واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: نقش کارآفرینی در مدیریت خلاقانه
موفقیت برای هیچ انسانی تصادفی به وجود نیامده است .
به گزارش نامه نیوز، موفق ترین انسان هایی که می شناسیم آنهایی هستند که با شکست آشنا شده اند .آنهایی که رنج را تجربه کرده اند وهربارکه چیزی را ازدست دادند ارزش های بسیاری را مانند گنج برای خود اندوخته کرده اند .انسان هایی که مسیرهای دشوار برایشان حکم پلکان دارد ودرا ین راه نه تنها خود به تنهایی سفر نمی کنند بلکه همسفران بسیاری را با خود همراه می سازند .دکتر سانازمینایی یکی از همین افراد است .بانوی نخبه کارآفرین که با هنر اشپزی برای بسیاری از جوانان بخصوص زنان سرپرست خانوارفرصت های شغلی بی شماری را پدید آورده است .وی در گفتگو با نامه نیوزاظهار می کند :
این روزها واژه کارآفرینی به عنوان کلمه ای نو ظهوربکار برده نمی شود . اکنون در دورانی به سر می بریم که کار آفرینی نیاز هر جامعه به شمار می رود و افراد بسیاری بر مبنای همین اصل به گذران زندگی می پردازند .
*
شما تحصیلات دکترای خود را در رشته مدیریت کسب و کار گذرانده اید ، به نظر شما چگونه می توان در مدیریت خلاقانه فکرکرد و تجارت خود را گسترش داد ؟ نقش کار آفرینی در مدیریت خلاقانه چیست ؟
-
کارآفرینی درمعنای واقعی کلمه همان آفرینش وخلق کردن است ،خلق کردن نوعی زایش بوده وزایش صفت مادرانه است و برای مادر عشق ورزیدن و خدمت کردن والاترین انگیزه برای ساختن است . یک مادر هرگز خسته نمی شود ؛همواره تلاش می کند می سازد و خلق می کند . هزاران سال است که جهان برهمین اصول پایدارمانده و هم اکنون درکشوری که شمارجوانان بیکارآن نگران کننده است ذهن کارآفرین وخلاق با انگیزه های مادرانه می تواند راه حلی برای این نگرانی ها بسازد . من برای سازندگی و برای متفاوت بودن از آشپزی آغازکردم وهنر آشپزی مقوله ای است که تمام مردم دنیا هر روز برای ارائه حیات بدان نیازمند هستند و این نیاز می تواند سرچشمه بسیاری از فعالیت های تاثیر گذار درعرصه اجتماع باشد . انسان ها می توانند با اشپزی در قلب عزیزانشان نفوذ کنند و با این مقوله در سلامتی عزیزانشان موثر باشند . بنابراین هنرشخصی خویش را به منسه ظهور گذاشتم و آن را با تمامی دوستداران آن به اشتراک نهادم. این اقدام مهم و موثر ازچاپ کتاب و تاسیس آموزشگاه شروع شد تا کنون که سازمانی براین اصل بنا نهاده ام . مجموعه ای فرهنگی هنری در مقوله آشپزی که پذیرای ذهن های خلاق جوانان است و با آموزش و پرورش استعدادهای آشپزی ایجاد شغل هم در آن اتفاق می افتد . درادامه باید عنوان کنم که زمانی که تفکر شما به سوی ایجاد طرح های نوسوق داده می شود یقینا هر خلاقیتی می تواند کارآفرین هم باشد .
*
داشتن کسب و کار موفق مرهون چه نگرشی از سوی مدیریت است ؟
-
آنچه را که من بدان معتقدهستم در ابتدا ایمان کامل به وحدانیت است که همیشه مانند چتری بالای سر ماست و ما را حمایت و هدایت می کند و با انرژی او می سازیم و می آفرینیم . این نوع نگرش دیدگاهی بدون دغدغه و تشویش به شما می دهد . ایجاد رابطه مثبت با کارکنان وبه اشتراک گذاشتن افق وهدفی که برای مجموعه در نظر گرفته اید نه تنها مشارکت بیشتروپرثمرتری را می طلبد بلکه اعضا را از رخوت و سکون خارج کرده و سیستم کارمند مابانه را تبدیل به پویایی درتک تک افراد می کند .
*
تا چه اندازه به گسترش فعالیت های خود در حوزه کارآفرینی معتقد هستید ؟
-
از همان ابتدا که بنای اولیه ایجاد مجموعه را داشتم برآن شدم تا سازوکاری را راه اندازی کنم که افق های دور دست ذهنم را هم در برگیرد اما با گذشت زمان پی به ظرفیت های خود فرزندانم و همکاران عزیزم بردم بردم .بااین روند روز به روز به تعداد افرادی که بکارگرفته می شوند اضافه می شودو این همان کارآفرینی است که جامعه ما نیازبدان دارد.در این راستا باید بگویم هر کار آفرینی نیاز دارد تا تحصیلات خود را در رشته مدیریت کسب و کار تکمیل کند .
*
مجموعه «ساناز سانیا » چگونه شکل گرفت ؟ هم اکنون چند آموزشگاه در حوزه آموزش آشپزی فعالیت می کند و رمز موفقیت خود را در چه می بینید ؟
طراحی احیاء و نهادینه کردن آشپزی در خوراک های ایرانی، فرنگی و آداب پذیرایی در سال 1357 سرآغاز فعالیت آموزشگاه آشپزی و شیرینی پزی شد که امروزه آن را موسسه فرهنگی هنری ساناز سانیا می نامیم.
این آموزشگاه نخستین آموزشگاه آشپزی و شیرینی پزی در کشوراست .شعبات آموزشگاه های ما در تهران به 3 عددرسیده و هم اکنون در این حوزه27 عنوان کتاب آشپزی و شیرینی پزی منتشر شده است .
رمز موفقیتم عشق به کارم، تلاش و کوشش، توکل به خدا و همچنین عشق به خاکم و گذشته کشورم است. دوست دارم فرهنگ و تاریخچه ای که دیگران از ما به یغما بردند را درحد توانم به جایگاه قبلی بازگردانم تا بتوانیم باز هم در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم. در همین راستا به همه هموطنانم قول می دهم که به زودی زود نه تنها مجبور نیستند که برای کسب تجربه یا بدست آوردن تکنیک ها و اطلاعات جدید به سایر کشورها بروند، بلکه از تمام دنیا به ایران خواهند آمد برای یادگیری علم و هنر آشپزی. همانطور که چند روز پیش از روزنامه دولتی سوئد ، ایتالیا و فرانسه برای مصاحبه با خبرنگارانی به ایران آمدند .
شرح حال :
«ساناز مينایي » از سال 1361 در ايران به تدريس هنرهاي چون تزئيني سبزيجات و ميوهآرايي آشپزي، شيرينيپزي، دکورکيک، و مديريت خانواده پرداخته است. و اولين کتاب خود را تحت عنوان آرايش سبزيجات و ميوهآرايي در سال 1362 منتشر کرد ساناز مينائي بنيانگذار اولين آموزشگاه با مجوز رسمي ازسازمان فنيحرفهاي بوده ايشان در سال 1374 مجوز تأسيس دانشگاه غيرانتفاعي را در مورد شناخت و پخت غذا از وزارت فرهنگ علوم و دريافت کرد دريافت چندين لوح تقدير، ديپلم افتخار و بالاخره کسب عنوان مدير و مؤسس نمونه در کل کشور آماري از فعاليتها و تلاش ايشان است.وی مدرک دکترای خود را در رشته مدیریت کسب و کار از دانشگاه تهران دریافت کردوهم اکنون به عنوان بانوی برترومرجع آشپزی ایران شناخته می شود . دکتر ساناز مینایی به عنوان بانوی نخبه کار آفرین نیز برگزیده شده است .
۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]