تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس روزه دارى را افطار دهد، براى او هم مثل اجر روزه دار است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833893605




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قدرت طاهری: 16درصد جمعیت ایران در کمتر از یک درصد کل کشور ساکن شده‌اند


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: قدرت طاهری:
16درصد جمعیت ایران در کمتر از یک درصد کل کشور ساکن شده‌اند
مدیر کل دفتر محاسبه شاخص برنامه‌ها و سیاست‌های کلان مرکز آمار ایران گفت: متوسط تراکم جمعیت در کشور، 48 نفر در هر کیلومتر مربع است اما در استان تهران این میزان 921 نفر در هر کیلومترمربع است.

خبرگزاری فارس: 16درصد جمعیت ایران در کمتر از یک درصد کل کشور ساکن شده‌اند



به گزارش خبرگزاری فارس، قدرت طاهری مدیر کل دفتر محاسبه شاخص برنامه‌ها و سیاست‌های کلان مرکز آمار ایران در گفتگو با روابط عمومی همایش ساماندهی سیاسی فضا و اداره بهینه شهر تهران، گفت: تهران به عنوان پایتخت کشور با مشکلاتی از قبیل آلودگی هوا، ترافیک و مباحث زیست محیطی روبرو است. وی افزود: حدود 16.13 درصد جمعیت کشور در استان تهران ساکن هستند در حالی که مساحت استان تهران 84 صدم درصد  از مساحت کل کشور است. یعنی 16 درصد جمعیت کشور در کمتر از یک درصد سرزمین ساکن شده است.  
طاهری تاکید کرد: مقایسه این دو عدد، ناهمگونی میان استقرار جمعیت در بخشی از سرزمین ایران را نشان می‌دهد که اگر با استان‌های دیگر مقایسه شود، مشکلات تهران نمایان می‌شود.
وی با اشاره به اینکه این موضوع نشان می‌دهد که در تهران جاذبه‌هایی وجود دارد، افزود: 22.65 درصد از محصول تولید ناخالص داخلی کشور نیز در استان تهران تولید می شود که این یکی از عوامل اقتصادی عمده و موثر در جذب جمعیت به تهران است و به تبع آن متوسط درآمد سرانه مردم استان تهران خیلی بالاتر از استان‌ها و متوسط کشور است.
طاهری افزود: یکی دیگر از عوامل جاذبه تهران، وجود دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی آن است و دانشجویانی که از شهرهای دیگر کشور به تهران می‌آمدند، دیگر رغبتی برای بازگشت نداشته‌اند و در همین تهران ساکن شده‌اند، البته در سال‌های گذشته دانشگاه‌های دولتی و آزاد در همه مراکز استانها فعال هستند و دست کمی از دانشگاه های واقع در  تهران و دانشگاه‌های استان‌های توسعه یافته ندارند.
مدیر کل دفتر "محاسبه شاخص برنامه‌ها و سیاست‌های کلان مرکز آمار ایران" تاکید کرد: به طور کلی داده‌های آماری نشان می‌دهد که در میان استان‌های کشور، توسعه یافته‌ترین استان، تهران است که در زمینه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی، آموزشی، اجتماعی و... برتر از استان‌های دیگر بوده است.
وی در بخش دیگری از گفتگوی  خود درباره وضعیت مهاجرت به تهران یا از این استان گفت: براساس آمارهای سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1390 از مهاجرت به تهران نسبت به دوره‌های قبل کاسته شده است که این می‌تواند علاوه بر توجه مسئولان به سایر استان‌های کشور و افزایش سهم اعتبارات عمرانی به استان‌های کمتر توسعه یافته خصوصا در مناطق مرزی، ناشی از هزینه بالای زندگی در تهران و مسائل زیست محیطی و آلودگی هوابی آن باشد.
متوسط تراکم جمعیت در استان تهران 921 نفر در هر کیلومتر مربع است
طاهری با اشاره با اینکه شاخص مهمی که تفاوت تهران را با سایر استان‌های کشور نشان می‌‌دهد، شاخص تراکم جمعیت است، افزود: متوسط تراکم جمعیت در کشور، 48 نفر در هر کیلومتر مربع  است اما در استان تهران این میزان 921 نفر در هر کیلومترمربع  است. یعنی تقریبا 20 برابر متوسط کشور است. این شاخص نشان از وجود جاذبه‌ها در تهران است.
وی درباره ساختار جمعیتی شهر تهران تصریح کرد: یکی از شاخص‌های توسعه در ابعاد مختلف، شاخص جوانی جمعیت است. براساس شاخص بین‌المللی ورتهایم ، اگر جمعیت 14 سال و پایین‌تر یک کشور یا منطقه بیش از 40 درصد باشد، جمعیت آن جوان است. براساس آمارهای سرشماری عمومی نفوس و مسکن1390، این شاخص برای تهران 17.3 درصد بوده است یعنی 17.3 درصد، جمعیت 14 سال به پایین در تهران داریم که از سال 90 به بعد می‌توان گفت این شاخص اگر کمتر نشده باشد حداقل ثابت مانده است.
مدیر کل دفتر "محاسبه شاخص برنامه‌ها و سیاست‌های کلان مرکز آمار ایران" عنوان کرد: شاخص دیگر جمعیتی، شاخص سالمندی است که برای تهران 10.9 درصد بوده یعنی جمعیت 60 سال به بالا در تهران براساس سرشماری سال 90 به این میزان بوده است. جمعیت 15 تا 60 سال نیز قابل توجه است که بیش از 70 درصد جمعیت در این رده سنی قرار دارند که جمعیت فعال از نظر اقتصادی هستند.   
طاهری افزود: ساختار جمعیتی شهر تهران و سهم تولید ناخالص آن نشان می‌دهد که تهران فاصله توسعه یافتگی زیادی با سایر استان‌های کشور دارد.
وی گفت: به نظر می‌رسد همچنان که در سایر کشورها اجرایی شده است، در فاصله نزدیک به تهران هم می‌توان شهرک‌هایی برای سکونت جمعیت تاسیس کرد و در آن امکانات زندگی قرار داد. این باعث کاهش فشارها از شهر تهران می‌شود. در این زمینه باید با برنامه‌ریزی حرکت کرد.
طاهری افزود: در حال حاضر شهرک‌هایی در اطراف تهران هستند که جمعیت شب در آنجا سکونت دارند و روز برای کار به تهران می‌آیند. بنابراین در احداث شهرهای جدید باید به موضوع امکانات و خدمات این شهرها از قبیل خدمات شهری، خدمات آموزشی، حمل و نقل و ... توجه شود تا بتواند جمعیت را به خود جذب کند.  
مدیر کل دفتر "محاسبه شاخص برنامه‌ها و سیاست‌های کلان مرکز آمار ایران" در پایان تاکید کرد: یکی از برنامه‌های مهمی که در برنامه چهارم توسعه قرار بود به آن پرداخته شود، به طوری که از ماحصل آن در برنامه پنجم هم استفاده شود، برنامه آمایش سرزمین است. اگر آمایش سرزمین برای استان‌های مختلف انجام بگیرد ، قابلیت‌های استان ها مشخص می‌شود و از این طریق می‌توان در یک برنامه بلند مدت توسعه را در استان ها  شتاب بخشید .


94/11/03 - 11:46





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن