تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس براى اصلاح خود، خويشتن را به زحمت بيندازد، خوشبخت مى‏شود هر كس خود را در لذت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827864978




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونه شنونده خوبی باشیم؟


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: چگونه شنونده خوبی باشیم؟
برخلاف تصورها درصد قابل توجهی از انسان‌ها شنونده‌های خوبی نیستند اما کسب مهارت خوب گوش دادن می‌تواند فواید بسیار زیادی به همراه داشته باشد.


به گزارش جی پلاس، با وجود توصیه‌های زیادی که از همان ابتدا توسط معلمان مدرسه درباره اهمیت خوب گوش دادن به ما شده اما واقعیت این است که بسیاری از انسان‌ها گوش دادن را بلد نیستند یا بهتر بگوییم شنونده‌های خوبی نیستند.


تحقیقات نشان می‌دهند، شنوایی اثربخش یک انسان معمولی تنها به میزان ۲۵ درصد بوده و این به این معناست که بسیاری از ما یک گوشمان در و گوش دیگرمان دروازه است! اما آن گونه که «پائول ساکو»، متخصص شنوایی و استادیار مدرسه کار اجتماعی در دانشگاه مریلند می‌گوید تنها چند عادت بسیار ساده افرادی که شنونده‌های خوبی هستند را از دیگران متمایز می‌کند.


ساکو در گفت‌وگو با هافینگتن پست گفت: همه ما در درون خود شنونده‌های خوبی هستیم. همه چیز به توانایی و فکر کردن ما بستگی دارد. اینکه در چه جایگاهی قرار داریم و با چه کسی در حال صحبت هستیم. بسیاری از ما تنها به عمل مکانیکی گوش دادن، مثل تماس چشمی و تکان دادن سر تمرکز داریم اما برای شنوندگان خوب این یک عادت طبیعی است و بسیاری از ما باید آرزوی داشتن این عادت را داشته باشیم.


اپیکتتوس، فیلسوف یونانی در این رابطه این تئوری را مطرح کرده است: ما دو گوش داریم و یک دهان، بنابراین باید یکی بگوییم و دو تا بشنویم.


هرچند در دین مبین اسلام و کلام بزرگان نیز چنین توصیه‌ای وجود دارد اما چگونه می‌توانیم از این داشته‌هایمان (گوش‌هایمان) استفاده بهتری ببریم یا به قول ساکو به شنونده درون ایده‌آل خودمان دسترسی پیدا کنیم؟ عادت‌هایی که شنونده‌های خوب در زندگی روزمره دارند:


۱- آنها در گفت‌وگو حضور دارند


ساکو معتقد است که توجه به گفت و گو ها یکی از خصیصه های افرادی است که شنونده های خوبی هستند. هنگامی که شما در لحظه کاملاً هوشیار هستید، احتمال حفظ آنچه که می شنوید به مراتب بیشتر می شود و قادر خواهید بود پاسخ های بهتر و دقیق تری ارایه دهید.


این بدان معناست که هنگام گفت و گو، تلفن همراه خود و همه مواردی را که تمرکز شما را به هم میزنند کنار بگذارید. ساکو می‌گوید شنونده های خوب واقعاً همه چیز را کنار گذاشته و تنها به فردی که در مقابل او نشسته و در حال گفت و گو با اوست، تمرکز می کنند. نتیجه این خواهد بود که طرف مقابل خیلی زود پی می برد آنها چیزی برای گفتن دارند که برای هر دو طرف جالب به نظر می رسد.


۲- آنها با گوینده همدل می‌شوند


بخشی از شنیدن خوب تلاش برای همدردی با فردی است که با او در حال صحبت کردن هستید. چه بخواهید چه نخواهید موضوع می تواند کاملاً به شما ربط پیدا کند؛ غمخواری شما توسط گوینده نادیده گرفته نخواهد شد. ساکو می گوید: حتی برای یک لحظه هم که شده خودتان را به جای طرف مقابل قرار دهید و فکر کنید که در حال حاضر چه چیزی در سر او می گذرد و یا تصور کنید در چه شرایطی قرار دارد. دانستن اینکه طرف مقابل در حال تجربه چه چیزی است، حتی قبل از این که با او گفت و گو را آغاز کنید می تواند به برقراری هر چه بهتر ارتباط کمک کند.


۳- آنها به کاستی‌های خود توجه می‌کنند


ساکو می گوید، شاید این طرز فکر کمی عجیب و غریب به نظر برسد اما پذیرفتن خود به طور کلی کلید تبدیل شدن به یک شنونده خوب است. به عبارت دیگر ما نمی توانیم تمام آن چیزهایی را که دیگران به ما می گویند به خاطر بسپاریم و این نمی تواند یک ایراد باشد. همه ما گاهی اوقات حواسمان پرت شده و هنگام گوش دادن به طرف مقابل، در افکار خود غرق می شویم.


۴- آنها ذهن بازی دارند


شنوندگان خوب، می دانند هر گفت‌وگویی که انجام می‌دهند لزوماً نباید به حل یک مسأله بزرگ شود، بلکه این گونه فکر می کنند که بیشتر مورد درک قرار گیرند. به عقیده ساکو گوش دادن سحر و جادو نیست. اگر من با دخترم اختلافی داشته باشم، بعد از گفت و گو با دوستم در رابطه با این موضوع هنوز هم این اختلاف وجود خواهد داشت اما این گفت و گو من را یک قدم به آغاز حل مسأله نزدیک تر خواهد کرد ... گوش دادن به افراد کمک می کند تا تفکرات دیگران را یاد بگیرند.


۵- آنها هوش هیجانی قوی دارند


هوش هیجانی، یا آگاهی از احساسات و عواطف خود و اطرافیان مان، می تواند هر گونه تعاملی به ویژه هنگامی که موضوع گوش به میان می آید را ارتقاء دهد.


به گفته «تراویس برادبری» نویسنده کتاب هوش هیجانی، ترویج هوش هیجانی قوی برای توسعه مهارت گوش دادن بسیار حائز اهمیت است و دستیابی به آن نیز تنها مستلزم تمرین و تمرکز است. برادبری می گوید: هنگامی که شما درگیر فکر کردن به این موضوع هستید (هنگام گفت و گو) دفعه بعد که نوبت شما شد چه بگویید، گوش دادن به طرف مقابلتان را فراموش کرده‌اید، اما اگر این کار را متوقف کنید و واقعاً به طرف گوینده گوش دهید، سلول های عصبی موجود در مغزتان را فعال می کنید و بدن شروع به آمادگی به پاسخ گوی به طرف مقابل می شود.


۶- آنها پرسش‌های مهم مطرح می‌کنند


بخشی از گوش دادن فعال این نیست که تنها گوشتان را به گوینده بسپارید، بلکه طرح پرسش های صحیح و به موقع به دریافت هر چه بیشتر اطلاعات کمک می کند. ارایه یک واکنش برآمده از تفکر درباره صحبت های مخاطب، بهترین واکنش است تا ثابت کنید به آنچه می گوید علاقه مند شده اید. ساکو معتقد است: افرادی که شنونده های خوبی هستند به احساسات طرف مقابل اعتبار می بخشند و این نشان دهنده این است که آنچه وی می گوید دارای اهمیت است.


۷- آنها حالت تدافعی به خود نمی‌گیرند


قرار نیست همه چیزهایی که به ما گفته می شود برای مان خوشایند باشد. ساکو می گوید: هنگامی که کسی به من چیزی می گوید که من می خواهم بشنوم، شنونده بسیار خوبی هستم. اما موضوع وقتی دشوار می شود که گوینده بازخوردی از شما ارائه می دهد که شما را با مشکل روبرو می کند یا شما در می یابید که ضمیرتان در حال تخریب شدن است.


شنونده های خوب صحبت های طرف مقابل را با انتقادات منفی قطع نمی کنند. در عوض، آنها سعی می کنند خوب به حرف های گوینده گوش دهند و بفهمند که او قصد انتقال چه چیزی را دارد. به عقیده ساکو تفاوت بین یک شنونده خوب و بد در انتخاب زمان پاسخ دادن است.


بسیاری از گفت و گو ها می تواند بسیار عالی پیش برود و یا خیلی زود روند عادی خود را از دست بدهد و همه این ها به این بستگی دارد که شنونده توانایی این را داشته باشد که لحظه ای صبر کرده و پس از تمام شدن حرف های طرف مقابل پاسخ دهد.


۸- آنها در شرایط نامطلوب احساس راحتی می‌کنند


توصیه ساکو این است که در طول گفت و گو هر نوع احساسی را حتی ناراحتی و عصبانیت را با آغوش باز پذیرا باشید. او می‌گوید: هنگامی که گفت و گو ها دشوار می شوند، اگر می خواهید شنونده خوبی باشید باید هنگام ناراحتی هم احساس راحتی کنید. این کار به نظر مشکل اما انجام آن بسیار مهم است.


۹- آنها مدیران خوبی هستند


تحقیقات نشان داده که بین مدیریت قوی و مهارت های شنیداری ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. «ریچارد برنسون» مدیر عامل Virgin Group می‌گوید موفق ترین مدیران و کارآفرینان کسانی هستند که بیشتر گوش می دهند و کمتر حرف می‌زنند: برای تبدیل شدن به یک مدیر خوب شما باید شنونده خوبی باشید. ایده های عالی می توانند از غیر قابل انتظارترین مکان ها سر چشمه بگیرند.


تاریخ انتشار: ۱۷:۲۳ - ۲۹ دی ۱۳۹۴ - 19 January 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن