تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):سخن نیک را از هر کسی ، هر چند به آن عمل نکند ، فرا گیرید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802446600




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چه مواد غذایی به مغز آسیب می رسانند و کدام یک از مغز مراقبت می کنند؟!


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: چه مواد غذایی می توانند به سلامتی بدن ما آسیب وارد کنند و باعث ایجاد انواع عارضه های مغزی در بدن ما شوند تغذیه چه میزان در این زمینه نقش دارد و تا چه حد باید مراقب این مسئله بود چگونه باید از مغزمان مراقبت کنیم.
مراقبت از مغز

در شرایطی که مغز تنها 1.3 تا 1.8 کیلوگرم وزن دارد اما نورون های تشکیل دهنده آن حرکات، احساسات و افکار ما را کنترل می کنند و در نتیجه از اهمیتی بیش از آن چه فکر می کنیم، برخوردار است.مغز پیچیده‌ترین اندام بدن انسان محسوب می شود. در شرایطی که مغز تنها 1.3 تا 1.8 کیلوگرم وزن دارد اما نورون های تشکیل دهنده آن حرکات، احساسات و افکار ما را کنترل می کنند و در نتیجه از اهمیتی بیش از آن چه فکر می کنیم، برخوردار است. ما باید به بهترین شکل ممکن از مغز خود مراقبت کنیم. در ادامه برخی مواد غذایی که می توانند به این عضو حیاتی و حساس آسیب وارد کنند را معرفی می کنیم.
غذاهای فرآوری شده
غذاهایی که به صورت شیمیایی فرآوری شده اند منبع خوبی از قند افزوده شده هستند. همچنین، این مواد غذایی سرشار از سدیم و روغن های نیمه هیدروژنه – چربی ترانس – هستند. برخی از این مواد غذایی فرآوری شده می توانند حاوی مونوسدیم گلوتامات (MSG) و چربی اشباع باشند. آیا هنوز قانع نشده اید؟ با نگاهی به برچسب مواد غذایی فرآوری شده متوجه خواهید شد که حاوی انواع مختلف مواد مصنوعی هستند.
چربی ترانس
روغن های نیمه هیدروژنه یا چربی ترانس می توانند مشکلات جدی برای مغز ایجاد کنند و همچنین خطر آسیب به سلامت قلب را در پی دارند. رژیم های غذایی که شامل مقادیر بالای چربی ترانس می شوند رسوب بتا آمیلوئید در مغز را افزایش می دهند که با بیماری آلزایمر در ارتباط است.
مونوسدیم گلوتامات (MSG)
اگر به غذاهای آسیایی علاقمند هستید باید نسبت به انتخاب گزینه هایی که حاوی مونوسدیم گلوتامات هستند، توجه داشته باشید زیرا بسیاری از غذاهای آسیایی دارای مقادیر زیادی از آن هستند. مونوسدیم گلوتامات که به اختصار MSG شناخته می شود تقریبا شامل 78 درصد اسید گلوتامیک آزاد، 21 درصد سدیم، و تا یک درصد مواد آلاینده می شود. مونوسدیم گلوتامات یک اکسیتوتوکسین است که به واسطه تحریک بیش از حد سلول ها تا نقطه آسیب مغزی بر شیمی مغز تاثیر می گذارد. مصرف کنترل نشده مونوسدیم گلوتامات می تواند به چاقی، آسیب چشم، سردرد، خستگی و سردرگمی، و افسردگی منجر شود.
قند افزوده شده
نوشیدنی های شیرین شده با قند مانند سودا، نوشیدنی های انرژی زا و نوشیدنی های ورزشی از جمله منابع سرشار از قند افزوده شده هستند که در رژیم غذایی بسیاری از مردم جهان قرار دارند. این نوشیدنی ها یک سوم قند افزوده شده مصرفی مردم در آمریکا را شامل می شوند. به گفته کارشناسان تغذیه، ما نباید قند افزوده شده بیش از حد وارد بدن خود کنیم زیرا به سلامتی آسیب وارد می کند. قند افزوده شده بدن را با کالری بدون همراهی ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و دیگر مواد مغذی خوب تغذیه می کند و همچنین موجب افزایش وزن نامناسب و پوسیدگی دندان می شود.
فروکتوز (HFCS)
به گفته پژوهشگران، مصرف بیش از حد فروکتوز می تواند چگونگی استفاده و ذخیره انرژی مورد نیاز برای انجام تفکر و یادگیری در سلول های مغز را تحت تاثیر قرار دهد. شربت ذرت با فروکتوز بالا می تواند در توانایی یادآوری اختلال ایجاد کرده و توانایی یادگیری مغز را تغییر دهد.
چربی اشباع
بنابر نتایج مطالعه ای که در سال 2013 انجام شد، یک رژیم غذایی حاوی میزان بالای چربی اشباع توانایی مغز برای مبارزه با تشکیل پلاک های مغزی مرتبط با آلزایمر را کاهش می دهد. همچنین، چربی اشباع موجب اختلال در توانایی یادگیری مغز و شکل گیری خاطرات جدید می شود.
مواد مصنوعی
مواد مصنوعی در غذاهای فرآوری شده یافت می شوند. آنها از مواد نگهدارنده، رنگ ها، طعم دهنده های مصنوعی و بافت دهنده ها تشکیل شده اند. نگهدارنده ها مواد شیمیایی هستند که از فساد مواد غذایی جلوگیری می کنند. رنگ ها مواد شیمیایی هستند که برای ارائه رنگی خاص به ماده غذایی استفاده می شوند. طعم دهنده های مصنوعی مواد شیمیایی هستند که مزه خاصی به غذا می دهند. بافت دهنده ها نیز مواد شیمایی هستند که بافتی ویژه به ماده غذایی می بخشند. پس با موادی شیمیایی مواجه هستیم که تاثیر خوب و مثبتی در بدن انسان ندارند.
کافئین
قهوه اساسا از دانه های قهوه تهیه می شوند. این دانه ها به طور طبیعی دارای ماده ای به نام کافئین هستند. این ماده به افزایش سطح هوشیاری انسان کمک می کند و انرژی بیشتری به شما می بخشد. کافئین مغز را فعال تر از حالت عادی می سازد. این ماده از جذب مجدد دپامین در بدن جلوگیری می کند و موجب می شود تا مدت زمان بیشتری در اطراف مغز حضور داشته باشد. البته این اثر همان چیزی است که قهوه را اعتیادآور می سازد. به گفته سازمان غذا و داروی آمریکا، مصرف روزانه 600 میلی گرم کافئین بیش از اندازه است. این میزان مصرف می تواند موجب سردرد و حتی بدتر کردن اضطراب و اختلالات خواب شود. همچنین، احتمال اوردوز کافئین نیز وجود دارد که موجب سردرگمی و توهم شده و برخی مواقع بروز تشنج می تواند به مرگ منجر شود.
نمک
نمک در هر وعده غذایی روزانه ما حضوری پررنگ دارد. اما مصرف بیش از حد این ماده غذایی می تواند خطراتی را برای سلامت ما به ویژه سلامت روانی ما داشته باشد. رژیم های غذایی حاوی سدیم بالا به همراه ورزش نکردن ممکن است با افت شناختی سریع‌تر در سنین بالا مرتبط باشد. مصرف غذاهای فرآوری شده می تواند خطر زوال عقل را افزایش دهد زیرا به طور معمول حاوی سدیم بالایی هستند.
غذاهای فوری
غذاهای فوری یا فست فودها در دنیای امروز که همه چیز با سرعت بیشتری انجام می شود و مشغله های کاری دیگر زمان چندانی برای آشپزی باقی نمی گذارند از محبویت بالایی برخوردار شده اند. اما مصرف بیش از حد غذاهای فوری مضرات بسیار زیادی نیز دارد. فست فودها مانند سیب زمینی سرخ شده و برگرها حاوی چربی ترانس بالا، چربی اشباع، سدیم، قند و غیره هستند. مصرف بیش از حد غذاهای فوری می تواند موجب چاقی شود. افرادی که بیش از چهار بار در روز غذای فوری می خورند از شانس بیشتری برای ابتلا به بیماری قلبی در نتیجه دریافت بیش از حد چربی های اشباع و ترانس برخوردار هستند. همچنین، فست فودها استرس را بدتر کرده و اختلال در عملکرد مغز را موجب می شوند. غذاهای حاوی اسیدهای چرب بد و سدیم بالا سطح استرس را افزایش می دهند زیرا همانند یک محرک قوی برای مغز عمل می کنند.عصرایراناخبار مرتبط :شيريني مراقبت از مغز بادام‌هاریسک بالای پیوند مغز استخوان برای...تقویت مغز با خوردن این سبزه پر خاصیت


چهارشنبه 30 دی 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن