تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):زيارت امام حسين عليه السلام را رها نكن و دوستان خود را هم به آن سفارش كن، كه در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827880220




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رفاه اجتماعي زير خط فقر!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رفاه اجتماعي زير خط فقر!
اصل 29 قانون اساسي ته صف بودجه‌بندي دولت قرار دارد/ در حالي كه رئيس دولت يازدهم در روز تنفيذ حكم رياست جمهوري «معيشت مردم» و «پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي» را اصلي‌ترين دغدغه‌هاي خود ناميد...
نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده‌ انتظام 


در حالي كه رئيس دولت يازدهم در روز تنفيذ حكم رياست جمهوري «معيشت مردم» و «پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي» را اصلي‌ترين دغدغه‌هاي خود ناميد، با اين وجود امسال نيز مانند سال‌هاي قبل، مجموعه رفاه اجتماعي در بودجه‌بندي دولت ته صف مانده و با افزايش كمتر از 24 درصدي نسبت به سال گذشته به 62 هزار ميليارد تومان رسيده است. گفتني است روند افزايش بودجه رفاه اجتماعي توسط دولت‌ها در دوره‌هاي گوناگون هيچ‌گاه كف اعتبارات اجرايي اصل 29 قانون اساسي را فراهم نكرده است.
در لايحه پيشنهادي بودجه سال ۹۵ كه توسط رئيس‌جمهور به مجلس تقديم شد، ۶۲ هزار ميليارد تومان براي امور رفاه اجتماعي اختصاص داده شده است كه از اين اعتبار ۷۶۸ ميليارد تومان به فصل مربوط به امداد و نجات، ۱۴ هزار ميليارد تومان به فصل بيمه‌هاي اجتماعي، حدود ۴۶ هزار ميليارد تومان براي فصل حمايتي، هزار و ۳۴۰ ميليارد تومان براي توانبخشي و حدود ۳۸ ميليارد تومان نيز براي تحقيق و توسعه در امور رفاه اجتماعي پيش‌بيني شده است.
همچنين در اين لايحه، ۱۷ هزار ميليارد تومان به سازمان تأمين اجتماعي نيروهاي مسلح، ۵ هزار ميليارد تومان به سازمان بيمه سلامت، ۳ هزار و ۸۱۰ ميليارد تومان به كميته امداد، هزار و ۸۱۱ ميليارد تومان به سازمان بهزيستي، ۳۲۱ ميليارد تومان به سازمان تأمين اجتماعي، ۴۱۰ ميليارد تومان صندوق بيمه اجتماعي كشاورزي، روستائيان و عشاير و ۱۱۲ ميليارد تومان به بيمه‌هاي اجتماعي اختصاص داده شده و علاوه بر اين ۲۹۷ ميليارد تومان نيز براي برنامه‌هاي سازمان ثبت احوال پيشنهاد شده است. در بخش ديگري از لايحه بودجه سال ۹۵، ۲۱ هزار ميليارد تومان براي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي پيشنهاد شده كه سهم صندوق بازنشستگي كشوري از اين اعتبار ۱۹ هزار ميليارد تومان است.
 
تعريف متفاوت دولت و قانون از رفاه اجتماعي!
اين در حالي است كه انتظارات قانوني و عرفي در حوزه تأمين رفاه اجتماعي فراتر از پيشنهادات ارائه شده در بودجه سال آينده است. بر اساس اصل بيست و نهم قانون اساسي برخورداري از تأمين اجتماعي از نظر بازنشستگي، بيكاري، پيري، ازكارافتادگي، بي‌سرپرستي، درراه‏ماندگي، حوادث و سوانح، نياز به خدمات بهداشتي‌درماني و مراقبت‌هاي پزشكي به صورت بيمه و غيره، حقي است همگاني و دولت موظف است طبق قوانين از محل درآمدهاي عمومي و درآمدهاي حاصل از مشاركت مردم، خدمات و حمايت‌هاي مالي فوق را براي يك يك افراد كشور تأمين كند.
همچنين طبق آيين‌نامه اجرايي قانون تأمين زنان و كودكان بي‌سرپرست مصوب نيمه نخست سال 74، گروه‌هاي هدف سازمان‌هاي حمايتي كه بودجه آنها ذيل بودجه مجموعه رفاه اجتماعي تعريف مي‌شود، ميزان و مدت پرداخت‌هاي مستمر ماهانه به ترتيب زير تعيين مي‌شود:
 - افرادي كه به تنهايي زندگي مي‌كنند و خانواده‌هاي دو نفره، حداكثر 30درصد حداقل مستمري ماهانه مشمولان قانون استخدام كشوري در هر سال.
 - خانواده‌هاي سه نفره، حداكثر 35درصد حداقل مستمري ماهانه مشمولان قانون استخدام كشوري در هر سال.
 - خانواده‌هاي چهار نفره، حداكثر 40 درصد حداقل مستمري ماهانه مشمولان قانون استخدام كشوري در هر سال.
 -خانواده‌هاي پنج نفر و بيشتر، حداكثر 50 درصد حداقل مستمري ماهانه مشمولان قانون استخدام كشوري در هر سال.
اين در حالي است كه حداقل حقوق كارمندان دولت 710 هزار تومان است و كمترين مستمري برعهده دولت، بيش از 200 هزار تومان است. در حالي كه امسال مستمري به خانوارهاي يك تا پنج نفره 53 هزار تومان و پنج نفر به بالا 100 هزار تومان است.
  
رفاه اجتماعي مرفه نيست!
سيدحسن موسوي‌چلك، رئيس انجمن مددكاران ايران ضمن انتقاد از شيب اندك افزايش بودجه بخش رفاه اجتماعي در بودجه‌هاي سالانه، اين بخش را به همراه آموزش و پرورش جزو فقيرترين و مظلوم‌ترين بخش‌هاي كشور عنوان كرده و به «جوان» مي‌گويد: در لايحه بودجه سال آينده رفاه كمتر از 24 درصد رشد داشته است، در حالي كه بخش درمان بيش از سه برابر حوزه رفاه و ارتباطات نزديك 2/5 برابر اين حوزه افزايش بودجه داشته است و اين نشان مي‌دهد كه در لايحه پيشنهادي باز هم غفلت از حوزه رفاه صورت گرفته است. گرچه شرايط سازمان‌هاي حمايتي و افراد تحت پوشش ايجاب مي‌كند كه در بودجه 95 توجه ويژه‌تري صورت بگيرد اما متأسفانه در مقايسه با بعضي از وزارتخانه‌ها رشد بودجه حوزه رفاه قابل توجه نبوده است.  وي احتمال اعمال سليقه در اولويت تخصيص منابع به زيرمجموعه‌هاي بخش رفاه را رد مي‌كند و مي‌افزايد: ذيل حوزه رفاه سهم هر دستگاه مشخص شده است. با اين حال رشد چشمگيري در بودجه سازمان‌هاي حمايتي مانند بهزيستي و كميته امداد شاهد نيستيم. يعني رشد 10 تا 12 درصدي اعمال شده براي حوزه‌هاي بهزيستي و كميته امداد در عمل به افزايش مستمري برمي‌گردد و چيز ديگري غير از اين را شامل نمي‌شود.
  
در حداقل‌هاي مستمري مانده‌ايم، تأمين رفاه پيشكش!
رئيس انجمن مددكاران اجتماعي ادامه مي‌دهد: از ادوار گذشته كه محدود به اين دولت هم نيست، نتوانسته‌ايم حتي وظايف قانوني‌مان را در حمايت از گروه‌هاي هدف اجرايي كنيم و حتي تا الان نتوانسته‌ايم قانوني را كه در مورد پرداخت مستمري نوشته‌ايم اجرا كنيم. با توجه به اينكه هر سال هزينه‌ها افزايش مي‌يابند، نياز خانواده‌ها هم طبيعتاً اضافه مي‌شود، لذا انتظار اين بود كه به بخش رفاه اجتماعي به معناي عام در نظام بودجه كشور توجه جدي‌تري صورت بگيرد. به رغم وعده‌هاي آقاي رئيس‌جمهور در عمل اتفاقي در معيشت مردم و پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي نيفتاده است و ما در آينده بايد تاوان اين غفلت را پس بدهيم.
  
استانداردهاي رفاه اجتماعي كدامند؟
موسوي‌چلك خاطرنشان مي‌كند: مؤلفه‌هاي رفاه مورد به مورد فرق دارند. مسكن، اشتغال، بهداشت و درمان، سوانح و حوادث، تغذيه، امنيت و اوقات فراغت را دربرمي گيرد، به طور كلي رفاه به منزله تحقق اصل 29 قانون اساسي است. در اين خصوص مرز ما بيشتر دستگاهي است تا حوزه‌اي؛ بنابراين استاندارد تعريف شده‌اي به غير از اصل 29 قانون اساسي وجود ندارد. ضمن اينكه همان هم تأمين نشده است و با اين ميزان افزايش بودجه هم اتفاق خاصي نمي‌افتد. با اين ارقام در نهايت بتوانيم در نگهداشت شرايط سال قبل نهايت اهتمام را بكنيم كه نمي‌دانيم آن هم اتفاق مي‌افتد يا خير.
وي شناسايي استانداردهاي رفاه اجتماعي به منظور رهگيري منابع اختصاصي را داراي موضوعيت نمي‌داند و عنوان مي‌كند: براي مواردي كه شناخته‌ايم هم نتوانسته‌ايم كاري كنيم. اتفاقاً مؤلفه‌هاي رفاه را مي‌شناسيم و مي‌دانيم كه بخشي نيستند. امنيت يكي از مؤلفه‌هاي رفاه است. مي‌توانيد بگوييد كدام دستگاه به تنهايي مسئولش است؟
اين كارشناس اجتماعي تصريح مي‌كند: مؤلفه‌هاي رفاه فرابخشي هستند، بنابراين راهبري آنها بايد از طريق دولت و در حيطه اختيار آن انجام شود. به همين دليل شوراي عالي رفاه و تأمين اجتماعي با حضور وزرا و نمايندگان ايجاد شده است هرچند نتوانسته‌ايم از ظرفيت‌هاي اين شورا به درستي استفاده كنيم. وي در عين حال قضاوت درباره هزينه‌كرد صحيح بودجه بخش رفاه را به دستگاه‌هاي ناظر و بعد از تفريغ بودجه سپرد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن