد. سعی میکنم صحبتهای دکتر را کنار هم بگذارم. نتیجهگیریاش سخت است. انگار گفت آلرژی دارم. درست نفهمیدم. با کلی آزمایش از درِ مطبش خارج شدم. وقت بعدی هم معلوم نشد. گفت زنگ بزن.»
این گفتههای سامان ۳۳ ساله است از تجربه دیدارش با پزشک متخصص ریه. او از وضعیت پزشکی و بیتوجهی پزشکها به وضعیت بیماران بشدت معترض است: «انگار نه انگار که آدم مقابلشان نشسته. ساعتها انتظار میکشی وقت میگیری و آنوقت اینجوری با تو رفتار میکنند. اینکه چقدر مجبوری هزینه کنی هم بماند.»
دیگری از پزشک عمومی گلایهمند است که تا به او مراجعه میکند برایش سرم مینویسد: «انگار راهحل همه مشکلات از سرم زدن میگذرد.»
نیمی از آزمایشهای تجویزی توجیه علمی ندارند
پیرمرد وقتی وارد خانه میشود با داد و بیداد میگوید دو میلیون تومان برای اینهمه آزمایش پرداخته اما آخرش هم به او گفتهاند، هیچ مشکلی نداشته و صحیح و سالم است. اهل خانه به او میخندند: «حالا اگر میگفتند مریضی، مشکلت حل میشد.» پیرمرد اما این حرفها آرامش نمیکند، نمیفهمد آنهمه «ام.آر.آی» و آزمایش و آنهمه پول را دقیقاً برای چه پرداخته است؟
مصطفی کوکبی، پزشک، در گفتوگو با «ایران» درباره این روند بیشتر توضیح میدهد؛ روندی که خود بهعنوان پزشک به آن معترض است: «برخی پزشکان تلاش نمیکنند بیمار خود را خوب بشناسند و نگاهی صرفاً بیولوژیک به او دارند. به همین دلیل بیمار را کامل معاینه نمیکنند و بهجای آن آزمایش، رادیوگرافی و ام.آر.آی را جانشین تشخیص خود میکنند. البته نمیتوان از بخش مالی قضیه هم چشمپوشی کرد، برخی پزشکان تا مریض را میبینند برایش آزمایش مینویسند و از دفترچه بیمار سهبرگه مختلف جدا میکنند با تاریخهای مختلف تا هزینه سه ویزیت متفاوت را دریافت کنند.»
هرچند کوکبی بلافاصله اضافه میکند: «اما باید این رابطه را بویژه در تجویز دارو دوجانبه دید ۳۰ تا ۴۰ درصد بیماران هم وقتی میشنوند، مشکلی ندارند از پزشک شاکی میشوند و میگویند چرا دارو یا آزمایشی تجویز نمیکند؟»
او معتقد است ۵۰ درصد از آزمایشهایی که این روزها توسط پزشکان نوشته میشود هیچ توجیه علمی ندارد: «برای مثال آزمایش عفونت معده یا «هپاتیت آ» که توسط بسیاری از پزشکان نوشته میشود هیچ توجیه علمی ندارد. خیلی از ایرانیها عفونت معده دارند و بیش از ۶۰ درصد هم هپاتیت آ گرفتهاند. بنابراین نوشتن این آزمایشها لزومی ندارد. طبق قوانین پزشکی با دانستن تاریخچه بیمار و معاینات بالینی ۹۵ درصد بیماریها قابل تشخیص است اما اغلب پزشکان این موضوع را نادیده میگیرند.»
به عقیده او یکی دیگر از دلایل این مشکل هم آن است که دانشجویان پزشکی فقط مریض بستری را میبینند و بیماران سرپایی را ویزیت نمیکنند و گاه در تشخیص سردرگم میشوند؛ بنابراین آزمایش مینویسند.
به گفته او ارتباط کلامی بین پزشک عمومی و بیمار، دستکم باید ۱۵ دقیقه باشد. اما طبق آمارهای رسمی این ارتباط در ایران معمولاً فقط یک و نیم دقیقه است. گاهی با توضیح پزشک و تغییر سبک زندگی بیمار بسیاری از مشکلات حل میشود و نیازی به ام.آر.ای و آزمایش نیست، شرکتهای بیمهای موظفند بر این روند نظارت دقیق داشته باشند و تعداد ویزیت بیماران را کنترل کنند. گاه پزشکان در یک روز بدون حسابوکتاب تعداد زیادی بیمار را ویزیت میکنند.
تجویز بیرویه دارو در ایران
«چند سال قبل وقتی ایران از یک شرکت سوئیسی درخواست دو میلیون آمپول دیکلوفناک کرد، آن شرکت سوئیسی در جواب این درخواست پرسید، حتماً منظورتان ۲۰۰ هزار است. چون این درخواست به نظر آن شرکت دارویی بسیار غیرمنطقی آمده بود، آنها در توضیح خود گفته بودند مصرف کل اتحادیه اروپا برای دیکلوفناک فقط ۱۵۰ هزار واحد است. پاسخ ایرانیها اما این بود که تعداد درخواستی درست است و مصرف شش ماه ما را پوشش میدهد.»
این گفته پزشک دیگری است که در گفتوگو با «ایران» از استفاده و تجویز بیش از حد دارو در ایران ابراز نگرانی میکند: «چارهای هم نداریم؛ بیماران ایرانی اصلاً نمیپذیرند که دارو نگیرند. من برای بیمارانم داروی بیهوده تجویز نمیکنم اما نارضایتیشان را حس میکنم؛ این روند واقعاً سیر صعودی وحشتناکی دارد. ۱۵ درصد نسخههای ما تجویز آمپول دگزا دارد درحالیکه در همه کتابهای درسی تأکید شده که در موارد بسیار محدودی مثل خروسک اطفال این آمپول باید تجویز شود. تجویز بیش از حد سرم هم در ایران غیرعادی است چون مریض اورژانسی است که نیاز به سرم دارد و مریض سرپایی اساساً نیازی به سرم و آمپول داخلش ندارد. بخشی از این مسأله، اقتصادی است، چون هر سرم و آمپولهای داخل آن هزینه جداگانه دارد.»
او که از ما میخواهد نامش در این گزارش محفوظ بماند تأکید میکند باید ریشه این مشکلات را در سیستم سیاستگذاری پزشکی جستوجو کرد: «وقتی فقط به کمیت توجه کنیم، کیفیت قطعاً پایین میآید. برخی فقط برای آنکه خانم دکتر و آقای دکتر صدایشان کنند وارد این حرفه میشوند. میدانید برخی از دانشجویان پزشکی شیفت شان را میفروشند؟ یعنی شبی ۲۵۰ هزار تومان به دیگری میدهند تا جایشان را پر کنند. برخی از همین دانشجویان که شاید بیش از ۲۰ شب هم شیفت نگذراندهاند، بعداً پزشک میشوند. اگر به این مسائل توجه نشود در ۱۰ تا ۱۵ سال آینده، پزشکی وقایع تلخی به خود خواهد دید.»
او همچنین درباره تجویز بیش از حد آنتیبیوتیک در ایران هم هشدار میدهد: «در اروپا تا کشت گلو انجام نشود و باکتری در گلوی بیمار کشف نشود آنتیبیوتیک تجویز نمیشود. در حالی که در ایران پنیسیلین بسیار راحت تجویز میشود. این روند در آینده به اپیدمی مقاومتهای دارویی منجر میشود.»
به گفته او رابطه پزشک و بیمار در ایران نیازمند بازنگری جدی است و پزشکان نباید رضایت بیمار را فدای سلامت جامعه کنند. در بسیاری موارد روابط پزشک و بیمار بر اساس رضایت بیمار و البته منافع پزشک شکل گرفته که درنهایت نه به نفع پزشک است و نه بیمار.
منبع: روزنامه ایران
94/11/4 - 11:26 - 2016-1-24 11:26:24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
افزایش قیمت داروهای تالاسمی/تجهیزات مصرفی ارزان در چین با برچسب ایرانی تولید میشود
رییس انجمن تالاسمی ایران در گفتوگو با ایلنا افزایش قیمت داروهای تالاسمی تجهیزات مصرفی ارزان در چین با برچسب ایرانی تولید میشود رییس انجمن تالاسمی ایران از افزایش قیمت داروهای تالاسمی در چند ماه اخیر خبر داد و گفت در حال حاضر برخی بیماران درمان خود را به دلیل نداشتن هزینههایپاسخ به مشکلات دارویی در کافه خبر؛آیا داروی ایرانی بی کیفت است و ایرانی ها دارو زیاد مصرف می کنند؟
پاسخ به مشکلات دارویی در کافه خبر آیا داروی ایرانی بی کیفت است و ایرانی ها دارو زیاد مصرف می کنند جامعه > مشکلات مردم - تحقیقات نشان می دهد که خود درمانی و یا تجویز خودسرانه دارو بدون نسخه پزشک در بین مردم کشورمان بسیار شایع است و تقریباً همه خانواده ها در کشور به طایران رکورد دار مصرف دارو و آزمایش
چند سال قبل وقتی ایران از یک شرکت سوئیسی درخواست دو میلیون آمپول دیکلوفناک کرد شرکت سوئیسی پرسید حتماً منظورتان 200 هزار است این درخواست به نظر آن شرکت بسیار غیرمنطقی آمده بود آنها در توضیح خود گفته بودند مصرف کل اتحادیه اروپا برای دیکلوفناک فقط 150 هزار واحد است پاسخ ایرانی15 هزار دانش آموز کاشانی در زمینه مصرف منطقی دارو آموزش های لازم را فراگرفته اند
15 هزار دانش آموز کاشانی در زمینه مصرف منطقی دارو آموزش های لازم را فراگرفته اند مدیر نظارت بر دارو و مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت 15 هزار دانش آموز از شهرستان های کاشان و آران و بیدگل در طول پنج سال گذشته در زمینه مصرف منطقی دارو آموزش های لازم را فراگرفته اند دکتر ماجرای طرح فرهنگ سازی مصرف منطقی داروها در کاشان
اجرای طرح فرهنگ سازی مصرف منطقی داروها در کاشان مدیر فرهنگسرای مهر سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان از اجرای طرح دانش آموزی فرهنگ سازی مصرف منطقی داروها ویژه دانش آموزان پایۀ چهارم دبستان در این فرهنگسرا خبر داد امیر سعید نبی گفت در اجرای این طرح که تا پایان دی ماه در فرهنگرئیس سازمان غذا ودارو: داروی اکتووکس وارد نمی شود/ نمونه ایرانی ارزانتر و بهتر است
رئیس سازمان غذا ودارو داروی اکتووکس وارد نمی شود نمونه ایرانی ارزانتر و بهتر است جامعه > مشکلات مردم - رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد که دیگر داروی اکتووکس برای بیماری ام اس وارد نمی شود و بهتر است از نمونه داخلی آن که کیفیت بهتری دارد استفاده کنند به گزارش خبرگتایید صلاحیت آزمایشگاه داروی ایران از سوی سازمان بهداشت جهانی
رییس آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو از کسب گواهی تایید صلاحیت آزمایشگاه دارو از سوی سازمان بهداشت جهانی خبرداد به گزارش ایسنا حسین رستگار در همایش کشوری آزمایشگاه های برتر ضمن اعلام خبر کسب گواهی تایید صلاحیت آزمایشگاه دارو درباره اهداف و برنامه های مرکز آزمایشگاه های مرجع ومصرف قند و شکر ایرانیان 2.5 برابر استاندارد جهانی
مصرف قند و شکر ایرانیان 2 5 برابر استاندارد جهانی بهتر است افراد بزرگسال از لبنیاتی استفاده کنند که درصد چربی آنها زیر 1 5 درصد است این در حالی است که در لبنیات پرچرب برای افزایش چربی از روغن استفاده میشود که ممکن است این روغن همان پالم باشد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکلباس ایرانی بر تن داروهای آرژانتینی
لباس ایرانی بر تن داروهای آرژانتینی تا دیروز داروهای ایرانی با برندهای خارجی توزیع میشد تا گفته شود کیفیت و اثرگذاری بهتری دارد اکنون اما این برند ایرانی است که بر داروهای خارجی حک میشود تا به مصرف بیماران برسد این بار اما داروهای بیکیفیت خارجی لباس ایرانی پوشیده که خطری جانتقاد از فرآیند تجویز دارو در کشور/ ایران در صدر کشورهای مصرف کننده دارو
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه ایران در صدر کشورهای مصرف کننده دارو قرار دارد از میزان مصرف بی رویه دارو و همچنین فرآیند تجویز دارو در کشور انتقاد کرد سلیمان عباسی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با بیان اینکه نباید به دارو نگاه تجاری داشته باشیم گفت-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها