واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
مخاطرات رفع تحریم برای صنعت یک کارشناس بخش صنعت با تشریح مزایا و مخاطرات رفع تحریمها برای بخش صنعت، گفت: با رفع تحریمها هزینههای صرافی، حمل و نقل و بیمه کاهش مییابد و در عین حال، امکان تقویت واردات و تقویت رکود در صنعت داخل نیز وجود دارد.
به گزارش فرهنگ نیوز، آرمان خالقی اظهار داشت: هدف از تحریمهایی که به صورت پله به پله علیه کشورمان اعمال شده بود، فلج کردن اقتصاد کشور بود که در طول یک دوره 12 ساله صورت گرفت و عملاً قطع ارتباط با سیستم بانکی کشورهای دیگر و مشکل در مبادلات پولی با بسیاری از کشورها را برای ما به همراه داشت.
وی تصریح کرد: در این مدت نمی توانستیم به راحتی مبادلات پولی و مالی داشته باشیم که این مسئله، خرید و فروش کالا را برای کشور ما با مشکل روبرو کرده بود.
* هزینههای صرافی کاهش مییابد
وی ادامه داد: حال با رفع تحریمها کمتر شاهد روشهای صرافی، خرید نقدی و راههای مختلف تهاتر در کشور خواهیم بود و هزینه این امور نیز کاهش مییابد.
به گفته خالقی، یکی از آثار رفع تحریمها، کاهش زمان مبادلات مالی، کاهش هزینه این مبادلات و افزایش ضریب امنیت مبادلات است.
وی ادامه داد: در زمان اعمال تحریمها با مشکل خرید فناوریهای نو، ماشینآلات، قطعات و مواد اولیه مورد نیاز صنعت روبرو بودیم و بسیاری از صنایع برای دسترسی به فناوریهای نو محدودیت داشتند که با رفع تحریمها، این مشکلات برطرف میشود و شاهد نوسازی و بازسازی خطوط تولید و همچنین تولید محصولات با کیفیت خواهیم بود.
* کاهش هزینههای حمل و نقل و بیمه
این کارشناس بخش صنعت، ایجاد محدودیت در حمل و نقل کالا و همچنین بیمه حمل و نقل را از دیگر اتفاقات دوران تحریم عنوان کرد و گفت: محدودیتهای زیادی در حمل و نقل به ویژه حمل و نقل دریایی داشتیم که هزینههای اقتصاد را افزایش داده بود و علاوه بر این، شاهد افزایش هزینههای بیمه حمل و نقل نیز بودیم.
وی با اشاره به مشکلات موجود در مبادلات تجاری بین ایران و کشورهای دیگر به عنوان یکی از محدودیتهای دوران تحریم، گفت: در شرایطی که امکان معامله با کشورهای دیگر نداشتیم، عملاً آمد و شد هیأتهای تجاری نیز مختل شده بود که این اتفاق با رفع تحریمها برطرف خواهد شد.
وی با بیان اینکه هم اکنون کشور در حال بازگشت به شرایط عادی است، افزود: البته در این شرایط نیز کشورها به دنبال منافع خود هستند و شاهد جنگ اقتصادی هستیم که باید اقدامات مناسب برای این وضعیت صورت گیرد.
* برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی، تصمیم منطقی گرفته شود
خالقی تصریح کرد: در این وضعیت باید برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی یک تصمیم منطقی گرفته شود، زیرا هزینههای مبادلات تجاری برای ما بالا است و اعضای WTO از تعرفههای کمتری برای مبادلات محصولات خود برخوردار هستند.
وی در ادامه درمورد مخاطرات رفع تحریمها برای بخش تولید کشور نیز گفت: امیدواریم رفع تحریمها شرایطی را ایجاد نکند که عدهای از مردم و تجار به سمت مصرف و واردات کالاهای خارجی تمایل پیدا کنند و این مسئله بر بازار تولیدات داخل تاثیرگذار باشد.
* با تقویت واردات، چیزی از صنعت باقی نمیماند
وی افزود: در این صورت آنچه از بخش صنعت باقی مانده نیز از دست خواهیم داد و در واقع یک خودزنی برای اقتصاد کشور صورت میگیرد.
این کارشناس بخش صنعت با تأکید بر لزوم حمایت جدی از تولیدات داخلی در شرایط پسابرجام، اظهار داشت: بازگشت منابع مالی بلوکه شده به کشور باید در جهت توسعه زیرساختها و ایجاد تولید پایدار هزینه شود، نه اینکه عاملی برای افزایش واردات به کشور باشد.
* احتمال تقویت رکود
وی توضیح داد: در صورت رشد نقدینگی ممکن است تمایل برای واردات و خرید کالاهای خارجی افزایش یابد که این مسئله رکود را در تولیدات داخلی افزایش خواهد داد.
وی بر لزوم دقت بیشتر از سوی دولت و نظارت مجلس بر محل مصرف پولهای بلوکه شده ایران تأکید کرد و گفت: در شرایط پس از تحریمها نباید اجازه دهیم که واردات کالاهای خارجی و تبلیغات آنها در کشور افزایش یابد.
منبع: فارس
94/10/27 - 10:51 - 2016-1-17 10:51:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]