واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: خراسان رضوی، رتبه نخست کشور در ایجاد مراکز راهنمایی خانواده مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در دوره تخصصی آموزشی کشوری خانواده درمانی در مشهد گفت: خراسان رضوی رتبه نخست کشور در ایجاد مراکز راهنمایی خانواده را در اختیار دارد.
۱۳۹۴ شنبه ۳ بهمن ساعت 10:12
به گزارش خبرنگار پانا از خراسان رضوی، سیدجواد حسینی صبح امروز در دوره تخصصی آموزشی کشوری خانواده درمانی که با حضور مسئولین انجمن های اولیا و مربیان آموزش و پرورش کشور که به میزبانی مشهد برگزار شد اظهار داشت: مهمترین وظیفه این انجمن پیوند خانه و مدرسه و توانمندسازی این حوزه است.
حسینی افزود: دو نهاد خانواده و تعلیم و تربیت دارای تاثیرات تعدیلی و تخریبی و تاثیری و تاخیری دارند و فعالیت خوب این دو نهاد موجب بهبود عملکرد بسیاری از بخش های مختلف می شود و در واقع سعادت و شقاوت جامعه به کارکرد این دونهاد بازمی گردد.
وی با اشاره به این که نهاد خانواده باعث شکل دهی پایه های اصلی شخصیتی هر فرد است گفت: انسان با نهاد خانواده بهصورت دائمی در ارتباط است و این رابطه استمرار و فراوانی و شدت و عمق و ثباتی تعطیل نشدنی و همه جانبه است.
این استاد دانشگاه باتاکید بر این که ارتباط افراد با نهاد خانواده بی بدیل است تصریح کرد: رابطه خوب با این بخش موجب موفقیت فرد در جنبه های مختلف سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی می شود و بر همین اساس است که امروز تحقیقات نشان می دهد نقش خانواده در بیش از ۹۰ درصد آسیب های اجتماعی امروز در جوامع بسیار حیاتی است.
وی در ادامه به اهدافی که در نظام های تحصیلی و مقاطع مختلف آموزش و پرورش برای توجه به این بخش در نظر گرفته میشود گفت: اگر امروز به دنبال ساختن آینده ای مطلوب برای جامعه خود هستیم باید پلی بین خانواده و مدرسه بزنیم که انجمن های اولیا و مربیان وظیفه ساخت این پل را دارند.
حسینی با تاکید بر نگاه سیستمی به نهاد خانواده افزود: زمانی کارکردهای خانواده به شکل مطلوبی میسر می شود که بتوانیم ارتباط مطلوبی را بین نقش هایی که در این نهاد وجود دارد ایجاد کنیم تا براساس آن ها تکالیف اعضای خانواده را شناسایی و به دنبال مسیری برای سعادت خانواده باشیم.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به شکاف بین نسلی که در جامعه امروز ایران وجود دارد در خصوص اقدامات این سازمان در رفع این شکاف اظهار داشت: در گام اول توجه به برنامه های هویت بخش مثل برنامه های ورزشی و فرهنگی خانوادگی، آموزش بیش از ۱۵۰۰ مادر و دختر و ۱۵۰۰ پسر و پدر در راستای ایجاد پیوند مطلوب بین خانواده ها ،تاسیس دبیرخانه آیین های سنتی در شهرستان های استان ، توجه به ورزش های هویت بخش مثل ورزش باستانی ، بخشی از این اقدامات است.
وی گفت : در آموزش و پرورش خراسان رضوی در کنار ۸۲ مرکز مشاوره در استان ، ۳۶ مرکز راهنمایی خانواده را راه اندازی کردیم و رتبه نخست کشور در این حوزه در اختیار داریم.
او ادامه داد: برای نخستین بار در کشور نرم افزاری برای بررسی آسیب های اجتماعی دانش آموزان در مدارس را ایجاد و راه اندازی کردیم که این موضوع نتایج بسیار خوبی را در اختیار ما قرار داده است.
وی با اشاره به آمارها و نتایج یک آزمون که در حوزه آسیب های اجتماعی در بین دانش آموزان استان انجام شد در خصوص برخی از نتایج این آزمون گفت:این بررسی به ما نشان داد ۴۰ درصد دانش آموزان در تمام مقاطع نگران هستند که دیگران را از خود ناراحت نکنند ، یعنی آن ها مهارت کافی برای ارتباط با اطرافیانبه ویژه خانواده را ندارند ، همچنین ۳۰ درصد آن ها از دروغگویی رنج برده و احساس گناه می کنند یعنی سبک مقابله اجتنابی را در مواجهه با مشکلات در پیش می گیرند .
وی با بیان این که امروز تفاوت ارزشی بین نسل های اجتماع هم موضوعی نگران کننده است اظهار داشت: باید از طریق خانواده این موضوع را هم کنترل کنیم و قطعا با شناخت نقش ها در این نهاد اثرگذار می توانیم به دستاوردهای مثبتی دست پیدا کنیم.
حسینی در پایان گفت : هویت خانوادگی ظرفیت بسیار بالایی است که بر خلاف بسیاری از جوامع هنوز در ایران دارای ارزشهای بسیاربالایی است و باید در نظر داشته باشیم که انجمن های اولیا و مربیان نقش مهمی در این هویت بخشی دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]