تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ آيينى، با نادانى رُشد نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830002413




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توسعه کشور با ایجاد فرصت‌های برابر شغلی برای زنان


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: توسعه کشور با ایجاد فرصت‌های برابر شغلی برای زنان
رفع تبعیض‌های جنسیتی، ایجاد بستر مناسب اشتغال، فرهنگ‌سازی برای اشتغال زنان نقش مؤثری در افزایش میزان مشارکت آن‌ها در امور اجتماعی و اقتصادی جامعه دارد و موجب توسعه هر چه بیشتر کشور می‌شود.


به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، فرآیند توسعه و پیشرفت در هر کشوری با تغییر و دگرگونی در عرصه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و فرهنگی صورت می‌گیرد که در سبک زندگی و رفتار بشریت اثرگذار است.


این تغییرات ایجاد شده در اغلب کشورهای در حال توسعه اتفاق می‌افتد که به تبع آن تأثیرات بسیار زیادی را بر رفتار و منش افراد جامعه به همراه دارد. مردان و زنان هر جامعه‌ای در حرکت و پیشبرد اهداف توسعه‌ای جامعه‌ای با استفاده از آگاهی و توانمندی خود نقش دارند.


**زنان محور توسعه جامعه


از دیرباز زنان به عنوان رکن اصلی هر جامعه‌ای برای تحکیم بنیان خانواده و عاملی مهم برای رشد و پرورش نسل‌های آینده هر ملتی نقش بسزایی داشته و علتی برای رشد و توسعه آن کشور محسوب می‌شوند. آنها با مشارکت در امور اجتماعی و اقتصادی کشور به عنوان موتور محرکه جامعه عمل می‌کنند.


البته در گذشت نه چندان دور به دلیل برخی ویژگی‌‌ها و اعتقادات و عناصر فرنگی، در برخی کشورها حضور زنان در عرصه‌های اجتماعی بستگی به این عناصر داشته و میزان کمتری فعالیت‌های اجتماعی داشتند.
خوشبختانه بعداز انقلاب اسلامی و ایجاد فضای مناسب برای تحصیل و مشارکت قشرهای مختلف جامعه و به ویژه بانوان در مقاطع و عرصه‌های مهم موجب شد تا این قشر جامعه نیز سهمی را در توسعه کشور ایفا کنند.


زنان در جامعه اسلامی ایران از جایگاه و منزلت اجتماعی مناسبی نسبت به گذشته برخوردار شده اند. با توجه به اینکه زنان نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می دهند و به عنوان نیمی از سرمایه و نیروی انسانی هر جامعه‌ای هستند باید زمینه فعالیت و مشارکت آنها در جامعه فراهم شود تا بتوان از این سرمایه انسانی به خوبی بهره جست.


**تربیت نسل آینده درگرو زنان 


زنان نسل آینده را برای پذیرش مسئولیت‌های بزرگ و کوچک تربیت می‌کنند و تأثیر مستقیمی بر پیشبرد شاخص‌های توسعه دارند. از آنجایی که رسیدن به توسعه یافتگی جزو نیازهای اصلی و اولیه هر کشوری محسوب می شود، مستلزم مشارکت و استفاده از تمام نیروی انسانی و به ویژه زنان است چرا که مشارکت همه جانبه زنان در امور مختلف جامعه در کنار مردان همیشه راهگشا بوده است با این تفاسیر میزان مشارکت زنان در ایران در عرصه‌های مختلف به ویژه حوزه اقتصادی جامعه قابل توجه نیست.


براساس آمارهای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نرخ اشتغال بانوان حدوداً 11درصد بوده و نیز براساس برخی آمارهای غیر رسمی این مقدار بالغ بر 13 درصد اعلام شده است که در مقایسه با نرخ اشتغال 50درصدی زنان در کشورهای پیشرفته آمریکای شمالی و کانادا و کشورهای اسکاندیناوی تأمل برانگیز است.


 البته نباید انجام فعالیت های خانگی و نقش ویژه زنان در امر کشاورزی را نادیده گرفت چرا که بسیاری از تولیدات و محصولات کشاورزی در اغلب کشورهای جهان و به ویژه ایران حاصل تلاش و پشتکار زنان بوده است و آن‌ها در تولید 70درصد محصولات کشاورزی سهم دارند.


این در حالی است که طبق آمارهای محاسبه شده معمولا کارهای خانگی زنان جزو فعالیت‌های اقتصادی محاسبه نمی‌شود و به همین دلیل میزان مشارکت‌ آن‌ها در جامعه و توسعه اقتصادی آن اندک جلوه می کند.


سهم زنان در مشارکت‌های سیاسی جامعه نیز جزو موضوعات مهم در هر اجتماعی به حساب می آید. اغلب زنان کشور به علت عدم خودباوری و نیز برخی ویژگی‌ها و اعتقادات پدرسالارانه حاکم برجامعه و وجود برخی قوانین و عرف که مشارکت در برخی امور اجتماعی را برای آن‌ها محدود کرده است موجب شده تا درصد همکاری و مشارکت آن‌ها نسبت به مردان کمتر باشد و فقط در مواردی مثل انتخابات حضور پررنگ و قابل توجهی داشته باشند.


البته برخی محدودیت‌ها براساس قانون مدنی مثل عدم تمایل همسر برای اشتغال زن، برخی محدودیت‌ها در امر کسب تحصیل و کسب مهارت‌های اجتماعی، اقتصادی، دانش و جنسیتی شدن مشاغل و عدم برابری فرصت‌ها باعث عدم مشارکت و یا کاهش میزان مشارکت زنان شده است.


**تشویق زنان برای مشارکت در اجتماع 


با این وجود باید زمینه‌های مشارکت زنان در عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و نیز سیاسی جامعه توسط ارگان‌ها و نهادهای مسئول فراهم شود.
باید با تشویق و ترغیب زنان به مشارکت در امور جامعه و ایجاد زمینه رضایت مردان برای اشتغال زنان و همچنین رفع نگرانی‌های حاصل از اشتغال که موجب می‌شود بسیاری از زنان جامعه از کار و فعالیت بازمانند فرهنگ سازی شود.


باتوجه به اینکه میزان تحصیل کرده‌های زن نسبت به مردان در چند سال اخیر افزایش یافته است و تعداد زنان فارغ التحصیل دانشگاهی بسیار است اما سهم آن‌ها از بازار کار و عرصه های فعالیت اقتصادی نسبت به مردان کمتر است و نرخ بیکاری در زن ها 25درصد است که در مقایسه با نرخ بیکاری مردان که 18درصد است رقم قابل توجهی است.


ایجاد تسهیلات مناسب و کافی برای زنان درامر اشتغال و اعمال قوانین حمایتی از کارآفرینان به ویژه کارآفرینان زن و معافیت مالیاتی برای صاحبان سرمایه ای که 30درصد نیروی کارخود را از زنان تامین می‌کنند و نیز ارائه وام‌های مناسب به بهره کم توسط بانک‌ها و احداث مهدکودک در محل کار بانوان و ارائه مشاوره برای کسب و کار آن‌ها توسط دولت می‌تواند راهگشای مسیر توسعه کشور باشد.
چرا که نادیده انگاشتن زنان در امور اقتصادی وتعاملات فرهنگی و اجتماعی جامعه نه تنها باعث عقب ماندگی جامعه می شود بلکه تهدیدی بزرگ برای نسل امروزه و حتی آینده است.


**افزایش سطح تحصیلات زنان و بی عدالتی‌های جنسیتی


امروزه باتوجه به افزایش سطح آگاهی و علم اقشار مختلف جامعه و به ویژه زنان و افزایش مشارکت آن ها در امور مختلف جامعه و با توجه به نقش حیاتی و مهم آن ها در پذیرش برخی مسئولیت ها اما همچنان شاهد بی عدالتی جنسیتی در برخی پست‌ها و عرصه های جامعه نسبت به زنان هستیم.
بااین وجود باید تمامی تبعیض های جنسیتی که مربوط به زنان است را به خوبی رفع کرده و فرصت های برابر را برای آن ها فراهم کرد تا شاهد توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر کشور باشیم.





۰۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن